Αντωνης Τ. Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2020 Παιδια γεια σας. Ζηταω την γνωμη σας για το αν συμφερει να παρω το dob20 η ενα σωληνα για την EQ8 που εχω. Αυτος που εχω τωρα ειναι λιγο μικρος 190/1000 για φωτογραφιες πολυ μακρινων αντικειμενων. Ευχαριστω. Φιλικά-Αντώνης
panr05 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2020 Φιλε δεν ξερω τιποτα για να σε βοηθησω. Απλα για να ξερεις δεν νομιζω καποιος απο το φορουμ να εχει κατι τοσο ακριβο για να σε συμβουλευσει. "Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
diorip Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2020 Τι κάμερα έχεις; Μέγεθος pixel; Στα πόσα arcsec οδηγείς την eq8;Έτσι στα τυφλά θα σου πώ να πάρεις ένα RC8....και το 20άρι dob
Αντωνης Τ. Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Η κάμερα μου είναι η Atik 4120EX color 12Mega pixel. Την Eq8 την οδηγώ με καλό seeing στα 2 arcsec/pixel. Φιλικά-Αντώνης
diorip Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Ωραία κάμερα & ωραία βάση.Καταρχήν θα πρέπει να βελτιώσεις την οδήγηση σου. Μια Heq5 πρέπει να μπορεί να οδηγηθεί στο 1 arcsec. Η eq6, ποιο χαμηλά ακόμα και με την eq8 θα πρέπει να μπορείς να πιάσεις τα 0.5-0.6 arcsec με καλό seeing.Η ακρίβεια στην οδήγηση σου δίνει την "ακρίβεια" με την οποία μπορείς να φωτογραφίσεις χωρίς να κάνεις oversampling και κατά κανόνα είναι διπλάσια από την ακρίβεια της οδηγούμενης βάσης. Δηλαδή με απλά λόγια εάν οδηγείς στα 2arcsec φωτογραφίζεις στα 4arcsec/pixel. Εάν καταφέρεις να οδηγήσεις στα 0.5arcsec τότε μπορεις να φωτογραφίσεις στο 1arcsec/pixel, όπου ειναι και τα όρια που σου θέτουν καλές ατμοσφαιρικές συνθήκες ( άλλη παράμετρος αυτή, ας την αγνοήσουμε προς το παρόν).Τώρα ο συνδυασμός του τηλεσκοπίου σου με την κάμερα δίνει 0.64arcsec/pixel ! (Εικόνα 1)Άρα δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερη εστιακή, καθώς έτσι θα πρέπει να οδηγείς στα 0.3-0.4arcsec. Αντίθετα μάλλον πρέπει να κάνεις binx2 ή και παραπάνω για να πας σε μια λογική ανάλυση της τάξης του 1.28arcsec/pixel με οδήγηση στα 0.6-0.7arcsec -κάτι που είναι στις δυνατότητες της eq8, αλλά και του seeing - (Εικόνα 2)Το RC8 που σου πρότεινα απλά το ξεχνάς όπως βλέπεις και από την εικόνα 3.Άρα, εάν ήμουν στη θέση σου, πρώτα θα προσπαθούσα να βελτιώσω την οδήγηση (oag?) έτσι ώστε να εκμεταλλευτώ πλήρως την eq8. Θα χρησιμοποιούσα το τηλεσκόπιο και την κάμερα που έχω με binx2. Θα κοιτούσα για τηλεσκόπιο με μικρότερη εστιακή (8"F/4 νευτώνιο, 5 F/6 apo, sct με hyperstar)Με την κάμερα αυτή μάλλον θες μικρότερη εστιακή και όχι μεγαλύτερη, γύρω στα 600-750mm (Εικόνα 4) Εικόνα 4 Εικόνα 3 Εικόνα 2 Εικόνα 1
Αντωνης Τ. Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Θα δοκιμασω τα 0,6 arcsec με καλο seeing και θα στειλω μια φωτογραφια το m81 και m82 για να δειτε. Πρεπει επισης να κοιταξω για τηλεσκοπιο με μεγαλη διαμετρο και μικρο εστιακο λογο γυρω στο f/4. Φιλικά-Αντώνης
Αντωνης Τ. Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Αυτο βρηκα με μεγαλυτερη διαμετρο 200 αντι 190 και μικροτερη εστιακη800 αντι 1000. Να το link αν εχετε ακουσει για κατι καλυτερο πειτε μου. https://www.planitario.gr/cfp-2008.html Φιλικά-Αντώνης
Αντωνης Τ. Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Να μια παλια του M51. Για αυτο θελω μεγαλυτερη μεγεθυνση. Φιλικά-Αντώνης
diorip Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Και αν σου πω ότι την ίδια εικόνα - με την ίδια ποιότητα θα είχες εάν χρησιμοποιουσες ένα φακό 250mm και κροπάριζες το ίδιο πλάνο, εφόσον η οδήγηση σου είναι στα 2arcsec;;;Αν δεν βελτιώσεις την οδήγηση σου, τότε παίρνεις άδεια μεγέθυνση.
Αντωνης Τ. Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2020 Σωστά. Αυτή είναι πόλλη παλιά το 2015. Τότε την ευγαλα με HEQ5 με 10 dob. Θα βγάλω το μ81 με 0.6 arcsec και θα την στείλω. Φιλικά-Αντώνης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα