Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα φιλοι μου...εχω αποριες!

Ψες κατορθωσα χαρις στον ανταπτορα της baader να προσαρμοσω την ψηφιακη πανω στο προσοφθαλμιο και να τραβηξω φωτο και video...αντιλαμβανομαι οτι το registax δεχεται μονο .avi video σωστα? μετετρεψα το video που τραβηξα απο mpeg4 σε .avi αλλα μου εβγαζε μηνυμα failed to load avi file συνεχεια..τι εκανα λαθος?

Υπαρχει καμια γενικη ακολουθια διαδικασιων που ακολουθουμε στην επεξεργασια video?

-Επισης οταν εχουμε single frame jpg's πως τις επεξεργαζομαστε στο registax?

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Αυτό το πρόβλημα με το avi το χα και γω. Καλό θα ήταν να μας πούν και οι άλλοι ποιό μετατροπέα χρησιμοποιούν για να κάνουν ένα βίνετο .avi.
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα...!

Καλημερα φιλοι μου...εχω αποριες!

Ψες κατορθωσα χαρις στον ανταπτορα της baader να προσαρμοσω την ψηφιακη πανω στο προσοφθαλμιο και να τραβηξω φωτο και video...αντιλαμβανομαι οτι το registax δεχεται μονο .avi video σωστα? μετετρεψα το video που τραβηξα απο mpeg4 σε .avi αλλα μου εβγαζε μηνυμα failed to load avi file συνεχεια..τι εκανα λαθος?

Υπαρχει καμια γενικη ακολουθια διαδικασιων που ακολουθουμε στην επεξεργασια video?

Νομίζω το registax δέχετε video χωρίς ήχο.

Φιλικά..!

SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
Δημοσιεύτηκε

Αν θέλεις Foehammer δοκίμασε να περάσεις το αρχείο σου πρώτα από το VirtualDub (είναι free) και να το αποθηκεύσεις όχι σαν old format αλλά σαν Save as AVI.

Νομίζω ότι το πρόβλημα σου θα λυθεί!!!!

Φιλικά Γιώργος

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Λοιπον, ξανανοιγω το θεμα με περισσοτερες ερωτησεις!

1) Ενω επιλεγω πολλαπλα jpeg και επιλεξω ενα σημειο για align μου βγαζει συνεχεια "cannot lock onto initial alignement feature" και πρεπει να το κανω manual...ιδεες κανεις?

2) Μολις πατησω ενα σημειο για align βγαινει στα δεξια ενα ιστογραμμα. Τι ειναι ακριβως?

3) Στο προτελευταιο σταδιο (wavelet) ειναι προτιμοτερο να αφηνουμε τις ρυθμισεις οπως ειναι κι να συνεχιζουμε τη επεξεργασια στο photoshop? αφου δεν βλεπω καμια ουσιαστικη βελτιωση?

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Λοιπον, ξανανοιγω το θεμα με περισσοτερες ερωτησεις!

1) Ενω επιλεγω πολλαπλα jpeg και επιλεξω ενα σημειο για align μου βγαζει συνεχεια "cannot lock onto initial alignement feature" και πρεπει να το κανω manual...ιδεες κανεις?

Να κοιτάς να βάζεις εικόνες που να μην έχουν μεγάλες διαφορές να μην πω και σχεδόν καθόλου. Όταν λέω διαφορές θέλω να πω ότι το τετραγωνάκι που βάζεις σαν στόχο να είναι σχεδόν πάντα στο ίδιο σημείο.

Άρα όταν κάνεις shoot κοιτάς το τηλεσκόπιο σου να ακολουθεί καλά.

2) Μολις πατησω ενα σημειο για align βγαινει στα δεξια ενα ιστογραμμα. Τι ειναι ακριβως?

Το ιστόγραμμα αυτό έχει και κάτι βελάκια τα οποία ανεβάζουν η κατεβάζουν την τιμή, να κοιτάς η μπλε μπάρα να είναι ανάμεσα στις 2 πράσινες και μάλιστα όσο το δυνατόν αριστερά!!! (Method : Classic)

3) Στο προτελευταιο σταδιο (wavelet) ειναι προτιμοτερο να αφηνουμε τις ρυθμισεις οπως ειναι κι να συνεχιζουμε τη επεξεργασια στο photoshop? αφου δεν βλεπω καμια ουσιαστικη βελτιωση?

Εγώ μου αρέσει να παίζω λιγάκι εδώ. καθώς και με το gain και το contrast. Βέβαια σε πλανήτες εδώ είναι που γίνετε καλό παιχνίδι!!! Επίσης με το Wavelet το 3:1 !!!!

Ελπίζω να βοήθησα!!!

Φιλικά Γιώργος

:wink:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε
αντιλαμβανομαι οτι το registax δεχεται μονο .avi video σωστα? μετετρεψα το video που τραβηξα απο mpeg4 σε .avi αλλα μου εβγαζε μηνυμα failed to load avi file συνεχεια..τι εκανα λαθος?

Τα αρχεία με κατάληξη avi μπορούν να είναι κωδικοποιημένα με πολλούς τρόπους (divx 3, 4, 5, xvid και δεν συμμαζεύεται). Ίσως η κωδικοποίηση που χρησιμοποίησε ο μετατροπέας σου να είναι διαφορετική από αυτήν που αντιλαμβάνεται το Registax. Δεν ξέρω αν το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιήσει εξωτερικό αποκωδικοποιητή.

Σκέψου δλδ πως παράγεις ένα αρχείο avi με μία κωδικοποίηση (η εφαρμογή-πηγή χρησιμοποίησε έναν συγκεκριμένο κωδικοποιητή) και όταν πας να το αναπαράξεις ή να το επεξεργαστείς με άλλη εφαρμογή, αυτή να μην βρίσκει τον αντίστοιχο αποκωδικοποιητή (δεν δέχεται εξωτερικό ή δεν ξέρει πού να ψάξει).

Αυτά γενικά περί βίντεο.

Δημοσιεύτηκε
Το έχουμε αναφέρει ξανά αυτό εδώ, νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημα σου είναι το VirtualDub στο οποίο εσύ δεν θα το σώσεις σαν Save old format!!! :wink:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε

Για διάφορα Tutorials και για το Regisrax δείτε και στο :

http://www.madpc.net/~firmament/astro/main_screen.html?hints_and_tips_planetary_post_processing.html&2

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε
Γιωργο και Θεοφιλε σας ευχαριστω πολυ..τωρα αρχισε να κανει νοημα...τρεχω να ξαναπερασω οοοοολα τα βιντεο και τις φωτο... :twisted:

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης