Vegan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δηλαδή πιο είναι το μυστήριο?Μπορείς να γίνεις λίγο πιο κατατοπιστικός?
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Vegan ειδικα με τη λεξη "υλη" δεν υπαρχει κατι παραξενο.Υ:η εντος κοιλοτητας υγρης-σκιερηςΛ: λογμηΗ: ηλιβατος (εις αποκρημνα μερη φυομενη)Πλατων,"Κρατυλος" :εστι τοις πραγμασι φωνη και σχημα εκαστω και χρωμα γε πολλοις"(Η.Λ.Τσατσομοιρος)Αν καπου σηκωνει πολυ σκεψη αυτο ειναι το Υ (υψιλον) σαν εννοια και σχημα...Αλλα αυτά ειναι άλλου φορουμ ευαγγελιο...
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Άστο καλύτερα Vegan γιατί θα κλειδώσει πάλι η συζήτηση. Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν. IK Observing System
Vegan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Συγνώμη ρε παιδιά αλλά εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά (είμαι και λίγο χαζούλης) Αυτό που λέω εγώ είναι πολύ πιο απλό:Δεν πρέπει να συγχέουμε την ύλη με την ενέργεια.Άλλο το ένα , άλλο το άλλο.Η ύλη είναι ποιότητα ενώ η ενέργεια ποσότητα
judassab Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Η μάζα (η καποιο αλλο χαρακτηριστικο μέγεθος) και η "δυναμική ενέργεια" οπουδήποτε πεδίου ειναι ακριβώς το ιδιο πραγμα - ειναι απλά έκφρασεις του πεδίου. Η ύλη ειναι ποιοτητα και η ενέργεια ποσοτητα? Σοφιστείες Καθαρά ανθρωποκεντρική αντίληψη - θεωρείς οτι το "είναι" βρίσκεται στην ύλη, στην μάζα. Τα άτομα δεν ειναι σε τίποτα καλύτερα απο τα φωτόνια ή τα βαρυτόνια. Είναι πάντως πάρα πολυ δύσκολο να παρακολουθήσεις μια κουβέντα που οι μισοί μιλάνε με επιστημονικούς/αναλυτικούς όρους και οι άλλοι μισοί με φιλοσοφικούς/γλωσσολογικούς/γνωσιολογικούς όρους. Θαρρώ προς πρεπει να εισαι Homo Universalis
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Η μαζα δεν ειναι εκφραση κανενος πεδιου.
Vegan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Η μάζα (η καποιο αλλο χαρακτηριστικο μέγεθος) και η "δυναμική ενέργεια" οπουδήποτε πεδίου ειναι ακριβώς το ιδιο πραγμα - ειναι απλά έκφρασεις του πεδίου. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο Η ύλη ειναι ποιοτητα και η ενέργεια ποσοτητα? Σοφιστείες Καθαρά ανθρωποκεντρική αντίληψη - θεωρείς οτι το "είναι" βρίσκεται στην ύλη, στην μάζα Άλλο ύλη και άλλο μάζα. Το να τα ταυτίζουμε είναι λάθος.Η ενέργεια μπορεί να εκφραστεί με αριθμούς-->είναι φυσική ποσότητα Τα άτομα δεν ειναι σε τίποτα καλύτερα απο τα φωτόνια ή τα βαρυτόνια Εγώ λέω ότι τα άτομα είναι καλύτερα
judassab Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Εχεις δίκιο για την μάζα και την ύλη. Ο κάθε ένας που μιλαει για ενοτητα υλης-ενεργειας, εννοει μάζας-ενεργειας, οπότε το λάθος είναι δικο μου. Είτε ξερετε λιγα ειτε πολλα. Σε κάθε περιπτωση είναι Σάββατο βραδυ και ειναι περιέργη ωρα για Χρωμοδυναμική
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Λιγα ξερουμε.Οι ασχετοι και τα ψωνια νομιζουν οτι ξερουν τα πολλα.
judassab Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δεν εχεις αδικο ετσι οπως το θετεις. Απλα απαντατε λίγο ψαρωτικά, οπότε προς στιγμήν ένιωσα εκτός. Πως λοιπον κατα την γνώμη σας εξηγείται το φαινόμενο της δίδυμης γέννεσης?
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δεν εχεις αδικο ετσι οπως το θετεις. Απλα απαντατε λίγο ψαρωτικά, οπότε προς στιγμήν ένιωσα εκτός. Πως λοιπον κατα την γνώμη σας εξηγείται το φαινόμενο της δίδυμης γέννεσης? Δεν απαντησα ψαρωτικα.Δεν ταιριαζει στις αρχες μου.Εχω κοσμο στο σπιτι και δε προλαβαινω να απαντησω αναλυτικα.Τους σκεπτομενους τους θελουμε εντος.Τους φαφλαταδες δε θελουμε.Τωρα οσον αφορα τον Carl Anderson και την πολιτεια του κατι μου λεει οτι δε σου ειναι αγνωστος.Α,φυσικα και δε σε λεω φαφλατα!!!
judassab Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Ωραία τοτε ειμαστε στο ιδιο στρατοπεδο. Αφηνεις δηλαδη τον Carl να μιλήσει για σενα προς το παρον? Γιατι και γω απο τα δικα του τα κιτάπια εκφράζομαι. Η ύλη ειναι φτηνή Ίσως ειμαι λιγο φαφλατάς τελικά.
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Φυσικα και αφηνω τους σοφους να μιλανε...Φαφλατας ε?Ο.κ. για να δουμε τι μπορουμε να κανουμε...Φα, o αρχαιοτερος τυπος της ριζας φαινεται οτι ειναι το φαF (με διγαμμα!)"Φεγγω" λοιπον!!!Μαλιστα,φεγγω,φεγγεις,φεγγει.... ναι αλλα τί φεγγει, χμμ, let'see,well ΦΕΓΓΟΥΝ ΤΑ ΦΛΑΤΣ!!!!!!!!!!!!!!Αρα:"Φαφλατας" ειναι και οποιος παιρνει φωτεινα......flats Aυτο ομως δεν ειναι ...κακκό!!!!!!!!!!!!Δε χαλασε δα κι νο κοσμος που παιρνεις λαθος flats!!!Ολοι παιρνετε ... λαθος Flats!!!!!!!!Πλην εμου φυσικα!!!Που δεν παιρνω καν flats!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Μερικές φορές δεν μπορώ να καταλάβω από τι εμπνέεται κάποιος που μιλάει Φευ-γάτα...Απ'το καλλό ή απ'το κακκό... Astrophoto Album
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Α! Και κάτι ακόμα:Ωραία τοτε ειμαστε στο ιδιο στρατοπεδο.Δεν είναι πάντα καλό να είσαι στο ίδιο στρατόπεδο με κάποιον ! Astrophoto Album
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Εξαρταται Το συνθημα της μοναδας μου ηταν "Μην αφηνεις το συντροφο πισω"Βαλαμε φωτογραφιες ,ελαφρυναμε λιγο το κλιμα...Απο αυριο ξαναρχιζει η παρελαση....
Vegan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Πως λοιπον κατα την γνώμη σας εξηγείται το φαινόμενο της δίδυμης γέννεσης? Φίλε judassab, Sorry για την αργή απάντηση, αλλά όπως είπες και σύ ...Σάββατο βράδυ Το φαινόμενο της δίδυμης γέννεσης είναι απλό να το καταλάβουμε εποπτικά, άν καταλάβουμε τι μας λέει η E=mc^2 Μας λέει ότι οποιοδήποτε σώμα, ακόμα και αν βρίσκεται εκτός δυναμικών πεδίων και δεν κινείται , έχει ενέργεια λόγω της μάζας του! Η δίδυμη γέννεση λοιπόν εκφράζει απλά μια μετατροπή ενέργειας, στην οποία, η ενέργεια και η ορμή που μεταφέρει ένα φωτόνιο "μεταφέρονται" σε ένα ηλεκτρόνιο, ένα ποζιτρόνιο και ένα άλλο σωμάτιο η πυρήνα με φορτίο, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε τα δύο μεγέθη να διατηρούνται. Υ.Γ1 Φίλε max πολύ "φ"ευγάτα μας τα λές, μηπως τελικά είσαι και σύ λίγο "φ"αυλατάς? Υ.Γ2 Να αρχίσεις να παίρνεις "φ"λατ ,καλό θα σου κάνει!
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Φυσικα , ειμαι δεδηλωμενος "φ" αυλ-ατας!!!Φωτογραφιζω απο μπαλκονι(αυλη?)Το οποιο και ... φεγγει κανονικα λογω της κακκής συν-ηθειας των γειτονων ν'αναβουν τα φωτα τους το βραδυ!!!Τα φλλλλλατς δε θα με σωσουν!Νομιζω???
astroilias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Βρε τι παθαμε.......... Ανοιξα ενα θεμα,με μια απορια τριτης δημοτικου και φτασαμε να θελουμε να εξηγησουμε το γιατι οι γειτονες εχουν την κακη σηνηθεια να αναβουν τους λαμπτηρες τους κατα τις ωρες της δυσης του Ηλιου Καλα μου ελεγε ο δασκαλος μου στο δημοτικο, να σταματισω να ρωταω πολλα Αφου λοιπον αναλυσαμε αυτο το θεμα,αφου βγαλαμε και μια λυση οπου ολοι(ολοι; ) συμφωνουμε,ας ρωτησω κατι αλλο! Ας υποθεσουμε(παλι) οτι τρεχουμε με ταχυτητα,ελαχιστα παραπανω απο αυτη του φωτος(ωχ,παλι τα ιδια αρχισα,τωρα θα μου πουνε παλι οτι δεν γινεται )και πισω απο μας,1cm αποσταση,τρεχει ενα φωτεινο σωμα,με ταχυτητα φωτος!Θα μπορουμε να το δουμε αυτο το σωματιδιο με τα ματια μας; Εκανα παλι την κουτσουλια μου και αποσυρωμαι χεχε! http://www.cig.canon-europe.com/a?i=nuncBHDpp7
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 "Ας υποθεσουμε οτι ενα διαστημοπλοιο ξεκιναει απο τον πλανητη Κρονο με κατευθυνση την Γη. Και ας υποθεσουμε οτι αυτο το διαστημοπλοιο εχει την δυνατοτητα και πεταει λιγο παραπανω απο την ταχυτητα του φωτος. Ας υποθεσουμε τωρα,οτι το διαστημοπλοιο εχει κοντεψει την γη στα 100.000 χιλ. Αν παρουμε ενα τηλεσκοπιο,τι θα δουμε; Το διαστημοπλοιο ή την εικονα του αρκετα πιο μακρια ,να τρεχει απο πισω του; "Αυτη η ερωτηση ΔΕΝ ειναι... τριτης δημοτικου Λοιπον για τη νεα ερωτησηΗ εμπειρια μας εχει να κανει με τον καθημερινο μακροκοσμο...Οταν προσπαθουμε να απαντησουμε χρησιμοποιωντας την αντιληψη περι πραγματικοτητας που εχουμε ,μερικες φορες ειναι σα να προσπαθουμε να εξηγησουμε σε καποιον εκ γενετης τυφλο,τι ειναι το κοκκινο!!!Τελος παντων,,,,, οχι δε θα το δουμε.
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Φυσικα , ειμαι δεδηλωμενος "φ" αυλ-ατας!!!Φωτογραφιζω απο μπαλκονι(αυλη?)Το οποιο και ... φεγγει κανονικα λογω της κακκής συν-ηθειας των γειτονων ν'αναβουν τα φωτα τους το βραδυ!!!Τα φλλλλλατς δε θα με σωσουν!Νομιζω???Παρενθετικά, φίλε maxplanck, να πώ ότι σε βλέπω λίγο ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ τελευταία. Κοκκορίζεις λίγο... θα μου πείς ότι πάντα χρειάζεται ένας κόκκορας να ...πηγαίνει μπροστά στα δύσκολα(max, μπορείς, εσύ μας οδηγείς) Astrophoto Album
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Ας υποθεσουμε(παλι) οτι τρεχουμε με ταχυτητα,ελαχιστα παραπανω απο αυτη του φωτος(ωχ,παλι τα ιδια αρχισα,τωρα θα μου πουνε παλι οτι δεν γινεται )και πισω απο μας,1cm αποσταση,τρεχει ενα φωτεινο σωμα,με ταχυτητα φωτος! Θα μπορουμε να το δουμε αυτο το σωματιδιο με τα ματια μας;Φίλε astroilias , μην ανυσηχείς, καλά τα πας. Τελος παντων,,,,, οχι δε θα το δουμε.Nα ρίξω κι εγώ τη δική μου κουτσουλιά ! (βλ. άνω φωτό) :Κι αν υποθέσουμε (σαν...Φως που είμαι) ότι τρέχω με u=c, θα το δω το σωματίδιο πίσω μου;(Δεν παραβιάζω τη συνθήκη ανώτατης ταχύτητας της ΕΘΣ και -μάλλον- είμαι ένα αδρανειακό σύστημα αναφοράς).Τι λέτε; Astrophoto Album
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Eνας κοκκορας με ...καμμια δεκαρια κοτες????????Μου βαζεις... δυσκολα!!! Κατα πως λεει και ο ...Ομηρος :"ουδε κεν ιρηξ ομαρτησειεν,ελαφροτατος πετεηνων"
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Eνας κοκκορας με ...καμμια δεκαρια κοτες????????Μου βαζεις... δυσκολα!!! Mα, αυτό ακριβώς εννούσα!(ε...το έγραψα κιόλας : στα δύσκολα) Astrophoto Album
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Αν τρέχεις με c και ένα φωτεινό σήμα από πίσω σου τότε το αν θα το δεις εξαρτάται από το χρόνο δημιουργίας του σήματος. Αν δημιουργήθηκε αφότου έφθασες την ταχύτητα c τότε θα ταξιδεύει σε σταθερή απόσταση πίσω σου και δε θα το δεις ποτέ. Αν δημιουργήθηκε ταυτόχρονα με σένα όταν έφθασαες τη c τότε αν απέχει η δημιουργία του απόσταση που μπορείς να φθάσεις με το κεφάλι σου (το μάτι σου συγκεκριμένα) τότε θα το δεις. Αν είναι πιο μακριά δε θα το δεις και θα τρέχει πάλι σε σταθερή απόσταση πίσω σου. Αν όμως το φωτεινό σήμα δε δημιουργήθηκε πίσω σου αλλά δίπλα σου τότε θα το δεις. Αναλόγως πόσο δίπλα σου εξαρτάται και πότε θα το δεις. IK Observing System
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα