Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα, σας είχα ξανά ζητήσει πριν μερικές εβδομάδες προτάσεις για το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Ύστερα από έρευνα κατέληξα ότι το καλύτερο που μπορώ να πάρω είναι το DOBSONIAN 8″ PYREX. Ενδιαφέρομαι αρκετά για παρατήρηση βαθέως ουρανού και στην περιοχή μου βλέπω με γυμνό μάτι αντικείμενα φαινόμενου μεγέθους εως 2,8. Για πολύ καιρό παρατηρώ τον ουρανό με κιάλια. Ήμουν έτοιμος να το αγοράσω, αλλά θεώρησα πιο συνετό αν γίνεται να μου πείτε την γνώμη σας πάνω στο συγκεκριμένο τηλεσκόπιο.
Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα το dob 8 είναι πολύ καλό τηλεσκόπιο. Θα σου πουν και άλλοι φίλοι που το έχουν να το πάρεις.
"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα φιλε μου η βαση ζυγίζει 15 κιλά κι ο σωλήνας νομιζω εντεκα κιλά στο λεω για να γνωρίζεις το βαρος του μηπως εχεις κάποιο θεμα με το βαρος με τη μεση σου.. Θέλει οπωσδηποτε αμαξι για τ μεταφορά του.. Η μεταφορά του στον χώρο παρατήρησης γινεται πιο εύκολος αν βγαλεις τον σωλήνα απ τη βαση κα τα μεταφέρεις ξεχωριστά σε δυο κομματια δηλαδη.. Πολυ καλη φωτοσσυλεκτικοτητα ποιοτικός εστιαστης πολυ σταθερή η βαση του χωρις ταλαντώσεις καλός ερευνητής για αρχη μετέπειτα θα σε διευκόλυνε ενας telrad ερευνητης.. Κραταει πολυ καλα την ευθυγράμμιση των κατόπτρων του εχει καλα οπτικά με γρήγορη προσαρμογή στον αέρα του περιβάλλοντος ιδανικό για παρατηρηση και μαλιστα βαθύ ουρανου εκει ειναι το φορτε του... Αρκετα smooth ο κινήσεις της αλταζιμουθιακης.. Μια πολυ καλη επιλογή με πολυ καλη διάμετρο για λιγα χρήματα... Στα συν του και ο εύκολος απλός χειρισμός του.. τα προσοφθάλμια καλα για αρχη μετέπειτα μια αλλαγή σε καλυτερα θα αποδώσει πολύ καλυτερα και το τηλεσκοπιο.. Προσωπικά θα κανα υπομονη για κάποιο μεταχειρισμένο θα κοιταζα τις αγγελιες του φορουμ με 300 ευρω καπου εκει..καλες αγορες καλη αρχη
Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα φιλε μου η βαση ζυγίζει 15 κιλά κι ο σωλήνας νομιζω εντεκα κιλά στο λεω για να γνωρίζεις το βαρος του μηπως εχεις κάποιο θεμα με το βαρος με τη μεση σου.. Θέλει οπωσδηποτε αμαξι για τ μεταφορά του.. Η μεταφορά του στον χώρο παρατήρησης γινεται πιο εύκολος αν βγαλεις τον σωλήνα απ τη βαση κα τα μεταφέρεις ξεχωριστά σε δυο κομματια δηλαδη.. Πολυ καλη φωτοσσυλεκτικοτητα ποιοτικός εστιαστης πολυ σταθερή η βαση του χωρις ταλαντώσεις καλός ερευνητής για αρχη μετέπειτα θα σε διευκόλυνε ενας telrad ερευνητης.. Κραταει πολυ καλα την ευθυγράμμιση των κατόπτρων του εχει καλα οπτικά με γρήγορη προσαρμογή στον αέρα του περιβάλλοντος ιδανικό για παρατηρηση και μαλιστα βαθύ ουρανου εκει ειναι το φορτε του... Αρκετα smooth ο κινήσεις της αλταζιμουθιακης.. Μια πολυ καλη επιλογή με πολυ καλη διάμετρο για λιγα χρήματα... Στα συν του και ο εύκολος απλός χειρισμός του.. τα προσοφθάλμια καλα για αρχη μετέπειτα μια αλλαγή σε καλυτερα θα αποδώσει πολύ καλυτερα και το τηλεσκοπιο.. Προσωπικά θα κανα υπομονη για κάποιο μεταχειρισμένο θα κοιταζα τις αγγελιες του φορουμ με 300 ευρω καπου εκει..καλες αγορες καλη αρχη

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης