βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2021 SN 2021hem.Είναι στο mag 16.5 και γίνεται φωτεινότερος. https://www.wis-tns.org/object/2021hem Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2021 Πρώτη καταγραφή. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
HOMO Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2021 Αλεξ εκεί δεν υπάρχει τίποτα....εννοώ γαλαξίας. Ενδέχεται να είναι τόσο αμυδρός ο γαλαξίας που να μη διακρίνεται; Μήπως είναι άστρο στις ακρες του γαλαξία μας; Αφού είναι Type Ia supernova τότε μπορούμε να μετρήσουμε την απόστασή του;Πολύ ενδιαφέρον . Ενημέρωσέ μας για τυχόν εξελίξεις..... Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2021 Κι αυτή είναι η ιδιαιτερότητα αυτού του υπερκαινοφανούς! Δηλαδή φαίνεται να είναι αδέσποτος. Ο πιο κοντινός γαλαξίας είναι ο LEDA 57905. Φαίνεται και στη φωτό μου. Αυτός ο γαλαξίας αν και κάπως μακριά έχει παρόμοια μετατόπιση προς το ερυθρό όπως και ο υπερκαινοφανής. Πιο κοντά υπάρχουν 2 αμυδροί γαλαξίες, αλλά με πολύ διαφορετικές μετατοπίσεις προς το ερυθρό, το οποίο συνεπάγεται ότι είναι σε διαφορετική απόσταση από τον υπερκαινοφανή. Βέβαια δεν αποκλείεται, όπως ανέφερες, να ανήκει σε κάποιον πολύ αμυδρό γαλαξία. Ένας παραπάνω λόγος, που αυτός ο στόχος είναι ενδιαφέρων! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
HOMO Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2021 Γνώριζα την ύπαρξη αδέσποτων πλανητών ( rogue planets ) αλλά όχι την ύπαρξη αδέσποτων άστρων. Οι γαλαξίες που αναφέρεις είναι αρκετά μακριά οπότε δύσκολο να ανήκουν σε αυτούς. Υποθέτω πως ίσως ο υπερκαινοφανής να ανήκει σε κάποιο πολύ αμυδρό περιπλανώμενο σφαιρωτό σμήνος ή νάνο γαλαξία. Με ένα απλό φασματομετρικό φίλτρο star analyzer 100, 200 θα είχαμε ικανοποιητικό σήμα για να πάρουμε ένα επαρκώς ικανοποιητικό φάσμα; Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Quantum1635941117 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2021 Φιλε homo απο οτι ξερω ειναι πιθανο ενα αστερι να ξεφυγει απο τον γαλαξια του και να ειναι αδεσποτο. Απλα ειναι πολυ σπανιο. Το λεω για να μην αποκλειουμε το ενδεχομενο.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2021 Με ένα απλό φασματομετρικό φίλτρο star analyzer 100, 200 θα είχαμε ικανοποιητικό σήμα για να πάρουμε ένα επαρκώς ικανοποιητικό φάσμα; Αξίζει λίγες δοκιμές. Εγώ δεν το έχω δοκίμασει ακόμα. Έχω περιορισμό στον χρόνο έκθεσης (λόγω guiding) και περιμένω να φτάσει ~ mag. 15 για να δοκιμάσω. Πάντως έχω δει ερασιτεχνικό φάσμα, αλλά με φασματογράφο σχισμής. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
coreos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2021 Φιλε homo απο οτι ξερω ειναι πιθανο ενα αστερι να ξεφυγει απο τον γαλαξια του και να ειναι αδεσποτο. Απλα ειναι πολυ σπανιο. Το λεω για να μην αποκλειουμε το ενδεχομενο. Παντως εφοσον μιλαμε για Ια τοτε προκειται για ζευγος αδεσποτων αστρων. Το λευκο νανο με το συνοδο του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα