Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αν ξεχασουμε το "Παν μετρον αριστον"

η ζημια που θα εχουμε υποστει θα ειναι μη αναστρεψιμη.....

Οχι,δεν ειναι "μπηχτη",ουτε αναφερεται σε καποιον αλλον πλην εμου,που το ξεχναω που και που...

Ακριβώς αυτό εννοούμε με τον Φώτη, όταν μιλάμε για τρία λάστιχα κι όχι τέσσερα, φίλε Βασίλη:)

• Απαντήσεις 219
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Καλά τολμάτε και μιλάτε για άσχετα προς την αστρονομία θέματα;;

Ε, όχι και άσχετα βρε Ιφικράτη. Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτοί βλέπουν ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ πάνω από το κεφάλι τους :?: :!:

Τί θές τώρα, να μην τους απαντήσω ;

Δημοσιεύτηκε

Επειδή ψιλοέγινε της μόδας να ξαναστέλνουμε πράγματα που είπαμε (Φώτη μη μασάς, keep walking... κάποτε θα το διαβάσουμε) παραθέτω το ΥΓ3 του τελευταίου post μου...

Σήμερα κάπου πήρε το μάτι μου μια παρουσίαση για alignment μέ CCD. Δυστυχώς δε θυμάμαι το link, αλλά φαντάζομαι ότι το google κάτι θα έχει. Επίσης, αν ο inest (που το βρήκε) μπορεί να μας πει, καλό θα είναι!

Στέλιος

Δημοσιεύτηκε

Α! Μήπως λες αυτό;;

Μπορείς πολύ εύκολα με προγράμματα όπως το Guidedog και με μία κάμερα π.χ LPI και toucam να μετράς το σφάλμα στο DEC πολύ ωραία! Βλέπεις και πως επηρεάζει η διόρθωση σου το σφάλμα ώστε να ξέρεις αν είσαι κοντά.

Μπορείς και να "μικρύνεις" την εστιακή σου απόσταση στις ρυθμίσεις ώστε να βλέπεις πιο μεγάλες τιμές διολίσθησης και έτσι το όλο να σου πάρει λιγότερο χρόνο!

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Μπορείς πολύ εύκολα με προγράμματα όπως το Guidedog και με μία κάμερα π.χ LPI και toucam να μετράς το σφάλμα στο DEC πολύ ωραία! Βλέπεις και πως επηρεάζει η διόρθωση σου το σφάλμα ώστε να ξέρεις αν είσαι κοντά.

Όχι μόνο με αυτό το πρόγραμμα, αλλά με οποιοδήποτε πρόγραμμα που τραβά φωτογραφίες

Τώρα επί της ουσίας, παρότι διαφωνώ με την εκτροπή που πήρε πάλι το θέμα, ομολογώ ότι συμφωνώ μαζί σου για τα τρία λάστιχα (γιατί του Βασίλη ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ), όμως ποιά τρία λάστιχα

Καλά δίπλωμα οδήγησης δεν έχετε? Αν έχετε είστε απαράδεκτοι και ζητώ εδώ και τώρα τη διαγραφή σας!

Τα λάστιχα του ίδιου άξονα πρέπει να έχουν την ίδια φθορά για ευνόητους λόγους.

Οπότε max ή αλλάζεις και τα τέσσερα, ή μόνο 2 ή δεν αλλάζεις κανένα και πας να πάρεις flat (άσχετο)

Δημοσιεύτηκε
Επειδή ψιλοέγινε της μόδας να ξαναστέλνουμε πράγματα που είπαμε (Φώτη μη μασάς, keep walking... κάποτε θα το διαβάσουμε) παραθέτω το ΥΓ3 του τελευταίου post μου...

Σήμερα κάπου πήρε το μάτι μου μια παρουσίαση για alignment μέ CCD. Δυστυχώς δε θυμάμαι το link, αλλά φαντάζομαι ότι το google κάτι θα έχει. Επίσης, αν ο inest (που το βρήκε) μπορεί να μας πει, καλό θα είναι!

Στέλιος

Είναι το ίδιο που λέει ο Φώτης

Δημοσιεύτηκε
καλά ρε Γιάννη μη φωνάζεις σσσσ ώχ μωρέ

Τί :?: τώρα δηλαδή δεν έχεις να μου πεις τίποτ'άλλο;

Ποιείς την νύσσαν ;

Και μη μου απαντήσεις : Α πα πα πα πα ! Αλλού αυτά !

(sorry παιδιά, αλλά με ειρωνεύτηκε...)

Δημοσιεύτηκε

νάτος πάλι!!!!!!!!!!

τελικά είναι μεγάλο ταλέντο στην "εύρεση σημείου επικόλλησης συζήτησης περί Αρχαίων Ελλήνων"

Ifikratis πλάκα κάνω :mrgreen:

αλήθεια (από σένα δεν το περίμενα) γιατί Ifikratis και όχι Ιφικράτης;;

Δημοσιεύτηκε

Ηφικράτη μέσα στο μυαλόμου είσαι!!!

Μπορείς και να "μικρύνεις" την εστιακή σου απόσταση στις ρυθμίσεις ώστε να βλέπεις πιο μεγάλες τιμές διολήσθισης και έτσι το όλο να σου πάρει λιγότερο χρόνο!

!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Εκτός από διολίσθιση έχει κάποιος φίλος να μας προτείνει κάποια άλλη τεχνική?

Επίσης επειδή τώρα ευθυγραμμίζω το ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΜΟΥ, (10" f/5) ξέρει κάποιος να μου πεί πόσο offset να αφήσω για να μην έχω ανομοιόμορφο vinieting ?

Δημοσιεύτηκε

Βέγκαν η απάντηση είναι ότι

Μπορείς και να "μικρύνεις" την εστιακή σου απόσταση στις ρυθμίσεις ώστε να βλέπεις πιο μεγάλες τιμές διολήσθισης και έτσι το όλο να σου πάρει λιγότερο χρόνο!

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Δηλ. Πώς το εννοείς αυτό? Εννοείς ουσιαστικά να έχεις μεγαλύτερη μεγένθυνση στο τσιπάκι? Αμα μικρύνεις την εστιακή απόσταση δεν θα έχεις μικρότερη μεγένθυνση? Φώτη εξήγα μου γιατί είμαι και λίγο χαζούλης, είπαμε, και δεν τα πιάνω εύκολα

Δημοσιεύτηκε
Μας ξαφνιάζεις Ιφικράτη! Πρωτάκουστο !

Ά! και κάτι ακόμα:

Ποιείς την νύσσαν ;

Δε πιστεύω να υπονοείς ότι η φράση είναι τούρκικια;;;;
Α, πα, πα κοκόρ, τσοκ τυρυρύ...

Χαβαλέ τσογλάν, τσουτσού νταχτιρντί αχταρμά κιοφτέ, σεκλέτ σεβνταλή μπελά γιαουρτλού μπουνταλά, καϊμάκ ντερβίς τσαμπουκά ασκέρ τζαναμπέτ μπατιρντί. Τεντζερέ ! Γιόκ μπακίρ ! Ταμάμ;

Τσίμπησες με τη "νύσσα", έτσι; (ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ, IFIKPATIΣ :?: :-k )

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης