giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Σημερα δοκιμαζοντας τον κατοπτρικο τηλεφακο 500mm f/6.3 με φωτογραφικο διπλασιαστη διαπιστωσα σοβαρο βινιεταρισμα.. ακαταλληλη διαταξη για την εκλειψη ηλιου Παραμενω στα 500mm. Εδω που τα λεμε μαλλον καλυτερα, καθοτι ευκολοτερο κεντραρισμα του ηλιου μικροτερες εκθεσεις κατα 2 στοπ για το ιδιο αποτελεσμα... ουδεν κακον αμιγες καλου Εβαλα waist level finder στην μηχανη και aerial screen με σταυρονημα... πεντακαθαρο και φωτεινο οτι πρεπει για αστροφωτογραφηση Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Γιωργο λες να εχω κ εγω το ιδιο προβλημα με τον 300αρι κ teleconverter χ2 ή αφορα μονο τον δικο σου εξοπλισμο? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Χμμ αγνωστο Παναγιωτη, αν δεν δοκιμασεις δεν μπορεις να ξερεις..... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 ... Εβαλα waist level finder στην μηχανη ...Πηρα και εγω ενα για την EOS 300d και ειναι οτι χρειαζεται με τον ηλιο στις 56 μοιρες! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Χμμ αγνωστο Παναγιωτη, αν δεν δοκιμασεις δεν μπορεις να ξερεις..... Τωρα μου κανες την καρδια περιβολιΑυριο παραγγελνω τον teleconverter.Το θεμα ειναι οτι για να δοκιμασω πρεπει πρωτα να σκασω τα 160 ευρω Εχουμε κ λεμε.Εισιτηρια για καστελοριζο 140 ευρωteleconverter 160Βενζινη για Αθηνα 50Ξενοδοχειο 50Φιλτρο 30Τηλεσκοπιο απ τα lidl 80Φιλμ κ εμφανισεις για δοκιμες 30 μεχρι τωραΧρηματα που θα χαθουν απ τα ιδιαιτερα 60Χρηματα που θα χαθουν απ τ ολοημερο 50 Λοιπα εξοδα 100 να μην το ριξουμε κ λιγο εξω? συνολο 750 ευρω. Αυτη ειναι η τριτη προκαταβολη για το τηλεσκοπιο που ξοδευω απ τα Χριστουγεννα.Σαν το γεφυρι της Αρτας το κανω.Δωστε μου ενα κοκορα ρε παιδια Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 750; καλά είσαι... Υπάρχουν και χειρότερα... Γιώργο, εγώ θα χρησιμοποιήσω διπλασιαστή τελικά. Ευτυχώς, με το Vixen ED81S (f/7.7) δεν προκαλεί παρά ελάχιστο βινιετάρισμα στις γωνίες του καρέ 24Χ36mm. Επίσης, η ποιότητα της εικόνας παραμένει πολύ καλή. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ο περιορισμένος χρόνος στην ολικότητα γιατί δε σκοπεύω να χάσω την οπτική παρατήρηση. Αλλά ούτε και τη φωτογράφιση. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Vegan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Σημερα δοκιμαζοντας τον κατοπτρικο τηλεφακο 500mm f/6.3.... Άσχετο: το ξέρετε ότι τους κατ.τηλεφακούς οι φωτογράφοι τους λένε "κλέφτες"?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Οχι κανεις λαθος!"Κλεφτης" ονομαζεται ψευδοφακος που ειναι απλως σωληνας με επιπεδο καθρεφτη ωστε να φωτογραφιζεις κρυφα στο πλαι Τωρα τι χρησιμοτητα εχει κατι τετοιο.. ασε την φαντασια σου ελευθερη Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Vegan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Nαι ε? Απλά είχα μια συζήτηση με έναν φωτογράφο και του λέω "Κατοπτρικός τηλεφακός" και μου λέει "Ε?" και μετά του λέω" Σαν αυτό το τηλεσκόπιο" και μου λέει "Ε πές ΚΛΕΦΤΗΣ χριστιανέ μου....!!!!!!"..... Μετά μου είπε ότι τον λένε έτσι επειδή η εστιακή απόσταση είναι μεγαλύτερη από το μήκος του σωλήνα (πιθανόν να εννοούσε SC η κάτι τέτοιο δεν ξέρω....) Θα σε εμπιστευτώ πάντως.....
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Ο Γιώργος έχει δίκιο. Κάποτε είχα πιάσει έναν κλέφτη στα χέρια μου. Έμοιαζε με τηλεφακό, ήταν από μπροστά κλειστός, σαν να είχε καπάκι και από τα πλάγια υπήρχε ένα κυκλικό άνοιγμα και μέσα του καθρέφτης σε 45ο Ο δικός μου vivitar teleconverter x2 ευτυχώς δεν βινιετάρει, αλλά το σκέφτομαι αν θα τον χρησιμοποιήσω. Μέσα σε 3 λεπτά τι να πρωτοκάνεις… Φιλικά PapGeo
Adam Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Μέσα σε 3 λεπτά τι να πρωτοκάνεις… Γιώργο μου θα χαλαρώσουμε ν'απολαύσουμε Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Συμφωνω και καμμια φωτογραφια να μην βγαλω ΔΕΝ με απασχολει, ο,τι και να βγαλω θα ναι καποιοες απο τις χιλιαδες που θα βγουν εκεινη την ημερα και σιγουρα αλλοι θα βγαλουν πολυ καλυτερες επειδη εχουν καλυτερο εξοπλισμο και/η εμπειρια.Η μυστικιστικη εμπειρια της εκλειψης ειναι που μετραει....Επανερχομενος στο αρχικο προτιμω τα 500mm, με 1000 η μεγεθυνση ειναι πλεον μεγαλη και εισαι στο οριο που χρειαζεται βαση με οδηγηση, προτιμω απλως εναν τριποδα. Δεν θελω να φορτωνομαι εξοπλισμο σαν υποζυγιο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα