Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Τι λέτε για μεμβράνες για την παρατήρηση της έκληψης?
!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Δημοσιεύτηκε
ennow membranes pou mpainoun sto fako pano kai epitrepoun thn parathrhsh toy hliou
Δημοσιεύτηκε
eida kati fotografies soy ths selinis poly wraies!Ti tileskopeio exeis?
Δημοσιεύτηκε
mporw me ena 130 na parathrisw galaxies?pls help!A!Xerete an yparxei kanena programma gia epexergasia ston ypologisth???
Δημοσιεύτηκε

Aγαπητε μπωρεις να γραψεις στα ελληνικα να καταλαβενουμε και τι λες

1΄φιλτρο για τον ηλιο ειναι το astrosolar σε Α4 το οποιο το αγοραζης και το κοβεις στα μετρα σου

2 με το 130 μπωρεις να δεις και γαλαξιες π.χ ανδρομεδας που ειναι και ευκολος να τον βρεις

3 υπαρχουν πολλα προγραμματα αν ενοεις επεξεργασια φωτογραφιας

το photoshop απο τα καλητερα

:D [DARK DARK SKY BY DARK NEBULA

http://www.spartastronomy.gr/

Δημοσιεύτηκε
Μιας και θα είμαι στην εργασία μου σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω ένα μικρό ζευγάρι κιάλια που έχω βάζοντας μπροστά τα γυαλιά που πήρα από τον παπασωτηρίου (Baader Astrosolar), είναι ασφαλές?
Στάμος
Δημοσιεύτηκε
Θα χρησιμοποιήσω Bushnell 8x25 τα οποία καλύπτονται από τα γυαλιά (ο φακος) αλλιώς δεν θα ρωτούσα. Το θέμα είναι αν είναι ασφαλές.
Στάμος
Δημοσιεύτηκε
Εγώ ακόμα δεν εχω καταλάβει ενα πράμα :-k Γιατί δεν υπάρχουν άτομα στην μεγάλη πλειοψηφία της έκλειψης που να αρκέζονται με την παρατήρηση αυτού του υπέροχου φαινομένου δια γυμνού οφθαλμού.Το θεωρώ εξίσου καταπληκτική εμπειρία μιας και κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα,μπορείς να απολαύσεις αυτό το θέαμα μόνο έχωντας ενα ασφαλές ζευγάρι γυαλιών.
Δημοσιεύτηκε
δια γυμνού οφθαλμού.

Φαντάζομαι ότι εννοείς να γίνει με της απαραίτητες προφυλάξεις το «δια γυμνού οφθαλμού» χωρίς μέσο παρατήρησης (πχ τηλεσκόπιο, κιάλια.).

Στάμος
Δημοσιεύτηκε
Εγώ ακόμα δεν εχω καταλάβει ενα πράμα :-k Γιατί δεν υπάρχουν άτομα στην μεγάλη πλειοψηφία της έκλειψης που να αρκέζονται με την παρατήρηση αυτού του υπέροχου φαινομένου δια γυμνού οφθαλμού.Το θεωρώ εξίσου καταπληκτική εμπειρία μιας και κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα,μπορείς να απολαύσεις αυτό το θέαμα μόνο έχωντας ενα ασφαλές ζευγάρι γυαλιών.

Εμένα πάντως δεν μου αρκεί.... Άλλο να βλέπεις μια "κουκίδα" στο ουρανό, και άλλο μέσα από ένα τηλεσκόπιο έναν μεγάλο ηλιακό δίσκο!!! Νίωθεις ότι είσαι πιο κοντά του...

Δημοσιεύτηκε

Φιλε xXx σε ευχαριστω για το σχολιο..παιδια ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην κανετε επικυνδινες προσπαθειες προς Θεου!

αντι τουτου αν ειστε Αθηνα πηγαινετε στο Ηλιοπαρτυ στο πανεπιστημιο..Μην παιζετε με τα ματια σας..

Για τις μεβρανες που λες xXx δεν καταλαβα ακομα τι εννοεις..μονο αν ειναι πιστοποιημενα ασφαλες (οχι απο τον πωλητη αλλα απο την εταιρεια και απο χρηστες) να χρησιμοποιησεις κατι τετοιο..

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Φυσικα κ το Astrosolar ειναι απολυτα ασφαλες με την προυποθεση να φτιαχτει καταλληλα ολοκληρωμενο φιλτρο με αυτο. Δες εδω

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2235

Οσο για την θεαση του ηλιου μεσα απο κιαλια και με την βοηθεια των γυαλιων εκλειψης φιλε skavak θα σου ελεγα κατηγορηματικα ΟΧΙ..

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης