makfor Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2001 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2001 Καλησπερα ...ονομαζομαι Παπαγεωργιου Μακης και ειμαι απο Θεσσαλονικηεδω και αρκετα χρονια με συναρπαζει η παρατηρηση των αστρωναλλα μεχρι στιγμης μονο με γυμνα ματια ... και με φωτογραφικη μηχανη μολις περυσι αποφασισα να αγορασω ενα τηλεσκοπιο μονο που καπουμπλεχτηκα με τα τοσα μοντελα που υπαρχουν απο την αλλη καποια οικονομικα προβληματα δεν μου το επετρεψαν τωρα ομως αποφασισα να το κανω... ομως !!! το προβλημα ιδιο ποιο , τι , ποσο !!!! και ακρη δε βγαζω με τα πολλα κατεληξα οτι α)θα πρεπει να το αγορασω απο Αμερικη εαν θελωνα ποιασουν τοπο τα λεφτα μου β) εχω κατα νου δυο μοντελα MEADE ETX-90/EC &CELESTRON NEXTSTAR 4 απο οτι ειδα λιγο πολυ τα χαρακτηριστικα τους ειναι ιδια (εαν καταλαβα καλα)επισης με ενδιαφερει να ειναι ευκολο στη μεταφορα και απο οτι καταλαβακαι τα δυο λειτουργουν και χωρις τριποδα επισης εχουν ηλεκτρονικο συστημαμια βασικη διαφορα τους ειναι οικονομικη μιας και το NEXTSTAR ειναι περιπου$100 ποιο ακριβο ετσι θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια σας για την καλυτερη επιλογηκαθως και για αλλες προτασεις Ευχαριστω πολυΜακης [ 24 Απριλίου 2001: Το μήνυμα τροποποιήθηκε από: cosworth ] [ 24 Απριλίου 2001: Το μήνυμα τροποποιήθηκε από: Makis ]
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2001 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2001 Το ΕΤΧ90 μετά την μείωση τιμών της Meade κοστίζει στην Αμερική $495 και αν βάλουμε και την δυνατότητα Go-To με το Autostar που κάνει $99 τότε πάμε στα $594. Το Nexstar4 που έχει ενσωματωμένη δυνατότητα Go-To κοστίζει $699. Οι διαφορές τους είναι συνοπτικά οι εξής: Το Nexstar 4 είναι μισή ίντσα (περίπου 1,2 πόντους) μεγαλύτερο σε διάμετρο. Το ΕΤΧ έχει κανονικό σκόπευτο 8x21 ενώ το Nexstar έχει το Star Pointer που είναι ένα σκόπευτρο μοναδιαίας μεγέθυνσης, δηλαδή δεν βλέπεις τον ουρανό μεγενθυμένο μέσα από φακούς αλλά στην εικόνα του ουρανού όπως την βλέπεις με γυμνό μάτι προβάλλεται ένα σημάδι από LED που σου δείχνει τον στόχο. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ αυτές οι συσκευές (χρησιμοποιώ το κλασικό Telrad) και το προτιμώ από το μικρό σκόπευτρο του ΕΤΧ. Το ETX έχει σημαντικά μεγαλύτερη βάση δεδομένων με αντικείμενα (14.000 έναντι 4.000 του Nexstar). Φυσικά, όμως, δεν είναι όλα αυτά τα αντικείμενα εντός των δυνατοτήτων του και μου φαίνεται ότι και τα 4.000 αντικείμενα είναι αρκετά για τις 4 ίντσες. To ETX90 της Meade κλυκλοφορεί 5 χρόνια τώρα και είναι γνωστό και δοκιμασμένο, με καλές επιδόσεις για το μέγεθός του. Οσο για το καινούριο Nexstar 4 της Celestron δεν έχω υπόψη μου πολλά. Το ίδιο τηλεσκόπιο κυκλοφορεί με άλλη ονομασία, και μάλιστα σε χαμηλότερη τιμή, και από την Tasco (μια εταιρεία που κατασκευάζει φθηνά τηλεσκόπια, κυρίως αυτά που αγοράζουν στις γιορτές από τα πολυκαταστήματα) που έχει κακή φήμη για την ποιότητα των τηλεσκόπίων της (ωστόσο εξαγόρασε την Celeston πριν λίγα χρόνια). Αυτά γνωρίζω για τα τηλεσκόπια αυτά. Τώρα, για την παραγγελία από Αμερική θα γλιτώσεις σίγουρα κάποια λεφτά αλλά να προσέξεις τί γίνεται με τις εγγυήσεις, το service κτλ γιατί αν είναι κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα ελάττωμα να το στέλνεις Αμερική για επιδιόρθωση τότε άστο καλύτερα. Επίσης πρόσεξε και ενδεχόμενους φόρους στα τελωνεία. Ανδρέας «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Aris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2001 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2001 Το ΝexStar 4 η ΑΚΤΙS το έχει 295000 δρχ. Πιο φτηνά θα το πάρεις μόνο άν πας εσύ στην αμερική και το κρύψεις στις βαλίτσες σου στην επιστροφή . (Κοίτα το www.aktistar.com που σήμερα όμως φαίνεται να χει τεχνικό πρόβλημα)Και εγώ σκεφτόμουν να το πάρω και η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε στην επίδειξη που μου έκαναν στην ΑΚΤΙS άν και τελικά ψώνισα Vixen γιατί σκέφθηκα οτι προτιμώ ένα τηλεσκόπιο που να δουλεύει και χωρίς μπαταρίες.Αρης
Άρης Τζαβέλλας Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2004 Φίλε makfor,Κι εγω παρουσιάζω το ίδιο δίλλημα. Tα reviews λένε πως το Nexstar στην τελική ανάλυση είναι καλύτερο, καθώς έχει:1) Ανώτερα μηχανικά (το ETX είναι σχεδόν ολο πλαστικό, και δεν δίνεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή ατην κατασκευή). 2) Καλύτερα (αν και λίγο) οπτικά (με καλό προσοφθάλμιο, αντικείμενα την άκρη του FOV είναι πιο καθαρά, καλύτερη ανάλυση, κλπ). Μπορείς να βρείς μια αρκετά καλή κριτική στο www.cloudynights.com, που θα σου δώσει μια καλή ιδέα για την απόδοσή του. Ελπίζω κάπως να εχω βοηθήσει. Ειλικρινά, Άρης Τζαβέλλας Stay True
DIMSOT Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2004 Γεια σου φιλε Μακη ειμαι κατοχος ενος Nexstar 4 το οποιο αγορασα απο την aktistar . Το nexstar ειναι αρκετα καλο για τις ιντσες του και πιστεψε με η χρηση του χειρηστιρου ειναι παρα μα παρα πολυ μεγαλη ευκολια. Βεβαια οπως φανταζομαι ξερεις οσο πιο πολλες ιντσες τοσο πιο καλα !!!!αλλα ειναι και το οικονομικο. Ακομα διαθετει ενα παρα πολυ καλο προγραμμα το "celestia" με το οποιο μπορεις να μαθεις πανευκολα τον ουρανο χωρις να χρειαστη να αγορασεις αστρικους χαρτες. εδω μπορεις να δεις και το manual του ftp://dl.celestron.com/pub/products/telescopes/nexstar_gt/11041_nx4gt/manual/ και εδω το site της celestron http://www.celestron.com/prod_pgs/tel/nx4gt.htm Βεβαι υπαρχει και ενα αρκετα μεγαλο προβλημα το οποιο ειναι οι μπαταριες το τηλεσκοπιο περνει 8 μπαταριες 1,5v ΑΑ τις οποιες ομως τις μασαει για πλακα ετσι ειναι αδυνατο να το χρεισιμοποιησεις με μπαταριες Η θα πρεπει να αγορασεις καποι batary pack νομιζω εχει και η celestron η θα πρεπει να βρεις αλλη λυση Εγω χρεισιμοποιω μια 12v μπαταρια απο ups η οποια με βγαζει για πανω απο 100 ωρες Αυτη πιστευω ειναι μαι καλη λυση και για το nexstar αλλα και για αλλες 12βολτες συσκευες. Ελπιζω να βοηθισα φιλικα Σωτηρης
Flashy Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2004 Eimai katoxos tou NexStar 4GT kai se diavevaio oti einai kalo tileskopio. Isos to kalitero stin katigoria tou. Tin ameriki ksexna tin tha xaseis xrono se teloneia kai tetoia. Ksexna kai tin aktistar kathos oxi mono DEALER den einai alla OUTE kainourgia celestron fernei. Stin ellada oti diafimizeis eisai parolauta.... Afou eisai salonikios perna apo Politechniou 45 kai tsekare oti thes apo ekei peira kai se milao sovara den tha xaseis. Einai kai se prosfora autin tin periodo. Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα