Dimitrisgeorg Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2020 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2020 Γεια σας φίλοι, έχω το εξής πρόβλημα που θα ήθελα τα φώτα σας. Είμαι καινούργιος στην αστροφωτογραφι, και έχω αρχίσει σιγά-σιγά να στήνω το τηλεσκόπιο μου με την δυνατότητα υπολογιστή για μεγαλύτερη ακρίβεια. Έχω αγοράσει μία κάμερα οδηγό, και τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα στην αγορά ενός αυτόματου εστιαστη, το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ακόμα επενδύσει στην αγορά μίας βασικής κάμερας για το τηλεσκόπιο μου, έτσι χρησιμοποιώ μία κανονική Mirrorless κάμερα και συγκεκριμένα της σειράς Sony A7. Έχω παρατηρήσει ότι άλλες μάρκες όπως Canon και Nikon έχουν τα δικά τους λειτουργικά όπως το BackyardEOS και το BackyardNIKON δεν έχω δει όμως κάποιο λειτουργικό για Sony σε Windows. Όπως καταλαβαίνετε μέχρι στιγμής τρέχω σε Windows το Ascom, EQMOD και PHD2 και σε Mac ένα software το οποίο είναι συμβατό με τη Sony για μεγάλες εκθέσεις. Το θέμα είναι ότι με την αγορά ενός εστίαση θα πρέπει να τα μεταφέρω όλα σε Windows για να είναι συμβατά. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο τι λογισμικό θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω με την Sony ώστε να είναι όλα συμβατά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2020 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2020 Καλησπέρα φίλε Δημήτρη και καλώς ήρθες. Εγώ χρησιμοποιώ το Astro Photography Tool (APT) και συνεργάζεται πολύ ωραία με την Canon Eos 1200D που έχω. Είναι δωρεάν,μπορείς να το δοκιμάσεις. Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
arsentsol Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2020 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2020 Καλησπέρα εγώ χρησιμοποιώ το digitalcamcontrol το οποίο έχει και λειτουργεία αστροφωτογραφίας και live view χρειάζεται απλά ένα micro usb για την σύνδεση με την μηχανή "Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
DennisStav Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2020 Καλήσπέρα Δημήτρη. Έχω το ίδιο setup και δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω καλά ASCOM drivers για τη SONY. Ο μόνος τρόπος που έχω βρει είναι μέσω Linux, Ekos/Kstars και Indi lib. https://indilib.org/ Έτσι έχω καταφέρει να τρέξω mount, focuser, guiding και φωτογραφική μηχανή. Μπορείς να το τρέξεις είτε σε ένα Raspberry Pi 4 ή σε ένα Linux μηχάνημα. Θέλει λίγο διάβασμα στην αρχή, αλλά τα έχεις όλα μετά. DennisStav----------“It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it is called Life.” ― Terry Pratchett, The Last Continent
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα