Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Αν και φαντάζομαι τις απαντήσεις θέλω να ρωτήσω 😁

Είναι πιο εξελιγμένο μοντέλο από την 294 η 071 και έχει πολλά καλούδια. Έχει μειωθεί σχεδόν τελείως το amp glow έχει χαμηλό Qe peak αλλά μεγάλο pixel.

Απτην άλλη η 2600 έχει μεγάλο Qe αλλά πιο μικρό Pixel αλλά και 16 bit.

Εγώ την θέλω για rc με reducer που πάμε στα 1080 mm και θέλει μεγάλο pixel. Απτην άλλη βλέπω πολλούς που παίρνουν την 2600 για μεγάλες εστιακες. Βέβαια η 2600 θα είναι καλή και για το δεύτερο τηλεσκόπιο με 420 εστιακή.

Υπάρχει και η διαφορά των 500 ευρώ.

Διάβασα σε σελίδα του εξωτερικού που λένε ότι εκεί που υπερτερεί η άλλη μειονεκτει η άλλη και κάποιοι προτείνουν να αγοραστει οποια κάμερα στα λεφτά που υπάρχουν.

Επειδή θα γίνει υπέρβαση για την 071 αξίζει να γίνει διπλή υπέρβαση για την 2600;

Υπάρχει κάποια συμβουλή από κάποιον;

Ευχαριστω.

Κομνηνος Γιαννης
Δημοσιεύτηκε

Νομίζω - και εσύ ήδη το ξέρεις - η 2600 είναι καλύτερη επιλογή: εντελώς καθαρή, χωρίς ίχνος amp glow, qe πάνω από 90%, 16bit και όχι 14 που μεταφράζεται σε ευκολότερη και αποδοτικότερη επεξεργασία. Το μόνο σημείο που υπερτερεί η 071 για το τηλεσκοπιο σου ειναι το pixel size.

Καθαρά πρακτικά, στη θέση σου αν έβρισκα την 071 μεταχειρισμένη σε καλή τιμή θα το σκεφτόμουν, όχι όμως για αγορά καινούργιας.

Δημοσιεύτηκε

Ναι Ηλία έχεις δίκιο και σε συνδιασμο και με το διοπτρικό είναι καλύτερη επιλογή.

Τώρα μένει να δούμε asi ή qhy 😁

Ευχαριστω!

Κομνηνος Γιαννης
Δημοσιεύτηκε
Ναι Ηλία έχεις δίκιο και σε συνδιασμο και με το διοπτρικό είναι καλύτερη επιλογή.

Ευχαριστω!

ίδιες κάμερες είναι στο 90% περιπτώσεων.

carpe diem quam minimum credula postero
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω!

Γιάννη αν θες για μένα πάρε υπόψη σου τα πολλά κρούσματα που αρχίζουν και διαρρέουν ότι πολλές 2600 6200 και άλλα μοντέλα, βγάζουν ένα λάδι εσωτερικά και μπαίνει μπροστά στο τζάμι και πρέπει να πάει για καθάρισμα. Πραγματικά αδιανόητο..... Εγώ πήγα σε QHY πάντως αναμένωωωωω

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης