βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Μοναχα αυτο μονολογουσα πριν μαι περιπου ςρα και αφου βγηκα απο ενα καταστημα φωτογραφικου εξοπλισμου ,εδω στη Σαμο.ρωτησα τον ιδιοκτητη αν εχει γιαλια για την εκλειψγ και αυτος επειδη δεν εχει μου πριτεινε να βαλω 2-3 φιλμ μαζι και να παρατηρησω..Απαντωντας του οτι κατι τετοιο ειναι τρελο μου λεει αποκρινεται οτι το ιδιο ειχε κανει κι αυτος στις 3/10/05.Τον ρωτησα για ποση ωρα και ειπε για λιγα λεπτα .Δε μπορεσα να του απαντησω γιατι σκευτομουν οτι ειναι κριμα να ακους τετοιες συμβουλες απο ατομα που υποτιθεται οτι εχουν σπουδασει σχετικα με τη φωτογραφια.Του ειπα οτι τα φιλμ ειναι εντελως αχρηστα για αυτο το σκοπο κι εφυγα Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Το κακό είναι οτι θα έχει δώσει πολλές τέτοιες ηλήθιες συμβουλές σε άτομα που δεν είναι καθόλου εξικοιωμένα με αυτό το φαινόμενο και θα υπάρξουν συνέπειες
skywalker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Εχετε ακουσει αυτο που λενε οτι : Η μ.......α τυφλωνει!!!!! Δε λεω τιποτα αλλο! Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Αν παρεις ενα ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ οχι εγχρωμο η ψευδοασπρομαυρο χρωμογενικο φιλμ, στα οποια το ειδωλο ειναι απο χρωστικες και οχι απο αργυρο, το ξετυλιξεις να φωτιστει πληρως και εν συνεχεια το εμφανισεις και το στερεωσεις κανονικα το καταμαυρο φιλμ που προκυπτει σε 2 η 3 στρωσεις ειναι ασφαλες ηλιακα φιλτρο.Το αναφερει και ο M. Covington στο "Astrophotography for the amateur" και το χω δοκιμασει κι εγω οχι χαλωντας ενα φιλμ αλλα με κομματια απο την ακρη ηδη εμφανισμενων φιλμ. Παραθετω επισης απο την σελιδα του Sky & Telescope: "Acceptable solar filters for unaided visual observations include aluminized polyester specifically designed for viewing the Sun, shade 12, 13, and 14 welding filters, black polymer filters, and two layers of fully exposed and developed silver-bearing black-and-white negative film." Η υπογραμμιση δικια μου.Σωστα στο ειπε ο φωτογραφος απλως δεν εξηγησε τι ακριβως πρεπει να κανεις. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Κι αυτος μου ειπε να εκθεσω φιλμ σε ηλιακο φως και μου με εβαλε να δω την λαμπα στο ταβανι με την ακρη ,που ειναι πιο σκουρα,αλλα ηταν απο εγχρωμο φιλμ κι εγχρωμο πηγε να μου πουλησει κι εμενα. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Εγχρωμο δεν κανει ασπρομαυρο ειναι ΟΚ. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 ... αυτος επειδη δεν εχει μου πριτεινε να βαλω 2-3 φιλμ μαζι και να παρατηρησω..Αν το νεο τευχος του Science Illustrated υπαρχει στη Σαμο, οχι μονο θα βρεις σωστα γυαλια αλλα και ενα πολυ καλο DVD με τιτλο "ΕΚΛΕΙΨΗ: Το φαινομενο, οι μυθοι και οι δοξασιες" με συμμετοχη απο τον Fred Espenak και Jay Pasachoff. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 κ.Αντώνη, το τεύχος Απριλίου?Yes, sir! Κυκλοφωρει εδω και περιπου μια εβδομαδα. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Το πηρα πριν 5 λεπτα Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Καθώτι φανατικός του illustrated και όλων των άλλων παρόμοιων περιοδικών,το αγόρασα και είδα το dvd,είναι πολύ ωραίο,περιγράφει την έκλειψη του 99 και λέει διάφορα για τις εκλείψεις... ότι πρέπει προετοιμασία Κυκλοφόρησε νωρίτερα μάλλον για την έκλειψη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα