Tzo k Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2020 Καλησπέρα. Λάτρεις κι εγώ της αστρονομίας, αρχάριος βέβαια, αποφάσισα να προχωρήσω σε αγορά τηλεσκοπίου. Του πρώτου μου τηλεσκοπίου. Θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, τη βοήθεια σας σχετικά με αυτό. Έχω στο μυαλό μου την αγορά ενός SkyWatcher, κατοπτρικό (Νευτώνιο,) με διάμετρο 130mm, εστιακή απόσταση 900, με τα εξής προσοφθάλμια: 10mm και 20mm. Τονίζω ότι θέλω ένα τηλεσκόπιο μικρό σε μέγεθος και σχετικά ελαφρύ, για συχνή μετακίνηση. Ποιά η άποψη σας για το συγκεκριμένο; Τι θα μπορούσα να παρατηρήσω με αυτό; Έχετε να προτείνετε ενδεχομένως κάτι καλύτερο;Διαθέσιμο μπάτζετ στα 300 - 350€.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..
panr05 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2020 Γεια σου φιλε. Εγω εχω το συκεκριμενο μοντελο. Καταρχας η στηριξη που εχω εγω ειναι η eq2. Οχι καλη και λιγο κουραστικη στο στησε ξεστησε. Να ζητησεις το μοντελο με παραολικο κατοπτρο και οχι σφαιρικο για να μην εχεις το σφαλμα σφαιρικης εκτροπης. Θα μπορουσες να παρεις ενα μεταχιρισμενο dobsonian 8 ιντσων(200μμ) η ενα καινουργιο 6 ιντσων (150μμ). Με αυτο που σκεφτεσαι να παρεις μπορεις να δεις πολλα πραγματα συμπεριλαμβανομενου νεφελωματων και γαλαξιων. "Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Kondylis Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2020 Καλώς ήρθες φιλε στο μπάτζετ που λες οντως ενα μεταχειρισμένο dobsonian 8 μεταχειρισμένο ή ενα καινουριο dobsonian 6 ειναι πολυ καλές επιλογές κα καλυτερα τηλεσκοπια απ αυτο που σκεφτεσαι να πάρεις διότι η βαση Dobson ειναι πολυ πιο στιβαρή και σταθερη και το τηλεσκοπιο ειναι μεγαλυτερης διαμέτρου 6 ή 8... Η παρατηρηση ειδικα βαθύ ουρανου γαλαξιών και τα λοιπα θέλει οσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάμετρο αρα αυτα που σου προτεινω για το μπάτζετ ειναι πολυ καλα τηλεσκοπια... Τωρα το θεμα ειναι οτι η Dobson η βαση ειναι 11 κιλά για το εξαρι 15 για το οκταρι και ειναι λιγακι ογκώδης όπου θες μια καλη σωματική κατασταση και ενα αμάξι να το μεταφέρεις σε σκοτεινό ουρανό.. Αν αυτο δεν ειναι θεμα για σενα τοτε προχωρά σε αυτα.. Αν ομως θες μεγάλη φορητότητα και για να πας σε σκοτεινό ουρανό θεςμεσα μεταφοράς τοτε ενα dobsonian truss heritage 130/650 ειναι παρα πολυ καλο τηλεσκοπιο ελαφρύ μικρο με ικανή διάμετρο.. Υπάρχει εδω στο φορουμ οδηγός αγοράς τηλεσκοπιου διάβασε το θα σε διαφωτίσει και επισης θα σου προτεινα πριν κανεις αφορα για τηλεσκοπιο να χρησιμοποιήσεις αν εχεις κυαλια τα οποια θα σε μάθουν να βλεπεις αστερισμους πως κινουνται στον ουράνιο θόλο καθώς και αστρικά σμήνη οπως το m44 τις Πλειάδες πο ειναι εύκολοι στοχοι για κυαλια... Αυτη ειναι η γνώμη μου εδω υπαρχουν εμπειροτερα ατομα να σε καθοδηγήσουν μη βιαστεις για αγορες. Πάντως ότι πάρεις εύχομαι να το χαρεις
Tzo k Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2020 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας και για τον χρόνο που αφιερώσατε. Δεν κρύβω ότι η πρώτη μου επιλογή ήταν ένα Dob 6, αλλά μου φάνηκε λίγο ογκώδες γι αυτό δίστασα. Η βάση του θα έχει κάποιο πρόβλημα με το στήσε ξεστησε; Επίσης αν είναι μονίμως στημένο, υπάρχει κάποια πιθανότητα παρουσίασης προβλήματος ( παραμόρφωση της βάσης λόγω βάρους π.χ. ή κάτι τέτοιο ); Από τις δικές σας απόψεις, κι από άλλα που έχω διαβάσει, έχω καταλήξει στην αγορά του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου, θέλω να έχω όσο τον δυνατόν περισσότερα από αυτά που μπορεί να μου προσφέρει ένα τηλεσκόπιο με αυτό το μπάτζετ κι ας είναι και μεγάλο σε όγκο απ' ότι είχα στην αρχή υπολογίσει, γι αυτό θεωρώ πως είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.Σας ευχαριστώ και πάλι και ζητώ συγγνώμη αν αυτά που γράφω φανούν άσχετα, απλά δεν έχω την απαραίτητη γνώση και εμπειρία πάνω σε αυτό όπως μερικοί από εσάς προφανώς θα έχετε.
panr05 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2020 Το τηλεσκοπιο δεν θα εχει προβλημα αν ειναι μονιμως στημενο αν το εχεις καλυμενο με καπακι. Επισης οταν ειναι καθετο εχει πολυ μικρη αποσταση απο τον πατο της βασης οποτε μπορεις να βαλεις ενα μαξιλαρακι και δεν θα εχει προβλημα. "Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα