Mike1988 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2019 Καλησπέρα. Έχω το skywatcher 130/900 eq2 . Υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα στο φόρουμ που να λέει πως γίνεται η πολική ευθυγράμμιση;έψαξα και δεν κατάφερα να βρω κάτι. Αν κάποιος ξέρει κάτι παρακαλώ να με παραπέμψει με σχετικό λινκ.
dimbot Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2019 Πλήθος τα βίντεο στο youtube https://www.youtube.com/results?search_query=equatorial+mount+alignment+ Per aspera ad astra...
Mike1988 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2019 Σε ευχαριστώ πολύ. Εν τέλει κάτι βρήκα και εγώ αλλά από ότι πληροφορήθηκα είναι λίγο δύσκολη η χρήση των setting circle s επειδή η ισημερινή μου στήριξη δεν είναι και τόσο καλή ( skywatcher 130/900 eq2). Βρήκα το νεφέλωμα του Ωρίωνα και σκέφτηκα μηπως με την μέθοδο των συντεταγμένων έβρισκα και πιο δύσκολα στον εντοπισμό αντικείμενα όπως το m57 ή γαλαξία Ανδρομέδας . Ευχαριστώ και πάλι!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2019 Οι κύκλοι στόχευσης ποτέ δεν δουλεύουν γιατί ποτέ δεν είναι ευθυγραμμισμένος ο οπτικός με τον μηχανικό άξονα του τηλεσκοπίου. Ειδικά σε φτηνές βάσεις όπως η EQ2 έχουν καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα. Κάνε αστροάλματα (star hopping). Θα μάθεις και περισσότερα έτσι. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Mike1988 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2019 Έτσι το δουλεύω με αστροαλματα. Είναι πιο δύσκολο αλλά έχει την φάση του όταν εν τέλει βρίσκω αυτό που θέλω. Παράλληλα χρησιμοποιώ και ένα ζευγάρι κιάλια κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ. Τώρα όμως λέω να αναβαθμίσω τον ερευνητή μου γτ είναι 5χ 25 και τα βλέπω θολά και σε σκοτεινό μέρος με ενοχλεί που δεν βλέπω το σταυρονημα. Επίσης θέλω να πάρω και προσοφθάλμια ώστε να βελτιώσω λίγο την εικόνα μου γτ αυτά που έχω είναι αυτά που συνόδευαν το τηλεσκόπιο
Kiriakos_GR Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2019 Τώρα όμως λέω να αναβαθμίσω τον ερευνητή μου γτ είναι 5χ 25 και τα βλέπω θολά και σε σκοτεινό μέρος με ενοχλεί που δεν βλέπω το σταυρονημα. Υπάρχουν και χειρότερα. Μια άδεια σωλήνα με βελούδο-χαρτο ως που να έρθει το Red-Dot από Κίνα. Μου χάρισαν διοπτρικό BRESSER του 1994 (Διανομή Γερμανίας) στο 2019, και έτσι έμπλεξα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα