Jump to content

Αστροφωτογράφιση με καμέρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι. Τώρα πρόσφατα σκεφτόμουν να αγοράσω μια κάμερα για να φωτογραφίζω τους πλανήτες που βλέπω από το τηλεσκόπιο μου(skywatcher 130/900 eq2). Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου προτείνετε μερικά μοντέλα καμερών για αστροφωτογράφιση περίπου στα 80-100 ευρώ.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε είχα και εγώ το ίδιο τηλεσκόπιο. Κάμερα για πλανήτες στα 80 με 100 μπορείς να πάρεις μια Webcam η την bresser από το πλανηταριο αλλά θέλεις και pc και προγράμματα. Οπότε πάρε μια Webcam και συμβιβασμού μόνο με ότι τραβάει χωρίς επεξεργασία.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ φίλε μου, απλώς θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση. Πώς ακριβώς θα δουλεύουν αυτές οι κάμερες που μου πρότεινες; επειδή στο τηλεσκόπιο μου δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να μπεί ένα καλώδιο/USB ή κατι παρόμοιο. Υπάρχει ένα σημείο για να μπει η κάμερα αλλά δεν βλέπω πως θα μπορούσε να συνδεθεί με το τηλεσκόπιο ώστε ότι βλέπω από τον φακο να φαίνεται και στην κάμερα.

 

 

 

 

 

Υ.Γ. Έψαξα και αυτά που μου πρότεινες φίλε απλώς η κάμερα μοιάζει με φακο. Πώς ακριβώς δουλεύει και πως θα συνδεθεί στο τηλεσκόπιο; Τέλος που θα βρω τα προγράμματα που χρειάζομαι στο Η/Υ για την σύνδεση κάμερας-τηλεσκοπίου;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η κάμερα τοποθετείται χωρίς το φακό της (αν έχει) στη θέση του προσοφθάλμιου. Τραβάμε βίντεο, παίρνουμε μερικές εκατοντάδες καρέ και τα στακαρουμε. Ένα δωρεάν πρόγραμμα είναι το registax.Γενικά η πλανητική θέλει μεγάλη μεγέθυνση δηλαδή μεγάλη εστιακή απόσταση.

https://www.astrovox.gr/avat/types.php

Γιώργος Αλεξίου
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης