valantis544 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Καλησπέρα σας. Δεν έχω ξαναγράψει εδώ μιας και δεν έχω βρει τον χρόνο να ασχοληθώ με την παρατήρηση, που τόσο πολύ θα ήθελα. Έφτασα μέχρι και την αγορά τηλεσκοπίου όμως. Θα ήθελα όμως την βοήθεια σας, για να εντοπίσω την ονομασία ενός αστεριού (συστήματος) σε έναν, ας τον πούμε γρίφο, σε ένα online παιχνίδι διαστημικό. Ψάχνουμε λοιπόν για ένα αστέρι που το αναφέρει έτσι (μεταφράζω): Στο κόσμημα που λάμπει στο φρύδι της μητέρας γαλαξία! Λογικά αναφέρεται στην Κασσιόπη και στον αστερισμό της, αλλά παρατηρώντας από τον ουρανό, ποιο αστέρι θα μπορούσε να λάμπει δυνατά στο φρύδι της; Μπορεί να είναι κάποιο πολύ πιο μακριά, αλλά λαμπερό και η θέση του να αντιστοιχεί εκεί στο φρύδι.Δεν ξέρω καν αν μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά είπα να σας ρωτήσω. Ευχαριστώ!
qforce Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Καλησπέρα, εγώ πιστεύω ότι αναφέρεται στην Ανδρομέδα και στον Μ31 που είναι ο μεγαλύτερος γαλαξίας που παρατηρούμε και ο αστέρας είναι ο α-Ανδρομέδας ή Alpheratz που είναι δίπλα στο φρύδι της όπως μπορείς να δεις και στην εικόνα Γιώργος Καράντζαλος
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Εκτος και αν δεν αναφέρεται στον Atlas Coelestis του John Flamsteed (που δεν νομίζω)... -στο λινκ υπάρχει αστέρι στο φρύδι της- αλλά δεν είναι κάτι που το βρίσκεις σε άλλους άτλαντες.http://lhldigital.lindahall.org/cdm/ref/collection/astro_atlas/id/1179 Τότε μιλάμε για τον Γαλαξία της Ανδρομέδας. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
valantis544 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Ωστε μαλλον στον γαλαξια της Ανδρομεδας αναφερεται λετε ε; Ο ατλας coelestis παντως πολυ ενδιαφερον. Αν δεν αναφερομαστε στον συγκεκριμενο ατλα, τοτε ποιο ειναι το αστερι στο φρυδι;; Κι αν μιλαμε για τον γαλαξια της ανδρομεδας, μηπως υπαρχει καποιο αστρο που να σχετιζεται η να εχει ονομαστει προς τιμην της στον δικο μας γαλαξια; Αναρωτιεμαι μηπως υπαρχει καποιος συσχετισμος..
HOMO Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Καταρχήν το W της Κασσιώπης είναι το σκαμνάκι που κάθεται και όχι το σώμα της. Οι περισσότεροι χάρτες όμως τοποθετούν το σώμα της κατα μήκος του W. Αν είναι έτσι τότε ακριβώς στο φρύδι της σύμφωνα με την απεικόνιση του stellarium βρίσκεται ο μεταβλητός αστέρας V 746 Cas ή HD1976. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
valantis544 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2020 HD 1976 λοιπον! Θα το ψαξω αυριο και θα αναφερω. Να δω καταρχην αν υπαρχει το συστημα με αυτην την ονομασια.
valantis544 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2020 Και όντως υπάρχει! Έγραψα στην αναζήτηση HD 1976 και μου έδειξε το V746 CASSIOPEIAE. Θα πάω να το δω.
valantis544 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2020 Δεν έχω βρει κάτι στην αναζήτηση μου στο HD 1976, αλλά ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις πληροφορίες!
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2020 Στο κόσμημα που λάμπει στο φρύδι της μητέρας γαλαξία! Ο Μ 31 - Γαλαξίας της Ανδρομέδας είναι. Κακώς λέει ότι λάμπει, αυτό σε μπερδεύει, είναι όμως κόσμημα. Από την έκφραση "Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας" βγαίνει η απάντηση. Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
valantis544 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2020 Στο κόσμημα που λάμπει στο φρύδι της μητέρας γαλαξία! Ο Μ 31 - Γαλαξίας της Ανδρομέδας είναι. Κακώς λέει ότι λάμπει, αυτό σε μπερδεύει, είναι όμως κόσμημα. Από την έκφραση "Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας" βγαίνει η απάντηση. Βασικά ότι λάμπει το μετέφρασα εγώ. Το original είναι "the jewel that burns". Όντως τον γαλαξία της Ανδρομέδας θα εννοεί, όπως είπαν και οι άλλοι συμφορουμήτες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα