Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

"Μα τι κανει μονος του πανω στα βουνα?..παραξενος θα ειναι..."

"Καλα και τι καταλαβαινεις..?"

"Με το ματι φαινονται καλυτερα! δεν χρειαζομαι να τρωω τοσο κρυο για να βλεπω αστερακια!"

"Με τοσα λεφτα αγοραζα αμαξι, μοτοσυκλετα κ.λ.π..."

"Ειδες εξωγηινους???"

Μερικες απο τις κουβεντες που ακουγα μικρος στο σχολειο οταν ελεγα στους φιλους μου "...εμενα μου αρεσει να κοιταζω τον ουρανο με το τηλεσκοπιο.." σε αντιθεση με το "εμενα μου αρεσει να παιζω ποδοσφαιρο/βιντεοπαιχνιδια..κ.λ.π." των αλλων παιδιων...παντα οι δασκαλοι με εβλεπαν καπως παραξενα γιατι σε ολες μου τις εκθεσεις και ζωγραφιες το θεμα ηταν παντα το διαστημα! Τι θελω να γινω οταν μεγαλωσω? μα φυσικα αστροναυτης!! (το οποιο μετα αλλαξε σε αστρονομος φυσικα..)

Παντα στα γενεθλια μου οταν ερχονταν σπιτι μου οι συμμαθητες για να γιορτασουμε και εβλεπαν ενα δωματιο γεματο αφισες με αστροναυτες, γαλαξιες και τα γνωστα ελεγαν "δεν παει καλα αυτος.."

"Θα του περασει" ελεγε ο παππους στη μανα μου οταν με εβλεπε πανω στην ταρατσα με το μικρουλι το διοπτρικο να αγναντευω...

οι γειτονες ελεγαν να καλεσουν την αστυνομια μπας και κοιταζω τις κορες τους..(που δεν βλεπονται οι ερμες!)

Fast forward στο παρον...

"ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΥΑΑΑΑΑΑΑΟ!!!!!" "Τι ειναι ολα αυτα??? κρατηρες????"

"Δειξε μου τον Κρονο, δειξε μου τον Κρονο!!!"

"Μα τι ωραια που ειναι εδω στο λοφο....θα ερχομαστε συχνα να βλεπουμε.." "Να φερω και τους φιλους μου την αλλη φορα??"

"Που βρισκω τηλεσκοπιο να αγορασω?"

Και οταν φυγουν ολοι και μενει ο Αγαπιος μονος με τον ουρανο...θυμαται το μικρο διοπτρικο και τις πρωτες ανακαλυψεις!

view....jpg.e70b12323f8c06f219dbb33fe2aebc4e.jpg

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Πάντως ένα έχω να πω! Μακάρι οι μαθητές μου να ενδιαφέρονταν και αυτοί για την αστρονομία ή και για άλλους τομείς της επιστήμης και να μην έπαιζαν ολημερίς και ολοβραδύς ....videogames. Ακόμα και τώρα έρχονται φίλοι μου στο σπίτι και μόλις βλέπουν το στημένο τηλεσκόπιό μου, το πρώτο πράγμα που λένε είναι.... Έχεις καλές γειτόνισες;;;; #-o #-o #-o
Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
=D> ωραιος ο maxplanck! εγω τους εκανα το αλλο..μου λενε ενα βραδυ, στρεψε το κατω στην πολη να δουμε κανενα σπιτι...οταν τα ειδαν ολα αναποδα μου λενε ok ok εκεινος ο κρονος που λεγαμε..???

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Και μένα για τις γειτόνισσες μου λένε !!!! αλλά εγώ αρχίζω να τους λέω για την Σελήνη και δεν με πιστεύουν!!! #-o #-o #-o (ότι κοιτώ μόνο αυτήν).

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Κι αν απότομα καρφώσεις αθώα το γυμνό βλέμμα σου σε κανένα γείτονα που τον συνέλαβες με την άκρη του ματιού σου λίγο πριν να σε κοιτάει περίεργα από το απέναντι μπαλκόνι, αμέσως εκείνος μεταμορφώνεται σε ένα νέο "συνάδελφό σου", στρέφοντας κι εκείνος (αδιάφορα δήθεν) το βλέμμα του στον ουρανό, όχι για εξερευνήσει κάτι, αλλά ίσως (πολύ αισιόδοξο) για να αναζητήσει εκεί ψηλά το μυαλό του, το οποίο έχει από καιρό δραπετεύσει από το κεφάλι που το φιλοξενούσε, ενώ συγχρόνως σκέφτεται φανερά, με τα άχρηστα υπολείματα του χαμένου μυαλού, "ας μην μπλέξω καλύτερα με τον τρελλό (αν όχι τον ανώμαλο!) απέναντι", λίγο πριν γυρίσει απότομα εκνευρισμένος προς το σπίτι, την ώρα που ακούει από μέσα την υστερική γυναίκα του να κράζει τον "δημιουργικό" γιό τους, ξεσηκώνοντας τη γειτονιά στο ποδάρι, διότι, μόλις γύρισε απ'έξω φορτωμένη σαν τον γάιδαρο με είκοσι σακούλες ψώνια (τα μισά εκ των οποίων απολύτως άχρηστα) τον βρήκε - το ρεμάλι - πάλι αγκαλία με το (σώνει) playstation, να δικαιολογείται ότι προσπαθεί δημιουργικά να ανοίξει ένα παράθυρο στην ευκαιρία να "τα πιάσει" εύκολα μεθαύριο, ικανοποιώντας το όνειρό του να κλωτσά - ως κύρια ενασχόληση - ένα κομμάτι δέρμα προκειμένου να το στείλει ως αλίευμα σε ένα δίχτυ, πλήρως αποβλακωμένος και ανυποψίαστος για όσα συμβαίνουν γύρω του, έχοντας δε και τις προϋποθέσεις να αποκτήσει οσονούπω και δικαίωμα ψήφου, ώστε να μπορεί να ρυθμίζει και το δικό σου μέλλον...

ΟΥΦ, τί πρόταση ήταν κι αυτή ....

Δημοσιεύτηκε
Οταν ομως ο απεναντι παιρνει το θαρρος και προσεγγιζει ομολογωντας ποσο ομορφο ειναι το φεγγαροφως, του προσφερεις μια ματια μεσα απο το προσωπικο σου παραθυρο στο συμπαν, για να μεινει αναυδος η αδιαφορος απο την θεα, και ως αποτελεσμα, ειτε να κατσει μαζι σου για μια περιπλανηση στα ορη της Σεληνης, ειτε να επιστρεψει σπιτι στην υστερικη γυναικα του και να ταξιδεψει μονος του νοερα, αργοτερα οταν δεν θα τον πιανει υπνος και θα συλλογιεται το θεαμα...

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Οταν ομως ο απεναντι παιρνει το θαρρος και προσεγγιζει ομολογωντας ποσο ομορφο ειναι το φεγγαροφως, του προσφερεις μια ματια μεσα απο το προσωπικο σου παραθυρο στο συμπαν, για να μεινει αναυδος η αδιαφορος απο την θεα, και ως αποτελεσμα, ειτε να κατσει μαζι σου για μια περιπλανηση στα ορη της Σεληνης, ειτε να επιστρεψει σπιτι στην υστερικη γυναικα του και να ταξιδεψει μονος του νοερα, αργοτερα οταν δεν θα τον πιανει υπνος και θα συλλογιεται το θεαμα...

Τότε φίλε Αγάπιε κάτι κερδίσαμε...

Δημοσιεύτηκε
Φιλε Αγαπιε..ειναι λες κ διαβαζω δικο μου ποστ.Νομιζω πολλοι ακομα φιλοι απ το φορουμ θα το νιωσουν. Με συγκινησες..Να σαι καλα να συνεχιζεις να δειχνεις στους φιλους σου τον ουρανο!!Ακομα κ αν σε βλεπουν σαν "τρελο"!! =D> :cheesy:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Να σαι καλα να συνεχιζεις να δειχνεις στους φιλους σου τον ουρανο!!Ακομα κ αν σε βλεπουν σαν "τρελο"!! =D> :cheesy:

Ορκος ζωης quendi...απο τα πρωτα χρονια!

Και για του λογου το αληθες...

686758128_solareclipseinvitation.thumb.jpg.34899eff20eecb07f61d4e508a153ca3.jpg

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

θα διαφωνησω με τα videogames! [-X [-X [-X [-X

ειναι ενα ειδος ψυχαγωγιας φτανει να χρησιμοποιηται σωστα κ οχι για αποβλακωση.

ειμαι χρονια gamer απο 4ρων χρονων κ ακομη κ σημερα συνεχιζω να παιζω..οπως κ σε 30 κ 40 χρονια μεχρι να πεθανω τελοσπαντων.:D

ο λογος???ειναι οτι οπως εμεις εχουμε την αστρονομια κ ταξιδευουμε σε αλλους κοσμους αγνωστους..ετσι κ οι gamers εχουν τον ιδιο τροπο.(φτανει ξαναλεω να παιζουν σωστα κ συνετα..οχι για αποβλακωση,αλλα για ψυχαγωγια κ μαθηση του νου να σκεφτεται.)

για παραδειγμα σας δινω ενα game με εξομοιωση διαστηματος... :mrgreen:

εχω παθει πλακα μαζι του....

δν ξερω νιωθω οτι πεταω πανω απο την γη στα αληθεια κ αυτο με κανει να ερωτευομαι τα παιχνιδια!!!γτ με μεταφερουν εστω κ για λιγο εκει π θα ηθελα να ειμαι αυτη τη στιγμη!στο διαστημα,σε εναν αλλο κοσμο.

δν θελω να επεκταθω αλλο σε αυτο τον τομεα,γτ υπαρχουν πολλα κατα κ λιγα υπερ..

το θεμα ειναι να ξερεις απο την καθε κατηγορια να περνεις μονο τα υπερ.

http://www.egosoft.com/download/x3/demos_en.php

κατεβαστε το!ειναι το demo.

οσοι το θελετε full αγοραστε το.

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε

Ειδες εξωγηινους???"

Στην ερωτηση αυτη για να αποφυγεις τη συνεχεια...

"Πρωτον αυτη τη στιγμη βλεπω εναν απεναντι μου :D :twisted: :D "

Αν θελει ας στνεχισει μετα του εχω και αλλα :!: :!: :!:

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Δημοσιεύτηκε
ειναι ενα ειδος ψυχαγωγιας φτανει να χρησιμοποιηται σωστα κ οχι για αποβλακωση.

Φίλε Amgamer

Ακριβώς αυτό που αναφέρεις ήταν και η ουσία της "αποστροφής" μου:

...τον βρήκε - το ρεμάλι - πάλι αγκαλία με το (σώνει) playstation, να δικαιολογείται ότι προσπαθεί ...

Άλλο η χρήση κι άλλο η κατάχρηση.

Τέλος, δεν ενοχοποιούνται αντικείμενα, αλλά κάποιες πράξεις που κάνου κάποιοι με αυτά (ποτέ δεν φυλακίστηκε ένα πιστόλι για ένα φόνο...).

Δημοσιεύτηκε
Καλά δηλαδή θυμάμαι που κάπου πέτυχα το nick σου στο mgforums :-k

ναι δικο μου ηταν :mrgreen:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε
(ποτέ δεν φυλακίστηκε ένα πιστόλι για ένα φόνο...)

πολυ σωστος!!! =D> =D>

ξερω..ειναι εθιστικο να παιζεις video games..αλλα πρεπει να χεις αυτοσυγκρατηση. :wink:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε

Φίλε maxplanc αν αναφέρεσαι σε εμένα...η απάντηση είναι ναι!!! Είμαι και εγώ φροντιστής....εγκεφάλων που δεν θέλουν οι περισσότεροι να φροντιστούν περαιτέρω!!!!

Φιλικά

Δημήτρης

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε

Όσον αφορά τα videogames δεν τα κατηγορώ ούτε και εγώ! Και φυσικά δεν μπορώ να απαιτήσω από ένα παιδί να σκέφτεται και να πράττει όπως εγώ. Απλά με ενοχλεί το γεγονός ότι τα παιδιά στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους πλέον δεν προβληματίζονται για τίποτα αλλά τα περιμένουν όλα έτοιμα από τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, το κράτος και δεν συμμαζεύεται.... Αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο topic οπότε δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω!!!

Πάντως όταν αναφέρω σε κάποια από τα παιδιά στα οποία διδάσκω ότι θα πάω στο Καστελλόριζο για την έκλειψη ή γενικά για θέματα που αφορούν το διάστημα βλέπω μία λάμψη στα μάτια τους! Άλλα πάλι ακόμα και όταν τους εξηγώ για το τι είναι η έκλειψη και το πως γίνεται, κοιτούν αδιάφορα και το μόνο που τους νοιάζει είναι αν θα χάσουνε εκείνες τις μέρες το μάθημα... ](*,)

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Φίλε maxplanc αν αναφέρεσαι σε εμένα...η απάντηση είναι ναι!!! Είμαι και εγώ φροντιστής....εγκεφάλων που δεν θέλουν οι περισσότεροι να φροντιστούν περαιτέρω!!!!

Φιλικά

Δημήτρης

Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ρε τι παθαμε με τα .... πιτσιρικια!!!!!!!!!!!

Κρατα! για αυτους με τη λαμψη.....

Δημοσιεύτηκε
Ε ναι! Μόνο για αυτούς αξίζει τον κόπο! Αν και να σου πω, πάντα θα προσπαθώ να κάνω και τους άλλους να ενδιαφερθούν!!! Οπότε κουράγιο και στους δύο μας!
Και εγένετω φως....

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης