Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ερευνητή του τηλεσκοπίου μου για προβολή του ήλιου σε λευκό παραπέτασμα (χαρτί).

Υ.Γ. Το τηλεσκόπιο μου είναι ακατάλληλο γι αυτή τη δουλειά (νευτώνειο)

Ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε

Φίλε M.Lytos

Κατ'αρχήν καλωσήλθες στην παρέα μας.

Το εγχείρημα που σκέφτεσαι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για εγκαύματα και προπαντός βλάβες στην όραση. Μπορείς να βρεις και να διαβάσεις πολλά σε διάφορες συζητήσεις του forum.

Το καλύτερο που τουλάχιστον εγώ σου προτείνω, είναι όταν στρέφεις το τηλεσκόπιό σου προς τον ήλιο, να φροντίζεις ο ερευνητής να είναι κλειστός και σφραγισμένος και μπροστά στο σωλήνα να ύπάρχει ήλικαό φίλτρο. Μπορείς στο forum μας, στο MASTROVOX να βρείς κάποιες προτάσεις για την κατασκευή ηλιακού φίλτρου, κατάλληλου και για το τηλεσκόπιό σου (ας είναι και νευτώνειο). Επίσης μπορείς να απευθυνθείς στις εταιρείες που διαθέτουν είδη τηλεσκοπίων, για την αγορά ενός ηλιακού φίλτρου. Σημειώνω ότι τέτοιου είδους φίλτρο μπορείς να βάλεις ακόμα και στον ερευνητή.

Εύομαι καλές παρατηρήσεις και με ασφάλεια !

Φιλικά

Γιάννης Δ.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε johndouk σε Ευχαριστώ για την έγκαιρη απάντηση.

Ωστόσο μάλλον δεν κατάλαβες καλά (ή εγώ δεν το διατύπωσα σωστά ) εννοώ την προβολή σε πέτασμα όπως αναφέρει ο giorgosgr στο post του.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2539

Καλώς σας βρήκα λοιπόν!

Δημοσιεύτηκε

Ναι,προβολη σε πετασμα μπορεις να κανεις!

Το εχω δοκιμασει!

Ο Γιαννης τρομοκρατηθηκε στην ιδεα οτι μπορει να κοιτουσες απο μεσα!!!

Και ετρεξε.....

Δημοσιεύτηκε

Μπορεις αλλα με τον ερευνητη δεν το συνιστω.

Αφ ενος ειναι πολυ μικρος και αφ εταιρου υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να καψεις το σταυρονημα.

Ενδεικνυται ενα μικρο διοπτρικο ας πουμε 60mm και προσοφθαλμιοι παλιου τυπου Huygenian, Ramsden χωρις συγκολλημενα στοιχεια.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης