Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Αγαπητοι φιλοι Επ'ευκαιριας του φαινομενου της εκλειψης Ηλιου, που θα πραγματοποιηθει την Τεταρτη 29 του μηνα, το Intercollege Outer Limits Club σε συνεργασια με την Αστρονομικη Εταιρεια Κυπρου, διοργανωνουν εκδηλωση/παρατηρηση, στο χωρο του ανοιχτου αμφιθεατρου του κολεγιου απο τις 12:00 μεχρι τις 16:00. Η εκδηλωση ειναι ανοιχτη για το κοινο και θα περιλαμβανει: Οπτικη παρατηρηση μεσω τηλεσκοπιων, καταγραφη με φωτογραφικες μηχανες και βιντεοκαμερες καθως και ενημερωτικο υλικο για το φαινομενο καθως και για την Ερασιτεχνικη Αστρονομια γενικοτερα. Σας Περιμενουμε! Για περισσοτερες πληροφοριες παρακαλω επικοινωνηστε με: Αγαπιος Ηλιαagapiose@cytanet.com.cy Με τιμη Outer Limits ClubCyprus Astronomical Society (www.cyprusastronomy.com) Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Αγαπιε, Σου ευχομαι οτι το καλυτερο την Τεταρτη με την εκλειψη! Φυσικα τα λεμε μετα με φωτογραφιες (οπως παντα). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Αγαπιε, Σου ευχομαι οτι το καλυτερο την Τεταρτη με την εκλειψη! Φυσικα τα λεμε μετα με φωτογραφιες (οπως παντα). Ευχαριστω, επισης!!!! Καθαρο ουρανο την Τεταρτη σε ολους!!! Καστελοριζο-Αθηνα-Θεσσαλονικη-Αλεξανδρουπολη-Σπαρτη-Λαρισα-Κρητη-Ροδος-Σκιαθος-Κυπρος...Αφησα κανενα εξω? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Καλη επιτυχια και στους Κυπριους αδερφους
dark nebula Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Και απο Σπαρτη ευχομαστε οτι καλυτερο για την Τεταρτη στην Κυπρο και στους αγαπητους φιλους που θα πανε Καστελοριζο ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ [DARK DARK SKY BY DARK NEBULAhttp://www.spartastronomy.gr/
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Εύχομαι ολόψυχα, όλες οι προσδοκίες σας να γίνουν πραγματικότητα . Astrophoto Album
sergios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Kαθαρούς ουρανούς σε όλους και καλή επιτυχία σε όλους τους αστροφωτογράφους!!!
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Αγάπιε είμαι σίγουρος ότι η εκδήλωσή σας,θα στεφτεί από την επιτυχία που έχεις ονειρευθεί !! Η αγάπη μας για τα θαυμαστά αντικείμενα και τα τεκτενόμεναστον ουράνιο θόλο και το μεράκι που την συνοδεύειείναι μια από τις εγγυήσεις της επιτυχίας. Την διάθεση και τους κόπους σου τους θεωρώ δεδομένους,οπότε μένει να σου ευχηθώ καλή δύναμη και πάλι !! Φροντίστε να ενθουσιάσετε τους επισκέπτες σαςκαι να τους κερδίσετε !! Είμαστε νοερά δίπλα σας και σας στηρίζουμε --Celestron C6N
quendi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Αγάπιε καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας!!! Είμαι σίγουρος ότι με το μεράκι σας θα τα καταφέρετε μια χαρά! Αντε..καθαρούς ουρανους!! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 Καλή επιτυχία σε όλους και από Βόρεια Ελλάδα....
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2006 Ευχαριστω ολους για τις ευχες!! Εχει ηδη ξεκινησει η αντιστροφη μετρηση και ολα ειναι ετοιμα...Καλες επιτυχιες σε ολους μας και καθαρο ουρανο! Τα λεμε παλι εδω με τα αποτελεσματα...see you on the other side... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Ανοιγω τα ματια...το ρολοι δειχνει 07:12. Δεν παραπονιεμαι καθολου! Πεταγομαι απο το κρεβατι και με την τσιμπλα στο ματι (κυριολεκτικα!) τρεχω εξω να δω την κατασταση. Ουτε ιχνος συννεφιας! Και ας εκανε χαλαζι την προηγουμενη μερα! Χαμογελο μεχρι τα αυτια. Πινω ενα καφε στα πεταχτα ετσι για να ανοιξει το βλεφαρο, και ξεκινω να ετοιμαζομαι. Απο τις 07:30 το κινητο βαραγε ασταματητα! Τι ωρα θα ειναι η εκλειψη, που θα γινει το event κ.τ.λ....κατα τις 09:30 και αφου ειχα (παρα)φορτωσει το καημενο το αμαξι μου ξεκινησα σιγα-σιγα(πολυ σιγα!) για το Intercollege. Στην πορεια με ενημερωνει ο Μαριος(Προεδρος Αστρονομικης Εταιριας Κυπρου και απο σημερα πολυ καλος φιλος) οτι λογω πιθανων νεφωσεων στην Δυτικη ακτη του νησιου(πραγμα που εγινε!) δεν θα παει στην Παφο οπως ειχε σχεδιασει για να πετυχει οσο το δυνατο περισσοτερο ποσοστο καλυψης, και ετσι θα μας εκανε την τιμη να ερθει μαζι μας! Τελεια! Φτανουμε στο κολεγιο και αρχιζουμε τις ετοιμασιες! Ο κοσμος ειχε αρχισει να μαζευεται και ολοι ρωτουσαν να μαθουν για την εκλειψη. Στηνουμε, εστιαζουμε, και μενουμε καγκελο με τις τρεις(!) πανεμορφες ηλιακες κηλιδες που φαινοντουσαν στην επιφανεια του Ηλιου. Λιγες τελευταιες ρυθμισεις και στις 12:00 σημανει η εναρξη του “Solar Eclipse Event”. Φτανουν Καθηγητες, δημοσιογραφοι, ακομα ενας “συναδελφος” με το διοπτρικο του των 90χιλ., κοσμος, κοσμος, κοσμος...τα astrosolar γυαλακια εξαφανιζονται εν ριπη οφθαλμου και στις 12:35 περιπου, ο Μαριος φωναζει...”Αρχισε, αρχισε!!! Να η Σεληνη!!!” Πραγματι, μια ματια μεσα απο το τηλεσκοπιο το επιβεβαιωνει. Το ουρανιο ραντεβου ξεκινησε! Η ωρα ειχε αρχισει να περναει γρηγορα και εν μεσω συνεντευξεων, μινι-ομιλιων, και κουβεντας με τον κοσμο που ολο και πληθαινε, το φαινομενο ειχε πλησιασει το 80% , το φως του Ηλιου ειχε εξασθενησει αισθητα, και η θερμοκρασια ειχε πεσει αρκετα για να καταλαβει ο κοσμος ποσο, μα ποσο συναρπαστικη μπορει να ειναι μια εκλειψη! Εγω εντομεταξυ, ετρεχα απο τηλεσκοπιο σε τηλεσκοπιο (ηταν 3 τα ατιμα!) μιλουσα με τον ταδε και τον ταδε, η ψυχη μου πετουσε στα ουρανια απο την ανταποκριση του κοσμου, και η καρδια μου χτυπουσε δυνατα εν αναμονη...και τοτε ακουγετε για αλλη μια φορα ο Μαριος να μου φωναζει απο την αλλη ακρη του πληθους...”Αγαπιε!!! Δυτικα πανω απο το κτιριο!!!! Η Αφροδιτη!!!!” Παιδια ειλικρινα εκει παγωσα..κανω λιγα βηματα προς τα πισω και απομακρυνομαι απο το τηλεσκοπιο οπου ημουν κολλημενος για μιση και πλεον ωρα φωτογραφιζοντας...τοτε συνηδιτοποιησα και το μεγεθος του πληθους...με αρπαζει ο Μαριος και μου δειχνει..”Να την..λιγο πιο δεξια απο την οροφη του κτιριου..” Εμεινα αποσβολωμενος με την θεα της πανεμορφης Αφροδιτης!! (στιγμιαια εντοπισαμε και τον Βεγα) ο κοσμος εκανε ενα τρανταχτο “Ουαααααααααο!!!” και η ωρα ειχε παει 13:50..το μυαλο μου τρεχει στο Καστελοριζο..τι να κανουν αραγε οι φιλοι μου οι Αστροβοξιτες τωρα? Ποσοι βρεξανε τα παντελονια τους απο την αγωνια? Για μια στιγμη σκεφτομαι γιατι να μην παω και εγω...το πληθος ομως με κανει να χαμογελω. Το φως πεφτει αποτομα και γυριζω στο τηλεσκοπιο που ειχε γινει ερμαιο στο πληθος που σκουντουσε επιμονα για μια ματια στο φως! 96% καλυψη..το μεγιστο...οι φωτογραφικες παιρνουν φωτια, τα φλας αναβοσβηναν ασταματητα και μια δυνατη ριπη αερα κανει τον κοσμο να στεκει με δεος μπροστα στο φαινομενο...ναι το περιμεναμε και αυτο.. κλικ κλικ κλικ...και τωρα αντιστροφα...Μια ωρα μετα ειχαμε μεινει λιγοι αλλα σχεδον ολοι πριν να φυγουν μας χαιρετησαν, μας συνεχαρηκαν, μας παροτρυναν να συνεχισουμε..να οργανωσουμε βραδιες αστρονομιας, διαλεξεις κ.λ.π....ιδιαιτερη χαρα μου εδωσαν δυο κοριτσακια γυρω στα 16 που μου δηλωσαν με παθος ποσο πολυ τους ενδιαφερει η Αστρονομια και οτι θελουν να το σπουδασουν! Ο κυριος που δεν σταματησε να με ρωταει για αυτο και αυτο...ο καθηγητης μου που “ανακαλυψε” την μεθοδο της σκιας και ετρεξε να μου αναφερει τα ευρηματα του..και ολος ο κοσμος που μας αγκαλιασε με την παρουσια του...Τι κερδισαμε απο αυτη την εκλειψη?- Επαναδραστηριοποιηται η Αστρονομικη Εταιρεια Κυπρου μετα απο πολυμηνο διαλειμμα- Τροχιοδρομειται η δημιουργια του Intercollege Astronomy Club (εδω μπαινει ενα τεραστιο χαμογελο!!!)- Γνωρισαμε πολυ κοσμο που ενδιαφερεται και θελει να ασχοληθει!- Ανταλλαξαμε αποψεις και γνωσεις με πολλους...- Ανεβηκε η Ερασιτεχνικη Αστρονομια στα ματια του Κυπριου πανω απο το “μπανιστηρλικη!”- Ζησαμε μια μερα που τουλαχιστον εγω, θα την φυλαξω στην μνημη μου για παντα! Η τουλαχιστον μεχρι να επισκιαστει απο την επομενη ολικη εκλειψη που σας εγγυωμαι οτι θα σας δω απο κοντα ολους! Γιατι τουλαχιστον οσοι απο σας πηγατε Καστελοριζο σιγουρα θα θελετε να το ξαναζησετε! Οποταν αγαπητο μου astrovox…θα τα πουμε στην επομενη!!! (Σας ειδα και στο γυαλι...μου σηκωθηκε η τριχα με το σκοταδι που ειδα εκει...σας ζηλευω!) Απολαυστε τις πρωτες φωτο μας... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Ο Μαριος ετοιμαζεται... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Ο κοσμος ειχε αρχισει να μαζευεται... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Ειχαμε και ενημερωτικες αφισες... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Καλως τους δεχτηκαμε... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Προχωραμε ακαθεκτοι... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Ερχονται και αλλες, υπομονη... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Αφου εξοπλισαμε τον καμεραμαν με astrosolar, πηρε και μερικα πλανα με την καμερα... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
antony Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Αγάπιε είμαι σίγουρος ότι η εκδήλωσή σας,θα στεφτεί από την επιτυχία που έχεις ονειρευθεί !! Η αγάπη μας για τα θαυμαστά αντικείμενα και τα τεκτενόμεναστον ουράνιο θόλο και το μεράκι που την συνοδεύειείναι μια από τις εγγυήσεις της επιτυχίας. Την διάθεση και τους κόπους σου τους θεωρώ δεδομένους,οπότε μένει να σου ευχηθώ καλή δύναμη και πάλι !! Φροντίστε να ενθουσιάσετε τους επισκέπτες σαςκαι να τους κερδίσετε !! Είμαστε νοερά δίπλα σας και σας στηρίζουμε Είδες που είχε δίκιο τελικά ο Δημήτρης ; Μπράβο Αγάπιε και φίλοι στην Κύπρο .Ειμαστε κοντά . "blackjanuaryout"
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Ο Αντρεας αναλαμβανει το Konus... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
dimidour Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Συγχαρητήρια Αγάπιε για την πολύ όμορφη συγκέντρωσή σας. Τι ωραία που θα ήταν αν μπορούσαμε να είμαστε ταυτόχρονα παντού..... Στο Καστελλόριζο είμασταν μια πολύ ωραία παρέα γνωστών και αγνώστων που μας ένωσε η αγάπη για αυτό που θα βλέπαμε, αλλά δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να είμαι και στην Κύπρο, και στην Αθήνα στο Ηλιοπάρτυ και παντού όπου έγιναν εκδηλώσεις. Έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ με το γεγονός ότι τόσος πολύς κόσμος ασχολείται με την ερασιτεχνική αστρονομία, που θα προσπαθώ από εδώ και πέρα να έρχομαι στις εκδηλώσεις σας, έτσι ώστε να σας γνωρίσω και να αποκτήσω σημαντικές γνώσεις από όλους σας! Αλλά κυρίως για να γνωρίσω καινούριους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα! Και εγένετω φως....
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Καλημερα everyone!! Ευχαριστω για τα σχολια, συγχαρητηρια ομως αξιζουν και στα παιδια που με βοηθησαν, Αντρεα και Μαριο, οσους παρευρεθηκαν αλλα και σε οσους, σε ολη την Ελλαδα, παρατηρησαν και φωτογραφισαν το φαινομενο...Μπραβο σε ολους μας λοιπον...α και για να μην ξεχασω...να σας συστησω το ετερον...Aerogirl η κατα κοσμον Καρολινα...Μελος του astrovox απο χθες... μελος της ζωης μου εδω και aaaaaalmost 2 χρονακια.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Συγχαρητήρια Αγάπιε για την πολύ όμορφη συγκέντρωσή σας. Τι ωραία που θα ήταν αν μπορούσαμε να είμαστε ταυτόχρονα παντού..... Στο Καστελλόριζο είμασταν μια πολύ ωραία παρέα γνωστών και αγνώστων που μας ένωσε η αγάπη για αυτό που θα βλέπαμε, αλλά δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να είμαι και στην Κύπρο, και στην Αθήνα στο Ηλιοπάρτυ και παντού όπου έγιναν εκδηλώσεις. Έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ με το γεγονός ότι τόσος πολύς κόσμος ασχολείται με την ερασιτεχνική αστρονομία, που θα προσπαθώ από εδώ και πέρα να έρχομαι στις εκδηλώσεις σας, έτσι ώστε να σας γνωρίσω και να αποκτήσω σημαντικές γνώσεις από όλους σας! Αλλά κυρίως για να γνωρίσω καινούριους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα! dimidour εισαι ευπροσδεκτος οποτε κατεβεις Κυπρο!!! Οχι μονο εσυ αλλα και ολο μα ολο το astrovox..(μην μου ερθετε ολοι μεμιας ομως, που θα σας βαλω?) Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
dimidour Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 dimidour εισαι ευπροσδεκτος οποτε κατεβεις Κυπρο!!! Οχι μονο εσυ αλλα και ολο μα ολο το astrovox..(μην μου ερθετε ολοι μεμιας ομως, που θα σας βαλω?) Ευχαριστώ πολύ Αγάπιε για την πρόσκληση! Εύχομαι να τα καταφέρω να επισκεφθώ το όμορφο νησί σας και να κάνουμε παρατηρήσεις στον όμορφο Κυπριακό ουρανό!!! Και εγένετω φως....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα