indyone Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Γειά σε όλους, Έχω ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο 8" το οποίο πρόσφατα (και για πρώτη φορά) ευθυγράμμισα τα κάτοπτρά του με laser collimator, τα οποία από όσο έδειξε το collimator η ευθυγράμμιση ήταν χάλια....Μετά την ευθυγράμμιση αυτό που με παραξένεψε είναι που παρατήρησα στο προσοφθάλμιο (Plossl 25mm) την αντανάκλαση από το κυρίως κάτοπτρο η οποία δεν κάλυπτε παρα μόνο ένα μικρό μέρος του προσοφθάλμιου. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν το είχα παρατηρήσει πιο παλιά, αλλά ούτε μπορώ να σκεφτώ αν αυτό είναι σωστό ή όχι. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Παραθέτω δύο φωτογραφίες για να καταλάβετε τι εννοώ. Ελπίζω να μήν είπα πολύ χαζή ερώτηση... ακόμα μαθαίνω...
mae Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Γειά σου φίλε indyone! Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή. Φυσιολογικό είναι και εγώ το βλέπω στο δικό μου dob. Φιλικά..! SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Παιδια παρομοια ερωτηση ηθελα να κανω και γω , στο sct μου θα κανει δουλεια το laser collimator, η να ακολουθησω τον πατροπαραδοτο τροπο? Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2006 Για SC υπαρχει ειδικο laser collimator το οποια για να κανει δουλεια πρεπει να καλιμπραριστει με το τηλεσκοπιο ευθυγραμισμενο παραδοσιακα πρωτα.Κοντολογης προτιμησε τον πατροπαραδοτο τροπο, πολυ περισοτερο αφου εχεις το τηλεσκοπιο μονιμα εγκατεστημενο, και δωσε τα λεφτα καπου αλλου. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
indyone Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Είδα ότι άλλαξε ο τίτλος... αλλά δεν είναι ακρίβως αυτό που ρωτώ...Μάλλον θα έπρεπε να λέει η αντανάκλαση στο προσοφθάλμιο μετά από collimation.... Πάντως, φίλε mae ήδη νιώθω καλύτερα...Ανυπομονώ να ξε-συννεφιάσει για να δω στην πράξη αν πράγματι φαίνεται ο ουρανός καλύτερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα