Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

αναμένοντας -εδώ και καιρό- την λήξη του lockdown και την άνοιξη, αμφιταλαντευόμουν σε διάφορες επιλογές αγοράς και τελικά κατέληξα ότι θέλω να μπω στο τριπάκι της αστροφωτογράφισης. Ξεκινώντας απ' το 0.

Δεν έχω καταλήξει σε συγκεκριμένα μοντέλα, οπότε ο λόγος της ανάρτησης είναι η προσφορά απ' τα μέλη για να με βοηθήσουν να καταλήξω.

Ακριβώς λόγω lockdown, δεν προτίθεμαι να αγοράσω κάτι άμεσα ,εκτός αν η προσφορά είναι πολύ καλή, με εξαίρεση το τρίποδο και το ball head γιατί έχω αστρονομικά κυάλια που θα μπορούσαν να μου φανούν χρήσιμα και εντός πόλης.

Οπότε:

1) Ψάχνω στιβαρό τρίποδο . Νομίζω με τα carbon fiber θα βγω εκτός budget, είμαι ΟΚ να δώσω κάπου στα 150€. Νομίζω η Μanfrotto, η MeFoto και η Vanguard έχουν κάποια καλά μοντέλα. Υπενθυμίζω ότι τα θέλω και για κυάλια, είμαι 1,70 το οποίο βολεύει, αλλά μη σπάσω και τον αυχένα μου.

2) Ball-head . Είναι κάτι φτηνό, οπότε μάλλον θα το αγοράσω από κατάστημα, αλλά αν περισσεύει από κάποιον, γιατί όχι.

3) Star Adventurer Pro Pack. Γνωστό και μη εξαιρετέο, νομίζω δεν υπάρχει πιο απαραίτητο αξεσουάρ.

4) Intervalometer. Προφανώς κάποιο του 20€, οπότε όπως και το ball head, μάλλον καινούργιο.

5) Ε τι έμεινε.. η DSLR και lens !

Σίγουρα δεν θα πάω σε full-frame. Εφόσον είμαι σε entry επίπεδο, θα κινηθώ αντιστοίχως.

Τι με νοιάζει:

Να μην είναι modded ( εκτός αν πωλείται μαζί και και το φίλτρο των λευκών + φακός που δεν προκαλεί πρόβλημα με το φίλτρο )

Να έχει αποσπώμενη οθόνη.

Να μην έχει clicks κοντά ή παραπάνω απ' όσα του δίνει ο κατασκευαστής.

Να είναι Canon. Δεν ξέρω γιατί, απλά μου αρέσει το menu :P

Να βγάζω deep space objects, star clusters περισσότερο από πλανήτες, τοπία/πανοράματα, Ha objects.

Σύμφωνα με αυτά, ψάχνω και τα κατάλληλα lens. Ένα ιδανικά στο γνωστό F2.8 τύπου samyang, ένα ~300mm, ένα απλό-εργοστασιακό για απλή χρήση φώτο-βίντεο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου με πμ ή να μου προτείνετε κι εδώ μοντέλα να ψάξω εκτός astrovox ή και να με συμβουλέψετε σε θέματα που πιθανώς αγνοώ σαν αρχάριος στο θέμα. Κάθε απάντηση μού είναι πολύτιμη όπως πάντα και σας ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε
Φίλε για φακούς δεν ξέρω. Έχω όμως την Canon eos 800d και έχω να σου πω ότι είναι πολύ καλή φωτογραφική με κλικ όσο της βάζεις. Φθηνή για την ικανότητα της. Έβγαλα ήδη μια καλή του νεφελώματος του ωριονα με μόνο μία έκθεση 4 δευτερόλεπτων μέσα από Θεσσαλονίκη.
"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης