Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Iφικρατη,για καποιον αγνωστο λογο ,ολοι θελουν μια φωτεινη πηγη να τους κυνηγαει,ταυτοχρονως εκκινησασα μεθ'αυτων ομοια δε και δη συγγραμμικη κατευθυνση εχουσα :D
  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Όσο αναφορά το προηγούμενο ερώτημα αν η υπόθεση είναι να τρέχουμε λίγο πιο πάνω από αυτή του φωτός. Άρα, αναλόγως του πόσο πιο γρήγορα τρέχεις από το φως θα εξαρτηθεί το αν θα δεις το σωματίδιο. Αν η διαφορα που έχεις από τη c είναι πάρα πολύ μικρή τότε θα δεις το σωματίδιο (αν κουνήσεις το κεφάλι σου 1εκ. πίσω) αλλά για μια στιγμή. Γιατί αν τρέχεις πιο γρήγορα σημαίνει ότι η απόστασή σου από το σωματίδιο θα αυξάνεται συνεχώς. Άρα πιθανώς να έχεις μια ευκαιρία να το δεις, αλλά και αυτό εξαρτάται από τη ταχύτητα που έχεις. Μπορεί εύκολα να απαντηθεί το πόσο και αν θα προλάβεις να το δεις εφαρμόζοντας κινητική.
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Aς υποθεσουμε(παλι) οτι τρεχουμε με ταχυτητα,ελαχιστα παραπανω απο αυτη του φωτος(ωχ,παλι τα ιδια αρχισα,τωρα θα μου πουνε παλι οτι δεν γινεται Very Happy )

και πισω απο μας,1cm αποσταση,τρεχει ενα φωτεινο σωμα,με ταχυτητα φωτος!

Θα μπορουμε να το δουμε αυτο το σωματιδιο με τα ματια μας;

Όσον αφορά ταχύτητες u>c η μόνη φυσική που ξέρουμε(η τουλάχιστον ξερω εγώ) και τις χρησιμοποιεί είναι αυτή του Γαλιλαίου και του Νεύτωνα.

Σύμφωνα με την κλασσική λοιπόν φυσική, θα απομακρύνεσαι από το φωτόνιο, ωσάν αυτό να ήταν ακίνητο και εσύ να έτρεχες με ταχύτητα u-c.

...Aπο κεί και πέρα hypothesis non figο

Γιατί ντε και καλά θες ενα φωτόνιο να σε κυνηγάει?

Φαντάσου να σε κυνηγάει π.χ ένα άτομο, που είναι πιο εύκολο :D

Δημοσιεύτηκε

Υ.Γ

Εφόσον κινείσαι πάντως με u κοντά στη c αλλά μικρότερη θα τα βλέπεις όλα κανονικά. Δηλαδή το φώς θα κινείται πάλι με c

Δημοσιεύτηκε

Χθες το βραδυ,ενω ετρεχα με την CBR την ηλιγκιωδη ταχυτητα των 230 χιλ.την ωρα με την 4τη ταχυτητα(αλλες δυο εχω μετα απο κει χεχε),κοιταξα πισω μου και ειδα να με ακολουθουν δυο ταχυονια, μετα συνοδεια τεσσαρων πυρινων νετρωνιου, κυκλικα περιστρεφωμενων ,επι του αξονα της βασης του πυρινα του συμπεθερου ,του μπατσανακι ,της κουμπαρας του Ε=m.c!

Σκευτικα λοιπον,αφου c

Αλλα τελικα ειχε καλο καιρο και βγηκα στο μπαλκονι να δω κανα αστρο \:D/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης