Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 219
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Max,

Για να πώ και γώ τη γνώμη μου:

Καλά όλα αυτά, το χιούμορ δεν το μισεί κανένας(ελπίζω)

θα μπορούσαν όμως, λέω τώρα, να μεταφερθούν κάπου αλλού και να συζητήσουμε επιτέλους εδώ για αυτή την έρμη τη διολίσθιση

Αυτό με το Google εκτός από αστείο , είναι και λίγο τραγικό....

Δημοσιεύτηκε

Το έχω ξαναπεί:

Τις άσχετες συζητήσεις δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. Ίσως πριν από 2 χρόνια όχι όμως τώρα με 2000 μέλη.

Ας προσπαθούμε τουλάχιστο να βάζουμε τις κατάλληλες ταμπέλες

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητε ender αντι αλλου σχολιου θα επαναλαβω:

"Ακομα περισσοτερο θα χαιρομουν αν διαγραφονταν οι μπουρδες (η κομψοτερη λεξη που μπορω να σκεφτω)!

To forum ειναι αστρονομικου ενδιαφεροντος και καλο ειναι να περιοριζομαστε σε αυτο.Δεν σχολιαζω τιποτε αλλο απο οσα ειπες ουτε θα επανελθω! Αρκετα τραβηξε ο εξευτελισμος της παρουσας συζητησης!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Φίλε giorgosgr

εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ότι τα (εντελώς εκτός αστρονομικού περιεχομένου) χιουμοριστικά σχόλιά σου στο θέμα "μόνος στο σκοτάδι", περί καραμπίνας, αγριογούρουνου και σούβλας, τα βρήκα ιδιαίτερα ευχάριστα και διασκεδαστικά, παρότι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι προσβάλλουν την αισθητική ίσως κάποιου φιλόζωου...

Το χιούμορ μακραίνει τη ζωή !

και προς στιγμήν χάρηκα για το ότι μπορεί να το διαθέτεις κι εσύ, φίλε.

Φιλικά

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε

giorgosgr

θα φροντίσω να μην επανέλθω και εγώ

να πω μόνο ότι ο εξευτελισμός για τον οποίον μιλάς είναι δική σου άποψη

δεν βλέπω και πολλούς να τη συμμερίζονται

τώρα αν κάποιοι ενοχλούνται με αστείες (κατ εμε) ιστοριούλες, που θα

πρέπει να το αναγνωρίσεις αυτό, δεν θίγουν κανένα και κινήθηκαν πάντα

μέσα στα όρια της ευπρεπειας μπορεί να υπάρξουν και άλλοι, πιο δύστροποι, που να τους ενοχλούν τ' αγριογούρουνα στη σούβλα κ.ο.κ

δε βγαίνει άκρη έτσι, ο καθένας κρατάει τις ευαισθησίες του και το επίπεδο ευθιξίας του

εξ ορισμού έχουμε δεχθεί κάποιους κανόνες κατά την εγγραφή μας και αν

τους παραβούμε υπάρχουν κάποιοι κύριοι με πράσινο και πορτοκαλί όνομα

για να μας ανακαλέσουν στην τάξη

οι οποίοι είναι 4 αν δεν κάνω λάθος

Δημοσιεύτηκε

Xαλαρώστε.......

Δεν αντέχω τους λογοδιαξιφισμούς!!!!!!!!

Ειδικά σήμερα.....

Vegan out,

Πάω να δώσω το παρόν στο 5ο φεστιβάλ μπουγάτσας Θεσσαλονίνης 8)

Δημοσιεύτηκε

Aγπητε vegan :wink: στο θεμα μας που λες η πολικη διολησθηση οταν δεν εχεις

φωτεινω σταυρονημα μπωρεις αν κανει :shock: unfocal ενα αστρο να εχει περιπου

μια πολικη ευθηγραμιση στο περιπου γιατι οταν εχω ενα αστρο unfocal στον προσοφθαλμιο για 10 λεπτα και βλεπω οτι δεν κουνα οταν βαζω να τραβηξω φωτο στο τριλεπτο μου τραβα αρα δεν ειναι 100% σιγουρη αρα το φωτεινο σταυρονημα ειναι απαρετητο και ερωτο μηπω υπαρχει κανενας που να πουλα κανα φωτεινο σταυρονημα ???????????????? :D :D :D καλημερα...

:D [DARK DARK SKY BY DARK NEBULA

http://www.spartastronomy.gr/

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο καλημέρα

Αρχικά το είχα αντιπαρέλθει το εν λόγω σχόλιο, όμως η μεγάλη

πικρία μου από τα προκληθέντα εκ της εν λόγω δημοσιεύσεως,

με ωθούν στο να γράψω δυο λόγια. Θέλω να πιστεύω τα όσα

λέει ο Ηλίας Χασιώτης και άλλοι φίλοι για σένα, και πιστεύω ότι

το σχόλιό σου όντας κάπως παραπάνω από ... απότομο ώς συνήθως,

στεναχώρησε κάποιους περισσότερο ευαίσθητους από μένα ...

Με κάθε καλή διάθεση από μέρους μου,

θα σε παρακαλούσα διαβάσεις τα παρακάτω

και νομίζω ότι θα διαπιστώσεις ότι ήσουν υπερβολικός αν όντως

τα εννοούσες ...

Νομιζω πως εχετε εντελως ξεφυγει απο το πνευμα και το σκοπο του forum.

Πιθανότατα ... Αυτό όμως αφορά μόνο τους μπουρδολόγους

ή και τους εντός εισαγωγικών εθνικόφρονες/αντιεθνικόφρονες ?

Γιατί τότε συμμετείχες σε αυτή την συζήτηση, αφού εν γνώση σου

αυτά που έγραφες ήταν εκτός του πνεύματος και του σκοπού του forum ?

Προσωπικα αν συνεχισουν τετοια θα το σκεφτω αν θα ξαναγραψω εδω.......

Σαν Απειλή ... ακούστηκε ... (!! ??)

Η ακατασχετη μπουρδολογια οχι μονο δεν ειναι χιουμορ αλλα κατανταει κουραστικη να μην πω αηδιαστικη!

Γιώργο έχεις προσπαθήσει καθόλου να γράψεις μια ιστορία

που να έχει χιούμορ μεν, αλλά τέτοια ώστε να αγγίξει και

να κάνει να γελάσουν φίλοι από 17 έως 57 ετών,

(με δημόσια παραδοχή), χωρίς κανένας να έχει

πει ότι τον ενοχλεί ή τον κουράζει ή τον ... αηδιάζει ?

Εκτός αν υποθέσουμε ότι οι απόψεις σου

είναι σιωπηλά αποδεκτές από μία μεγάλη πλειοψηφία ...

Πολυ θα χαιρομουν να το δω να κλειδωνει το συγκεκριμενο thread!

Εντάξει δεν έγινε, αλλά το post μάλλον λειτούργησε όπως φάνηκε,

οδηγώντας στην εθελούσια απομάκρυνση κάποιων

ευαίσθητων Ανθρώπων ... που είχαν καταθέσει

παντοιοτρόπως την ψυχή τους πολλάκις με τα γραφόμενά τους ...

Και από εδώ και πέρα θα ευχαριστιώμαστε τις ωραίες μας

αποστειρωμένες αστρονομικές συζητήσεις, αν ο αρχάριος θα πρέπει

να αγοράζει πρώτα 6ιντσο ή κυάλια ... πως καθαρίζουμε

τα οπτικά μας κλπ ... Πληροφορίες τέτοιες είναι γεμάτο το

διαδίκτυο, και με λίγο ψάξιμο μπορούμε να τα εντοπίσουμε.

Την ψυχή όμως, το ήθος, την ευαισθησία, την αξιοπρέπεια

και το χιούμορ του maxplanck για παράδειγμα,

δεν ξέρω με ποιο "google query"

θα τα ψάξουμε ... για να τα ξαναφέρουμε κοντά μας :-k

Ακομα περισσοτερο θα χαιρομουν αν διαγραφονταν οι μπουρδες (η κομψοτερη λεξη που μπορω να σκεφτω)!

Αλήθεια, δε σε προβλημάτισε καθόλου όταν έγραφες τους κομψούς

αυτούς χαρακτηρισμούς, το ότι περίπου δέκα μέλη

μεταξύ των οποίων κάποια με αξιόλογη παρουσία στο forum

σε κάθε επίπεδο μάλλον δεν είναι όλοι τους τόσο ακατάσχετοι

μπουρδολόγοι ... Και αν εν προκειμένω ήταν, η συνολική τους

συνεισφορά στο forum αξίζει άραγε κάποιους δημόσιους και τόσο

κομψούς χαρακτηρισμούς ?

Τώρα πάντως που ο maxplanck ξεκίνησε την αυτοκάθαρση σε αυτή

τη διολισθήσα συζήτηση, και αρχίζει να αποκαθίσταται ( :-k )

σιγά σιγά το αστρονομικό πνεύμα και ο σκοπός

του site, αναρωτιέμαι πόσο πραγματικά το χάρηκες ...

--

Celestron C6N

Δημοσιεύτηκε
Ειπα δεν επανερχομαι!

Ουτε παιρνω πισω τιποτα απο οσα εγραψα!

giorgosgr

Δεν σε εχω γνωρισει ποτε, ουτε σε ξερω εκτος του forum, αλλα πραγματικα ελπιζω η σταση σου αυτη να μην ειναι αναλογη του χαρακτηρα σου. Οσο και αν θελω να πιστεψω τα λεγομενα των φιλων για το ατομο σου, συνεχιζεις εσυ ο ιδιος να τα διαψευδεις και να μας δειχνεις το αντιθετο...Ελπιζω πως εσυ ο ιδιος θα με κανεις να αναθεωρησω και αυτο το post....

Φιλικα

Αγαπιος

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Θα αρκεστώ να πω μόνο τα εξής λίγα:

-Το θέμα αυτό δεν κλειδώθηκε ποτέ

-Ο Γιώργος είπε αρχικά μια άποψη στην οποία απάντησαν αυτοί που έχουν αντίθετη άποψη: κανένας δεν εμπόδισε κανέναν να πει την άποψή του

-Το θέμα αποτέλεσε αφορμή προβληματισμού για εμένα (όπως κάθε φορά που προκαλείται ένταση σε κάποιο θέμα: οι παλιοί θα θυμούνται)

-Το ότι δεν έκαναν κάτι οι moderator διάφοροι το πήραν με διαφορετικό τρόπο:

"Δεν είπαν τίποτα για το λεξιλόγιο του Γιώργου, επιμένουν στον αυστηρό αστρονομικό χαρακτήρα, στηρίζουν το Γιώργο!"

και για άλλους...

"Δεν κλείδωσαν το θέμα ούτε είπαν ότι είναι εκτός θεματολογίας, αφήνουν το forum ελεύθερο να γράφει κανείς ό,τι θέλει, είναι με το μέρος του Βασίλη!"

Είναι παράξενο πώς μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχουν δύο απόψεις και να είναι και οι δύο λάθος. Διότι οι moderators και ο administrator δεν είναι με κανέναν. Η μάλλον, είναι με όλους και νοιάζονται για όλους!

Η ευαισθησία υπάρχει και καλώ όσους βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα να κάνουν τον κόπο να στέλνουν ένα προσωπικό μήνυμα σε κάποιον moderator όταν πιστεύουν ότι υπάρχει ένα post που είναι προσβλητικό. Δεν πήρα κανένα μήνυμα διαμαρτυρίας περί προσβλητικών σχολίων του Γιώργου. Τα μόνα μηνύματα που πήρα ήταν του Γιώργου και του Βασίλη που έλεγαν για "μη αστρονομικά θέματα" το πρώτο και για μια "συμβιβαστική πρόταση ώστε να μη θιγεί ούτε ένα μέλος" το δεύτερο. Δεκτά και τα δύο, απάντησα και στους δύο λίγο πολύ ότι θα το σκεφτώ και θεώρησα ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα εκείνη τη στιγμή.

Τώρα, πότε ακριβώς γιγαντώθηκε αυτή η παρεξήγηση με τα σχόλια του Γιώργου, δεν το κατάλαβα. Οποια απόφαση και αν παρθεί δε θα σχετίζεται με τα πρόσωπα αλλά με τον (υποκειμενικά) καλύτερο συμβιβασμό.

Από εκεί και πέρα εγώ εξέφρασα στο Βασίλη την ανεξάρτητη άποψή μου για το γενικότερο ζήτημα και μάλλον ήταν αφορμή να ξεσπάσει θόρυβος. Οπως εξήγησα και στο άλλο θέμα εγώ και οι moderators θα πιέσουμε για το αυστηρότερο ώστε να ισορροπήσουν τα πράγματα στη μέση. Δεν μπορεί και δεν πρόκειται να επιβληθεί το μοντέλο ΜΟΥ ή το μοντέλο κανενός. Θα δώσω μια αρχική κατεύθυνση αλλά τελικά η κοινότητα θα διαμορφώσει έναν ιδιαίτερο δρόμο (σωστά είπε κάποιος δεν είμαστε ρομπότ: ισχύει όμως για όλους, και εμάς και τους άλλους, των υπευθύνων του site συμπεριλαμβανομένων). Δεν είμαι από αυτούς που θα διστάσουν να αλλάξουν άποψη αν δουν και άλλη διέξοδο που πριν δεν έβλεπαν ούτε θα επιμείνω μόνο από πείσμα σε μια άποψη. Το είπα και θα το ξαναπώ σκοπός είναι να συμβιβαστούν τα πράγματα και δεν ωφελεί να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση. Κοιτάμε μπροστά με ψυχραιμία και χωρίς κακία προς οποιονδήποτε και χωρίς στενοχώρια. Εγώ πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε ένα ευαίσθητο κουμπί που αν μας το πατήσουν θα πονέσουμε και θα πληγωθούμε. Είναι όμως δύσκολο καμιά φορά να αντιληφθεί κάποιος ποιο είναι το ευαίθητο κουμπί του άλλου.

Τι να κάνουμε, ξέρουμε ότι αν κάποια άτομα δεν μπορούν να κατανοήσουν τις προσωπικές μας ευαισθησίες τότε σίγουρα δε θα μπορούσε να είναι φίλοι μας αλλά ας μη φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να συνυπάρξουμε και στο ίδιο forum με τέτοια άτομα.

Ανακεφαλαιώνντας (τελικά δεν έγραψα λίγα όπως πίστευα όταν έγραφα την πρώτη γραμμή) θα ξαναπώ ότι το forum τους χωρά όλους και ότι αφού ακούστηκαν οι απόψεις προσεκτικά θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Υπομονή να δείτε τις αλλαγές και καλή πίστη ζητάω.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Γεια να γλυκάνω την ατμόσφαιρα και επειδή τελικά ο Ανδρέας μου άρεσε το πώς το έθεσε το θέμα, θα μιλήσω με μια πολύ ωραία εικόνα που βρήκα. Είναι από το 1936 και έχει σημασία και νόημα για μένα "είμαστε εδώ όλοι γιατί έχουμε ένα σκοπό και μια αγάπη για την Αστρονομία". Θέλω να πιστεύω ότι και εγώ μέχρι να γεράσω θα έχω αυτό το πάθος και θα είμαστε εδώ να τα λέμε όλοι μαζί.

Φιλικά Γιώργος

image002.jpg.8c14e3483d29bc35eea7ee9cc61d712f.jpg

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Προς μεγάλη μου έκπληξη και θλίψη ειδοποιήθηκα τηλεφωνικά από τον Ανδρέα το πρωϊ για τα όσα συμβαίνουν. Με τα βίας (μάλλον δεν) προλαβαίνω να γράψω δυό λέξεις, αφού ταξιδεύω σε λίγο για την Αθήνα. Όλα αυτά πιστεύω πως δεν είχαν σοβαρούς λόγους να συμβούν και μάλλον είναι κυρίως παρεξήγηση. Δεν έχω διαβάσει άλλα thread εκτός απ΄αυτό σήμερα (συγνώμη που δεν βρήκα λίγα λεπτά να απαντήσω στους φίλους που μου στείλαν μηνύματα από χθές), και δε γνωρίζω τί άλλο έχει λεχθεί. Αργά το βράδυ, από Αθήνα πλέον, θα έχω την ευκαιρία να έχω πλήρη εικόνα, και να παρευρεθώ στό forum. Αν δεν χάσω το τραίνο...

Ψυχραιμία, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Εψαχνα στο forum για την μεθοδο της διολισθησης και βρηκα αυτο..

επειδη απ'οτι καταλαβα ειναι λιγο δυσκολο να βγαλω μια ακρη απο το συγκεκριμενο thread και για να μην ανοιγω αλλο θα μπορουσε να μου πει κανεις τι θα κερδισω απο την πολικη ευθυγραμμηση με αυτη την μεθοδο?

Θα ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα στην ακριβεια της διαδικασιας σε σχεση με την ευθυγραμμιση μεσω της πολικης διοπτρας της βασης?

Ευχαριστω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης