Quantum1635941117 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Γεια σας, εχω μια canon eos 800d οχι modified. Μπορειτε να μου πειτε αν γινεται τωρα mod και αν ναι θα την αχρηστεψει σαν κανονικη καμερα. Εννοω αν την κανεις mod θα μπορεις να βγαζεις φωτο του εδαφους την μερα η θα γινει εξολοκληρου για αστροφωτογραφια.
diorip Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Κατ' αρχήν εξαρτάται από το mod. Έχει δύο φίλτρα μπροστά από τον αισθητήρα και ανάλογα αν θα αφαιρεθεί το ένα ή και τα δύο έχεις astro mod ή full spectrum mod.Στο astro mod, με ένα custom white balance παίρνεις ημερήσιες φώτο σχεδόν κανονικές. Από την άλλη αν προσθέσεις ένα εξωτερικό φίλτρο φακού uv/ir ή ένα αντίστοιχο clip φίλτρο (αλλά όχι με efs φακούς), οι ημερήσιες φώτο θα είναι 100% ίδιες, ακόμα και με full spectrum mod. Το μόνο πρόβλημα είναι με το autofocus που πάει ψιλό περίπατο.
Quantum1635941117 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Δεν εχω θεμα με το auto focus. Τετοια φιλτρα απο που παιρνω? Επισης οταν λεμε full spectrum εννοεις οτι θα περναει ολο το φασμα του φωτος?
diorip Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Full spectrum, δηλαδή όλο το φάσμα που καταγραφεί ο αισθητήρας, ανάλογα με την κατασκευή του. Συνήθως από τα 400nm (UV) μέχρι τα 1300 nm (NIR). Φίλτρα βρίσκεις από clip της Astronomik για παράδειγμα ή της optolong (από απλό uv/ir ή owb, φωτορυπανσης lpf ή uhc, μέχρι narrowband ή dual narrowband) και για τον φακό ένα σωρό εταιρίες στο Amazon & eBay UV/IR cut (όχι το απλό uv).
Quantum1635941117 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Αυτο μπορω να το κανω μονος μου η πρεπει καποιος να μου το αλλαξει. Επισης αν το κανω και δεν βαλω φιλτρο μπροστα θα ειναι μονο για αστροφωτογραφια? Τελος αν το κανω υπαρχει επιστροφη η ειναι μονιμο? Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα θελω να ειμαι σιγουρος αν θελω να το κανω.
mad Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2021 Καλησπέρα! Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου αλλά να ξέρεις οτι πάντα υπάρχει πιθανότητα να πάει κάτι στραβά. Πολλοί το έχουμε κάνει χωρίς πρόβλημα. Αν βγάλεις μόνο το ένα φίλτρο όπως σου είπε και ο φίλος diorip θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για ημερήσιες φωτό με custom white balance.
Quantum1635941117 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Αν καταλαβα δηλαδη αν κανω την camera full spectrum και βαλω αυτο το φιλτρο στον φακο https://www.astroshop.eu/l-rgb-filters/optolong-filters-clip-filter-for-canon-eos-aps-c-l-pro/p,59440 το οποιο αφηνει uv/ir οι ημερισιες θα ειναι ιδιες απλα χωρις auto focus. Απλα αυτο λεει οτι μειωνει και την φωτορυπανση οποτε δεν ξερω αν θα ειναι ιδιο.
diorip Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Αυτό είναι ωραίο φίλτρο για αστροφωτογραφία, αλλά δεν κάνει για ημερήσια. Αφού θές την 800d για ημερήσια, μήπως είναι καλύτερα να βρείς μια μεταχειρισμένη 450-500-550d ήδη μονταρισμένη;
Erisian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Αν δεν ασχοληθείς με υπέρυθρη φωτογραφία δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος για να πας full spectrum. Το Ηa mod είναι πιο εύελικτο καθώς δεν χρειάζεται πρόσθετο uv/ir cut filter οταν φωτογραφίζεις με refractor (αλλα και σε reflector μπορεί να έχεις στο οπτικό μονοπάτι refractor εξαρτήματα όπως εναν reducer), το autofocus θα δουλεύει και με ενα white custom balance θα μπορείς να τραβάς πρωινές φωτογραφίες. Φυσικά μπορείς να ξαναεγκαταστήσεις το φίλτρο που αφαίρεσες αλλά το κόστος θα είναι ίδιο εκτός και αν το κάνεις μόνος σου κάτι που αν δεν πιάνουν τα χέρια σου δεν θα το συνιστούσα. www.star-surfing.com
Quantum1635941117 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Με υπερηθρυ συγκεκριμενα δεν σκοπευω να ασχοληθω αλλα θελω να βγαζω νεφελωματα κοκκινα αρα θελω καλο h alpha. Αλλο φιλτρο ξερεται που να κανει και για ημερισιες.
diorip Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2021 Αυτό https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p6637_Astronomik-OWB---Terrestrial-Clip-Filter-for-Canon-EOS-APS-C-sensor-cameras.htmlή αυτόhttps://www.ebay.com/itm/Optical-Glass-UV-IR-Cut-Filter-Infrared-Pass-X-Ray-IR-46mm-82mm-Digital-Cameras/383475561667?hash=item5948ecb4c3:g:Gn8AAOSwxrBeeL3Q Με το clip filter δεν μπορείς να βάλεις φακό ef-s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα