Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γειά σου Στράτο.. :wink:

Σήμερα ο καιρός δυστυχώς δεν ήταν σύμμαχος μας... ](*,)

Πότε άνοιγε και πότε έκλεινε από μια μουντή συννεφιά και δεν σου έκανε όρεξη να μπεις σε περιπέτειες με φωτογραφικό περιεχόμενο... :mrgreen:

Όμως κάποια στιγμή κοίταξα προς αυτόν για να δω τη προεξοχή στα βόρεια.Είναι τεράστια αλλά ήταν και πολύ αχνή, κατά τις 10 π.μ

Τη βλέπω στην εικόνα από το SOHO και λέω,... τι χάσαμε σήμερα...

Κατά τα άλλα ο δίσκος σήμερα εμφάνιζε μια άγρια ομορφιά λόγω της σκίασής του από την συννεφιά.

Το πανόραμα...είναι πολύ όμορφο :mrgreen:

Ετοιμάσου να κάνουμε το έγχρωμο gif..

Ιάκωβε, εάν δεν ανέφερες ότι στα στοιχεία που έχεις συλλέξει είναι και από το SDO,θα έλεγα ότι η περιοχή που δεν εμφανίζει δραστηριότητα,στο σχετικό διάγραμμά σου,ίσως να οφείλονταν σε κάποιες συμπτώσεις,π.χ το κομμάτι αυτό να μην ήταν ορατό από εμάς στις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και εάν ήταν, να μη κάναμε εμείς κάποια παρατήρηση...τότε.

Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω.

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

• Απαντήσεις 3.9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ τους φίλους.

Πολύ ωραίες οι εικόνες και τα σκίτσα σας απο την χθεσινή ημέρα. Κι αν κρίνω απο το σκίτσο του Στράτου και σήμερα ο Ήλιος μας δίνει ρέστα.

Κρίμα που εδώ μια ελαφριά νέφωση μου τα χαλάει ](*,)

Keep posting

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους ...

Πέτρο έχεις δίκιο στην παρατήρησή σου και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος της ύπαρξης και της δημιουργίας των δικτύων παρατηρητών ανά τον κόσμο.

Σήμερα ο καιρός ήταν ιδιαίτερα καλός το μεσημέρι για παρατήρηση. Η απαλή νέφωση έκανε την παρατήρηση ποιο εύκολη από πολλές απόψεις.

Σήμερα κατάφερα να γράψω ακόμη ένα Flare τύπου Β9 και το οποίο έδωσε μία ιδιαίτερη νότα στην ημέρα μου. (κάτι πρέπει να κάνω με τα βίντεο και τον χώρο που τρώνε καθώς τα 3 τελευταία χρόνια έχω πάνω από 4TB μόνο με βίντεο του Ήλιου)

Σας στέλνω μερικές εικόνες από σήμερα αλλά και το βίντεο από την έκλαμψη που μπορείτε να δείτε στο κανάλι μου στο youtube εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=kV7UDFM4gIM

Καθαρούς Ουρανούς

Ι.Δ.Στρίκης

ΥΓ: Νομίζω ότι η δομή που βλέπουμε αυτές τις μέρες μας προϊδεάζει για το τι θα δούμε στο μέγιστο.

20110330_Sun_Ha_Mosaic_JDStrikis_Site.thumb.jpg.6cbcde12c315da1a8462a9659de09662.jpg

B9_Flare_20110330_Sun_Ha_JDStrikis_Site.thumb.jpg.2cbf9c7f96a5404ed6e4ed4871ffe02f.jpg

Filament_20110330_Sun_Ha_JDStrikis_Site.thumb.jpg.2e1f4b971698b9a6ea56ef791d5a2f61.jpg

Δημοσιεύτηκε

(κάτι πρέπει να κάνω με τα βίντεο και τον χώρο που τρώνε καθώς τα 3 τελευταία χρόνια έχω πάνω από 4TB μόνο με βίντεο του Ήλιου)

ΥΓ: Νομίζω ότι η δομή που βλέπουμε αυτές τις μέρες μας προϊδεάζει για το τι θα δούμε στο μέγιστο.

Ιάκωβε και σήμερα όντως είχε πολύ ενδιαφέρον ο φίλος...αλλά για να είναι φιλαλήθης ...δεν θα άντεχα άλλο το Registax..μετά τα 50 βίντεο από την 25 και 28 Μαρτίου...που ακόμη επεξεργάζομαι για νέες εικόνες... :roll: :mrgreen: 8-[

Και είναι επίσης αλήθεια ότι τα αρχεία που καλούμεθα να σώζουμε είναι τεράστια...και δεν συγκρίνονται σε μέγεθος,..με αυτά του Deep Sky...

Παραθέτω και σε animation in color...την 11176. Είναι από 9 εικόνες .... :wink:

Αναλογίζομαι αυτό που λες...

Τι θα κάνουμε ...προς το Μέγιστο... :mrgreen:

Καλά ο Στράτος θα τρέχει μετά για ..οφθαλμιατρικό service..... :mrgreen: :lol: :lol:

Καλή δύναμη... :-k :wink:

Untitled-13new.gif.739b1cb65c3734092e776e3152cd6b79.gif

Αnimation in color

AR11176

Athens

25-03-2011

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε
Τι θα κάνουμε ...προς το Μέγιστο... :mrgreen:

Καλά ο Στράτος θα τρέχει μετά για ..οφθαλμιατρικό service..... :mrgreen: :lol: :lol:

Μη τα συζητάς.... όχι μόνο οφθαλμιατρικό, αλλά και γενικό service θα χρειαστώ!!!! :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

To gifάκι πάρα πολύ ωραίο!! =D> =D>

Στο χρώμα δείχνει πολύ πιό όμορφο!!! \:D/

Σήμερα συννεφιά.... βαριά και ασήκωτη...!!! :? :?

Με εκτίμηση tsan
Δημοσιεύτηκε

Πω πω.... πολύ μεγάλη διαφορά!!!! :shock: :shock: :shock:

Η μέρα με τη νύχτα....! Από εδώ κι εμπρός θα βλέπουμε ωραιότερες φωτό!! :wink:

Με εκτίμηση tsan
Δημοσιεύτηκε

Μπράβο Πέτρο!!!!

Ωραία φωτογραφία!!!

Παρακάτω βρήκα ένα όμορφο άρθρο το οποίο μπορεί να είναι ενδιαφέρον!!!!

http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=390416

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ τους φίλους.

Πέτρο πολύ ωραία η νέα φωτό. Φαντάζομαι θα περιμένουμε ωραία πράγματα απο δώ και πέρα.

Σήμερα ευτυχώς ο ουρανός είναι αρκετά ανοικτός κι επιτρέπει την παρατήρηση του άστρου μας, ο οποίος είναι ενεργός και με προεξοχές και με πολλές και θαυμάσιες λεπτομέρειες στο δίσκο του.

Για να δούμε τι θα μας δώσουν οι φωτογράφοι της παρέας.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Πέτρο πολύ ωραία η νέα φωτό. Φαντάζομαι θα περιμένουμε ωραία πράγματα απο δώ και πέρα.

Για να δούμε τι θα μας δώσουν οι φωτογράφοι της παρέας.

κ. Τάκη, η πρώτη φωτογραφία είναι ήδη στις αστροφωτογραφίες στο H-α!!! :P :P

Περιμένουμε και τις επόμενες!!! \:D/ \:D/

Με εκτίμηση tsan
Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ του φίλους... :-({|= :-({|= :-({|=

Στη πιο κατάλληλη στιγμή ή ομάδα δημιουργών του Registax..μας χάρισε αυτή τη μοναδική έκδοση... :roll: \:D/ =D>

Και όχι τίποτα άλλο, επειδή όλο και θα πυκνώνει η δραστηριότητα του ήλιου,..είναι μαγάλη υπόθεση να επεξεργάζεσαι ένα αρχείο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα....και με τέτοια αποτελέσματα... :roll:

Και να σκεφθήτε ότι το Seeing σήμερα το πρωί δεν ήταν και το καλύτερο...που θα μπορούσαμε να είχαμε.

15 λεπτά αρκούν για να επεξεργασθείς αξιοπρεπώς ένα αρχείο 1000-1500 frms....έναντι κάποιων ωρών με το προηγούμενο 5.1... \:D/

Παραθέτω κάποιες από τις σημερινές εικόνες από το άστρο μας..και θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τη φωτεινότητα της εικόνας.

Η μια περισσότερο φωτισμένη, την έκανα επίτηδες για σύγκριση.

Ο καιρός αρκετά καθαρός στην αρχή ..αλλά μετά μας τα χάλασε.... :mrgreen:

M00008-G-CEO-PDS.thumb.jpg.1c5671cd49d2aa7dfb546b4f318ad86f.jpg

Σε resolution 1024X768...όπως κατέβηκε από τη κάμερα...χύμα...

03-04-2011

Αthens

8384-CEO-PDS-110403.thumb.jpg.5a93688aca4fe29700944ea93d4e01fc.jpg

AR11183& 84

03-04-2011

Athens

118083-CEO-PDS-110403.thumb.jpg.3c7d453f11f6e5e87e23dab5b5b684c7.jpg

AR11180 & 83

03-04-2011

Athens

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους.

Όντως Πέτρο στην καλύτερη στιγμή μας χάρισαν το νέο Registax αλλά ακόμη έχει κάποια θέματα που μπορεί κανείς να διαπιστώσει αμέσως.

1) Το βασικότερο που παρατήρησα στις εικόνες σου αλλά και σε αρκετές δικές μου είναι η ανομοιομορφία του φωτισμού της εικόνας στο τελικό αποτέλεσμα. Έχεις δηλαδή περιοχές στην εικόνα που είναι περισσότερο φωτισμένες από άλλες και αυτό είναι ένα πρόβλημα.

2) Το σημείο της διόρθωσης της γεωμετρίας είναι ένα πολύ καλό εργαλείο αλλά παρατήρησα ότι ο αλγόριθμος του δεν δουλεύει πάντα σωστά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η τελική εικόνα να μην είναι γεωμετρικά σωστή, να μην ανταποκρίνεται δηλαδή στην πραγματική εικόνα του Ήλιου και να δημιουργεί αυτά που ονομάζουμε Artifacts.

3) Ο αλγόριθμος με βάση τον οποίο διαλέγει τα Align Points δεν είναι ο ίδιος με αυτόν του προηγούμενου που έκανε το Best Point Estimation και αυτό πρέπει να ελεγχθεί επίσης γιατί από ότι είδα έχει και αυτός κάποια μικρά θέματα.

Γενικότερα όμως από ότι είδα από εχτές μέχρι σήμερα που το δουλεύω είναι το κάτι άλλο από πλευράς ταχύτητας επεξεργασίας και μάλιστα Πέτρο εγώ σήμερα δεν ξεπέρασα τα 5 λεπτά για κάθε βίντεο από τα δικά μου. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι μίλησα με την ομάδα του Registax και περιμένουν τις υποδείξεις μας για να βελτιώσουν κάποιες λειτουργίες και κώδικες που έχουν να κάνουν με τα προαναφερθέντα.

Σε λίγη ώρα θα σας στείλω και εγώ τα δικά μου από σήμερα.

Καθαρούς Ουρανούς

Ι.Δ.Στρίκης

www.hellas-astro.gr

www.dailysolar.weebly.com

ΥΓ: Πέτρο η εικόνα με την αυξημένη φωτεινότητα μου αρέσει περισσότερο (το σημαντικό είναι να έχεις την κορυφή του Ιστογράμματος στα δύο τρίτα της απόκρισης του διαγράμματος για να μπορείς να αναδείξεις εκεί την μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια) αλλά γενικότερα κάτι δεν μου αρέσει ούτε στις δικές μου εικόνες ούτε στις δικές σου ... απλά κάτι με χαλάει και δεν μπορώ να καταλάβω τι.

Δημοσιεύτηκε

Ιάκωβε για το τρόπο με τον οποίο θέλεις εσύ να επεξεργασθείς τις εικόνες σου ,...προφανώς σου δημιουργεί αυτές τις ανομοιομορφίες που λες.

Εγώ δεν βλέπω στις δικές μου κάποια ανομοιομορφία.Εάν εννοείς τη πρώτη αυτή ήταν κοντά στο άκρο και αν επιχειρούσα να φωτίσω και το άκρο ...τότε έχανα την ενεργή περιοχή όπου είχα εστιάσει.

Η τρίτη όπως βλέπεις είναι με το GAMMA του Registax ...και είναι πιο ομοιόμορφη σε φωτισμό.

Αλλα θέλω εγώ.... :-k και αλλά θέλεις εσύ... :mrgreen: :wink:

Αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι το Crop..στο Registax 6..??!!!

Συνεχίζω με τη προεξοχή που ήταν στο ΝΔ άκρο κοντά στην 11176 που ήταν σήμερα στα όρια του δίσκου.

Η έκθεση για την προεξοχή ήταν αρκετή να δείξει κάποια στοιχεία από την ευρύτερη περιοχή του δίσκου.

Η θέση της δεν την ευνοούσε οπτικά...λόγω και του seeing..

Οι άλλες είναι (3)&(4) είναι σε χρόνο έκθεσης μόνο για αυτές....

M00011C-CEO-PDS-110403.thumb.jpg.c9d079841c71a1fe403eb201f40e0cfb.jpg

Prominence(1)

03-04-2011

Athens

M00011-CEO-PDS-110403.thumb.jpg.b75b7c14a0c61df6bbf87d3f064591ee.jpg

Prominence(2)

03-04-2011

Athens

PROM-11-04-03-10-28-56-PDS.jpg.caeee008003707604e361446ec83cd63.jpg

Prominence(3)

03-04-2011

Athens

PROM-11-04-03-10-23-53-PDS.jpg.733835c89df5cf4df9fc6e5a15499ec6.jpg

Prominence(4)

03-04-2011

Athens

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Ιάκωβε, μου δίνεις την αίσθηση ότι θέλεις όποιος ή όποιοι ασχολούνται με τον ήλιο, να παράγουν φωτογραφίες με συγκεκριμένη επεξεργασία.??!!!

Από όσο γνωρίζω, η ζωγραφική είναι τέχνη και σαν τέτοια έχει και αυτή τις τεχνοτροπίες της.

Έτσι και η φωτογράφηση έχεις διάφορες εκδοχές, ανάλογα με το τι θέλει ο φωτογράφος να αναδείξει.

Εσύ μπορεί να θέλεις οι φωτογραφίες να έχουν μία συγκεκριμένη τροποποίηση και να χρησιμεύουν σε λίγα άτομα που ασχολούνται επιστημονικά με τον ήλιο.

Εμένα προσωπικά όταν τις βλέπω, τις δικές σου, μετά από μια παρατήρηση μέσα από το Coronado PST/Solarmax40 ,με "χαλάνε", διότι απέχουν πολύ από αυτό που είδα-βλέπω. Το μάτι πιάνει πάρα πολλά, που η φωτογραφική άλλοτε τα "καίει" και άλλοτε τα "σκοτεινιάζει"...

Αντίθετα ο Πέτρος κάνει φωτογράφηση, για να αναδείξει την εικόνα που βλέπουμε μέσα από το τηλεσκόπιο και όχι για χρήση φωτομετρίας.

Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο εργασίας και αυτό δεν επιδέχεται συζήτησης, ούτε και σύγκρισης.

Εξάλλου όλες οι φωτό που βλέπουμε του ήλιου -εκτός από πολύ ειδικές σελίδες- είναι όπως αυτές που κάνει ο Πέτρος με παραπλήσιες ή και πιό "περίεργες" φωτογραφικές επεξεργασίες. Απ ό,τι έχω παρατηρήσει οι φωτό του μπορούν να συγκριθούν με άλλες που βγήκαν με τηλεσκόπιο πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας που χρησιμοποιούν κάποιοι στο εξωτερικό...( Τους γνωρίζεις υποθέτω).

Παραθέτω απλά την άποψή μου, ελπίζοντας να μην σε θίγω.

Με εκτίμηση tsan
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Στράτο.

Προς θεού, δεν με θίγεις καθόλου και να μην το ξαναπείς αυτό. Για αυτό υπάρχουν τα Forum για να μπορούμε να συζητάμε και να βελτιώνουμε όλοι τις διαδικασίες που χρησιμοποιούμε αλλά να γινόμαστε και καλύτεροι άνθρωποι.

Πέραν τούτου.

Προφανώς θα ήταν ιδανικά για εμένα και μερικούς ακόμα από τον χώρο της Ηλιακής Αστρονομίας να μπορούσαμε όλοι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και την επιστημονική χρήση των δεδομένων που παράγουμε έτσι ώστε να μην είναι μόνον αισθητικά ωραία αλλά και χρήσιμα.

Οι εικόνες του Πέτρου (οι ασπρόμαυρες εκδόσεις πάντα) όταν ξεκίνησε δεν ήταν παρά μόνον αισθητικά ωραίες. Τώρα ποια χωρίς να το καταλάβει, ψάχνοντας τον τρόπο να βελτιώσει την τεχνική του, έχει μετατρέψει τις εικόνες του σε επιστημονικά δεδομένα. Αυτό έγινε γιατί θα δούμε (όπως έχουν αποδεχθεί αλλά και παραδεχθεί οι Deep Sky φωτογράφοι του Forum μας) τελικά η επιστημονική μεθοδολογία της επεξεργασίας μίας εικόνας είναι και αυτή που δίνει σε όλους μας τα μεγαλύτερα και καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ακόμα και σε αισθητικό επίπεδο.

Τα χαρακτηριστικά του Registax που χρησιμοποιούμε όλοι μας σήμερα και λέγονται Wavelets και με τα οποία κάνουμε το Unsharp Mask, δημιουργήθηκαν για να διορθώσουν το λάθος που είχαν κάνει στον καθρέφτη του Hubble πριν την πρώτη του επισκευή. Θέλω να πω με αυτό ότι αυτά τα προγράμματα δεν φτιάχνονται για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν απλές εικόνες, αλλά επιστήμη ή επιστημονικές εικόνες, αυτό βέβαια δημιουργεί και πολύ καλές αστροφωτογραφίες γενικότερα (και δεν υπάρχει τίποτε το κακό σε αυτό).

Επιπλέον ακριβώς επειδή η φωτογραφία είναι το επάγγελμά μου και οι σπουδές μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το ότι ο καθένας έχει έναν διαφορετικό τρόπο απεικόνισης και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί μία τεχνική να βελτιωθεί με προτάσεις και σχόλια από άλλους συναδέλφους. Αυτό που λες ότι οι φωτογραφίες μου σε χαλάνε μετά από παρατήρηση με το δικό σου, είναι σωστό (και εμένα πολύ σπάνια μου αρέσουν οι δικές μου) καθώς εκτός από το ότι το μάτι είναι πολύ ποιο ευαίσθητο υπάρχει και μία ακόμη διαφορά, 1) το δικό μου όργανο δεν είναι DS (όπως είναι το δικό σου και του Πέτρου) και 2) η μεγέθυνση που αποδίδει η κάμερα είναι κατά πολύ πάνω των ορίων του τηλεσκοπίου μου. Το γνωρίζω αυτό αλλά επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος για να εστιάσει το PST δεν μπορώ προς το παρόν να το αλλάξω. (η μέγιστη μεγέθυνση που μπορεί να πάρει ένα PST είναι 80χ αλλά η μεγέθυνση που δίνει με την κάμερα και τον 2,5χ είναι 250χ).

Πέτρο, το νέο Registax έχει την εντολή του Crop δεξιά κάτω από το Gamma και το Resize.

Ελπίζω να μην ακούγομαι (διαβάζομαι μάλλον) απολογητικός.

Στράτο και Πέτρο όπως πάντα τα σχόλιά σας πάνω στις εικόνες μου είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα και ευπρόσδεκτα.

Καθαρούς Ουρανούς

Ι.Δ.Στρίκης

www.hellas-astro.gr

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα

Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να διαβάζουν προσεκτικά ...και να απαντούν ανάλογα.... :-k

Ιάκωβε, εγώ έκανα την ερώτηση:"Αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι το Crop..στο Registax 6..??!!!"

Δεν ρώτησα που ευρίσκεται.Το ξέρω που είναι.Απλά όταν το επιλέγω....δεν το κάνει... :-k

Τι κάνω λάθος..? ή μήπως αυτή η επιλογή παρουσιάζει πρόβλημα μιας και είναι ακόμη νέο το πρόγραμμα.Εσένα το κάνει..? και αν ΝΑΙ τι κάνεις..??????

Αυτό και ευχαριστώ. 8)

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Πέτρο συγνώμη ... (ούπς λάθος :oops: :oops: :oops: )

Όταν πατάς το κουμπί Crop σου βγάζει ένα περιθώριο το οποίο με το ποντίκι μπορείς να μεγαλώσεις ή να σμικρύνεις και μόλις επιλέξεις την περιοχή που θέλεις να κάνεις Crop τότε πατάς το Save ή το Resize και μετά Save. Η σωμένη εικόνα στο τέλος είναι αυτή που έχεις επιλέξει στην αρχή. Εμένα μου δουλεύει μία χαρά, εάν αντιμετωπίζεις πρόβλημα τότε βγάλε το πρόγραμμα και ξαναβάλε το από την αρχή.

Πάντως είναι πολύ πιθανόν κάποιες λειτουργίες να μήν δουλεύουν ακόμα σωστά, στις επόμενες εκδόσεις (σήμερα με ενημέρωσαν ότι ετοιμάζουν νέα έκδοση μέσα στον επόμενο μήνα) θα είναι σχεδόν όλα λειτουργικά ...

Καθαρούς Ουρανούς

Ι.Δ.Στρίκης

www.hellas-astro.gr

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ΥΓ: Συγνώμη και πάλι Πέτρο ... είναι η δεύτερη φορά που δεν διαβάζω σωστά ένα μήνυμα, ελπίζω και η τελευταία.

Δημοσιεύτηκε

Αυτό ακριβώς κάνω...... :-k

Κάνω κλικ στο "Cropping area"...από τα Functions.

Ανοίγει .......το "κίτρινο" πλαίσιο..

Το φέρνω στις διαστάσεις που θέλω ...όπως στο Photoshop...

Και τέλος του λέω .."Save Image"...

Η εικόνα που σώζει είναι η αρχική..και όχι η επιλεγμένη για cropping...... \:D/ \:D/ \:D/

Πες το στα "παιδιά του Registax"....

Δε νομίζω ότι είναι θέμα εγκατάστασης, αφού όλα τα άλλα δουλεύουν...

Και ένα άλλο:

Όταν κάνει Stack...η εικόνα χάνεται και είναι ένα μαύρο καρέ που στο τέλος του Stacking, επανεμφανίζεται η τελική πριν τα Wavelet..?? :-k :idea: :?: :!: :roll:

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Ναι Πέτρο, όντως αυτό συμβαίνει κατά το stacking και έτσι πρέπει να συμβαίνει κατά τα λεγόμενά τους για να μην τρώει Ram.

Όσο για το Crop βέβαια εμένα μου δουλεύει μία χαρά, οπότε προσπάθησε να το βγάλεις και να το βάλεις πάλι (5 λεπτά θα κάνει) και τότε τους ξανά στέλνω mail. Από ότι ρώτησα και άλλους που δουλεύουν την νέα έκδοση το crop δουλεύει σε όλους και όσοι αντιμετώπισαν προβλήματα ήταν σε άλλο επίπεδο (προγραμματιστικό κυρίως όπως αυτά που αντιμετωπίζω εγώ).

Γενικά έχω ακόμα κάποια προβλήματα με το νέο Registax αλλά σύντομα πιστεύω να τα λύσω και ίσως να γράψω και ένα μικρό tutorial με τα θέματα που έχει και πως να τα αντιμετωπίσει κανείς.

Ελπίζω μέσα στις επόμενες ώρες να σας έχω κάποιες εικόνες έτοιμες από τις τελευταίες παρατηρήσεις.

Καθαρούς Ουρανούς

Ι.Δ.Στρίκης

www.hellas-astro.gr

ΥΓ: όταν κάνεις save έχεις ακόμα ενεργοποιημένο το κουμπί Crop έτσι ???? (sorry αν είναι χαζή η ερώτηση απλά είπα μήπως έστω και κατά λάθος).

Δημοσιεύτηκε

Το απεγκατέστησα και το ξαναεγκατέστησα.....

ΤΙΠΟΤΑ.... :mrgreen: :-({|= =D>

Εκτός και αν γίνεται κάπως αλλιώς...

Μήπως είναι θέμα..Microsoft Windows...? ( εγώ έχω τα XP professional )

Όλα τα άλλα είναι άψογα...

Στα τελευταία της γραφής δεν με χαλάει ...

Στο φωτομάγαζο το κάνεις... και τελειώνει... :mrgreen:

Εγώ σήμερα δεν έκανα τίποτα ...αν και είδα τι είχε πάνω του... :roll: :shock: και στη περιφέρεια...:wink:

Δεν είχα ..όρεξη. 8)

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και πάλι ...

Πέτρο δεν έχω ιδέα αν και δεν νομίζω να φταίνε τα windows (έχουμε την ίδια έκδοση). Τέλος πάντων θα τους το πω το βράδυ που θα μιλήσουμε για να τους πω και κάποια δικά μου θέματα.

Μετά από πολύ κόπο κατάφερα να κάνω κάποια αξιοπρεπή επεξεργασία στα χθεσινά και τα σημερινά βίντεο. Έχω πολλά ακόμα να μάθω για το νέο Registax και ελπίζω σύντομα #-o #-o #-o .

Ελπίζω να σας αρέσουν οι εικόνες που σας στέλνω.

Καθαρούς Ουρανούς

Ι.Δ.Στρίκης

www.hellas-astro.gr

ΥΓ: Τα σχόλια πάντα ευπρόσδεκτα. :D

20110404_Ha_JDStrikis.thumb.jpg.c1a426e75466d755edd07db53ee6229d.jpg

20110403_Ha_JDStrikis.thumb.jpg.f089a922ef4f0e55d6a507b72f0e773d.jpg

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν.... :mrgreen: ](*,) \:D/

Το βρήκα.... ](*,) :?: :?: :?:

Την επιλεγμένη περιοχή για crop...τη σώζει σε όλα τα άλλα αρχεια....JPG-PNG-BMP....εκτός από τα..... TIFF

Δηλαδή όταν σώζεις την εικόνα σε τι αρχείο τη σώζεις...???

Αυτό το πήρες είδηση...ή στα σώζει σε TIFF... :?: :-k

Τις προεξοχές δεν τις έπιασες...ή δεν υπήχαν...??

Το πρωί ήσαν Ανατολικά-Δυτικά και Βόρεια και μάλιστα τεράστιες σε μήκος... ](*,) :mrgreen:

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Υπομονή φίλε Πέτρο .... Υπομονή.

Δεν είπα ότι επεξεργάστηκα τα πάντα, έχω πολλά ακόμα να επεξεργαστώ αλλά και να μάθω. Προς το παρών αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα με τον λευκό δίσκο και τις προεξοχές κατά το stacking με τα σημεία που επιλέγονται για ευθυγράμμιση. Τέλος πάντων, στην χειρότερη θα τα κάνω στην παλιά έκδοση.

Όσο για τα αρχεία, εγώ τις σώζω σε .bmp καθώς το όργανό μου δεν έχει την ανάλυση για να τις σώζω σε .tiff οπότε ... δεν το είχα δοκιμάσει, τώρα όμως που το δοκίμασα έχεις δίκιο ούτε σε εμένα λειτουργεί αυτή η επιλογή.

Καθαρούς Ουρανούς

Ι.Δ.Στρίκης

www.hellas-astro.gr

Δημοσιεύτηκε

Δεν περίμενα να προκύψουν τόσα προβλήματα με το νέο registax... Πιστεύω όμως πως είναι προσπελάσιμα... :roll:

Ιάκωβε αν και η δεύτερη καταλαμβάνει μεγαλύτερο τμήμα του δίσκου, περισσότερο μου αρέσει η πρώτη! :wink:

Καλή συνέχεια!

Με εκτίμηση tsan

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης