xXx Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Ποιο πιστεύετε οτί είναι το κατάλληλο τηλεσκόπιο για παρατηρήσεις εντός αλλά και εκτός ηλιακού συστήματος?Πιστεύετε οτί ένα τηλεσκόπιο κατοπτρικό απο 130mm και άνω είναι κατάλληλα για εύχαριστες παρατηρήσεις?Δείνουν λεπτομέριες?? !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
indyone Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Αν θυμαμαι καλά κάπου στο Nightwatch (το οποίο σου συνιστώ να πάρεις) λέει ότι από 6'' (150χιλ) είναι η αρχή για deep-sky. Βέβαια όσο ποιο μεγάλο τόσο καλύτερο. Εγω πάντως επειδή ήθελα να είναι όσο το δυνατον μεγαλύτερης διαμέτρους και συγχρόνως όχι δύσκολο στην μεταφορα και το στήσιμο, πήρα ένα κατοπτρικο 8'' (200χιλ) με dobsonian βαση, και δεν το έχω μετανιώσει! Ο καθένας όμως έχει διαφορετική άποψη για αυτό το θέμα... οπότε καλύτερα διαβασε-δοκίμασε και μετά αποφάσισε. Αν ψάξεις μέσα στο forum σίγουρα θα βρείς αναφορές και απαντήσεις στην ερώτηση σου. Εναλλακτικά μπορείς να βρεθείς και εσυ σε κάποια εξόρμηση και να δεις από μόνος σου. Μπορούμε να κανονήσουμε να έρθει μαζί μου στην επόμενη εξόρμηση που θα κάνω.
xXx Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 exv idi ena neutonio katoptriko 130mm aplos den exv dei oles tis dinatotites tou akoma!! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Φιλε μου πιστευω οτι το τηλεσκοπιο σου ειναι υπεραρκετο για την ηλικια σου(οσο αφορα μεταφορα). Μπορεις ανετα να δεις παρα μα παρα πολλα με 130mm τοσο εντος οσο και εκτος ηλιακου συστηματος...μαθε το απεξω και ανακατωτα πριν πας σε μεγαλυτερο.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
xXx Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 ektos apo thn adromeda mporw na dw allous galaxies??oxi oti exo dei thn adromeda akoma!! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 θα μπορεις να διακρινεις σε καθαρες νυχτες αρκετους γαλαξιες και νεφελωματα, ειδικα τωρα που ερχεται και καλοκαιρακι στο τοξοτη και στο σκορπιο θα βρεις πααααααααρα πολλα...παρε ενα χαρτη και περιπλανησου.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα