ender Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Με σεμνότητα και αφοσίωση στην παγκόσμια κληρονομιά ανακοινώνω την κατά τον παραπάνω τίτλο ιστορική μου ανακάλυψη! Σας παραθέτω βήμα προς βήμα τις συγκλονιστικές στιγμές: Χθες παρέλαβα το πρώτο μου τηλεσκόπιο (8" Dob) και το βράδυ μετά τη δουλειά, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του εγχειριδίου το συναρμολόγησα. Παιχνιδάκι! (όποιος έχει πιτσιρίκια και συναρμολογεί παιχνίδια με εννοεί) Ευθύς αμέσως το έβγαλα στη βεράντα, σκόπευσα με τον ερευνητή και έσκυψα στο προσοφθάλμιο. Για μία στιγμή τα γόνατά μου λύθηκαν! Μου είχαν δώσει σκάρτο πράγμα, όλα μία μαυρίλα. Αρχισα να βρίζω θεούς και δαίμονες! Μετά με μία ξαφνική αναλαμπή αφαίρεσα το ... καπάκι απ το σωλήνα! (σιγά ρε παιδιά, συμβαίνει καμιά φορά). Τέλος πάντων, για να μην μακρυγορώ, αφού εξοικειώθηκα με το όργανον αποφάσισα να περάσω στην επιστημονική παρατήρηση. Εντόπισα με τα μάτια την Αφροδίτη, σκόπευσα, την κεντράρισα στο προσοφθάλμιο και ... ω του θαύματος!!!! Οχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά τέσσερις μικροί μεν αλλά ξεκάθαρα διακριτοί δορυφόροι περιέβαλαν τον πλανήτη!Δεν μπορώ να σας περιγράψω το συναίσθημα! Το ΕΥΡΗΚΑ που αναφώνησα κόντεψε να γκρεμίσει το κολλαριστό μου τηλεσκόπιο. Τέλος πάντων αφού ηρέμησα γύρισα μέσα στο σπίτι (άσε που είχαν αναισθητοποιηθεί τα άκρα μου απ το κρύο) να συλλογιστώ στο τι μέλλει γεννέσθαι. Εχω τόσα να κάνω πλέον, να βαφτίσω τους υπόλοιπους τρεις (ο πρώτος θα πάρει τ όνομά μου φυσικά), να δώσω συνέντευξη τύπου, να επικοινωνήσω με τη ΝASA ... Μήπως μπορείτε να ρίξετε καμιά ιδέα για τα ονόματα που λέγαμε; ΥΓ1 - Nobel αστρονομίας υπάρχει; Από περιέργεια ρωτάω. ΥΓ2 - Τι σου είναι ο άνθρωπος! Μην δει άλλον να προκόβει! Θέλησα να μοιραστώ με φίλο την ανακάλυψη και άρχισε να μου λέει κάτι αηδίες για Δία, Γαλιλέο και πράσιν' άλογα! Η ζήλια τυφλώνει!!!
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Μπραβο φιλε !!!!!Οντως η συναρμολογηση παιδικων παιχνιδιων ειναι μεγααααλο σχολειο!!!Ευχομαι καλες παρατηρησεις!!!
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Τελικά η κοινότητα του Astrovox δια του σεμνού της μέλουςender, αναδεικνύεται για άλλη μιαφορά μπροστάρης στην επιστημονική έρευνα και ανακάλυψη Καλορίζικο και να το ευχαριστηθείς !! --Celestron C6N
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 ...και μάλιστα, προς απόδοση εξαιρετικής τιμής για τη μεγαλοπρεπή σου άφιξη στους ουρανούς, οι δορυφόροι της Αφροδίτης, ήταν συμμετρικά παρατεταγμένοι (δύο δεξιά και δύο αριστερά) πέριξ του ολόλαμπρου πλανήτου, σε στάση προσοχής βεβαίως βεβαίως. Μόνο το κόκκινο χαλί έλειπε φίλε από το σκηνικό και ίσως και η φιλαρμονική (αν και είμαι σίγουρος ότι 'κάτι' θα άκουγες στ'αυτιά σου εκείνη την ώρα που πάγωνε και το αίμα σου εκτός από τα ακροδάχτυλά σου...) Καλές παρατηρήσεις φίλε μας Γιώργο... Astrophoto Album
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Εγω με ενα φτηνο PLossl 20mm ειχα "ανακαλυψει" εναν δορυφορο οσο η Αφροδιτη κι αυτος αλλα αμυδροτερος Ghost image, ω ναι πιστευω πελον στα φαντασματα τα χω δει με το τηλεσκοπιο μου! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
ender Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 δεύτερη ημέρα παρατήρησης γύρισα το βράδυ μετά τη δουλειά και κοιτώντας ψηλά είδα τον Ωρίωνα σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και σκέφτηκα; "να τσιμπήσω κάτι και να βγάλω έξω το εργαλείο" (δεν κατάλαβα γιατί γελάτε???) πράγματι αυτό έκανα και μετά από λίγη ώρα βγήκα έξω (κατά τις 11.30) μπορείτε να μου πείτε που πήγαν όλα τ αστέρια;;;; φαινόντουσαν καμιά δεκαριά (ο Σείριος ας πούμε) με μία μεγάλη θαμπάδα γύρω τους και τα υπόλοιπα; που πήγαν; σύννεφα δεν είχεφταίει η υγρασία; αυτό είναι το περίφημο κακό seeing; παρακαλώ να ειδοποιηθούν οι αρμόδιοι ότι όταν βγαίνω έξω θέλω όλα τ αστέρια στη θέση τους αλλιώς θα γίνουν μηνύσεις!
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 παρακαλώ να ειδοποιηθούν οι αρμόδιοι ότι όταν βγαίνω έξω θέλω όλα τ αστέρια στη θέση τους αλλιώς θα γίνουν μηνύσεις! Φίλε συναγωνιστή, είμαστε στο πλευρό σου στο δίκαιο αγώνα σου !(Αstrovoxίτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι) Astrophoto Album
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Εγώ τι να πω που φωτογράφισα (έχει καιρό) την Αφροδίτη,έκθεση 15 sec με την ψηφιακή και βλέπω αυτό??? Ξαναβγάζω ξαναβγάζω το ίδιο Ε ρε Nunki,τι μας κάνεις?????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα