Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2011 Καλησπέρα σε όλους σας... Η σημερινή μέρα ήταν μια από τις ωραιότερες και με πολύ ενδιαφέρον ηλιακές παρατηρήσεις,λόγω της υπαρξης των προεξοχών ..που τόσο πολύ θέλουμε να βλέπουμε να εμφανίζονται στη περιφέρεια του δίσκου όσο γίνεται πιο συχνά.Δίνουν μοναδικές εικόνες από τη δράση του άστρου μας. Το δικό μου ρεπεορτάζ...τώρα... Ελπίζω να συνεχίσουμε..έτσι... Ηλιακή δραστηριότητα24-05-2011CEO/Athens Ηλιακή δραστηριότητα24-05-2011CEO/Athens Ηλιακή δραστηριότητα24-05-2011CEO/Athens Ηλιακή δραστηριότητα24-05-2011CEO/Athens Ηλιακή δραστηριότητα24-05-2011CEO/Athens Ηλιακή δραστηριότητα24-05-2011CEO/Athens Ηλιακή δραστηριότητα24-05-2011CEO/Athens Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
tsan Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2011 Η σημερινή μέρα ήταν μια από τις ωραιότερες και με πολύ ενδιαφέρον ηλιακές παρατηρήσεις,λόγω της υπαρξης των προεξοχών Όντως!!! Το θέαμα φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες-ρεπορτάζ!!! Ιάκωβε, απ΄ό,τι καταλαβαίνω "κόλλησες το μικρόβιο της τροποποίησης" και δεν βλέπω να υπάρχει επιστροφή..! Σας ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες! Με εκτίμηση tsan
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2011 Παιδες καλησπέρα, Κάποιες παρατηρήσεις στα σχόλια που διαβαζω:Βιινιεταρισμα: Ο Πέτρος έριξε την ιδέα πως μπορεί να οφείλεται στο γεγονός οτι το είδωλο δεν παταει καλα επανω στο εταλον. Αν ισχυει κατι τετοιο παρ' όλο που ο εστιακος λόγος του σωλήνα εχει ανεβει στο f 11-12 λόγω του D-ERF που εχει διαμετρο 90 mm, διορθωνεται με αντιστροφη εστιαση, δηλαδη απομακρυνση του εταλον με τον εστιαστή του σωληνα και επαναφορα της εστίασης με το focuser του pst. Τα περιθώρια των εστιαστών είναι αρκετά μεγάλα.Το άλλο πιθανό αίτιο είναι η οικονομική κρίση .... Δηλαδή το γεγονός οτι το D-ERF είναι μικρότερο απο τον αντικειμενικό (το αμέσως επόμενο μέγεθος είχε €100 παραπάνω) σε συνδυασμό με την έλλειψη dew shield που εδω λειτουργεί σαν parasoleil, είναι πιθανόν να δημιουργεί "κώνο παρασκιάς". Αυτό είναι αντιμετωπίσιμο είτε με μασκάρισμα του αντικειμενικού ή απλά με ένα dew shield.Δυστυχώς η απουσία κάμερας δεν μου επιτρέπει να επιβεβαιώσω το αίτιο αφού το βινιετάρισμα δεν είναι εμφανές κατά την παρατήρηση. Θα ήθελα όμως την άποψή σας.Περιορισμένο πεδίο: είναι και αυτό αναπόφευκτο. Το είχαμε συζητήσει με τον Ιάκωβο πριν προχωρήσω στην τροποποίηση - η λύση όμως είναι αντιοικονομική (αμάν αυτή η τρόικα ... ). Παραμένουν πάντως ο σωλήνας της coronado και τα μεγαλύτερα προσοφθάλμια - ένα plossl 17 mm με το οποίο παίρνω μεγέθυνση 58Χ - λίγο μεγαλύτερη από τα 44Χ που ανέβαζα με τον σωλήνα του pst, μου έδωσε το καλύτερο είδωλο και δεν ήταν και τόσο περιορισμένο.Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, η άποψη μου είναι πως ένα τροποποιημένο pst είναι μια πολύ καλή και οικονομική λύση για κάποιον που δεν είναι διατεθειμένος να δώσει μερικά χιλιάρικα για ένα ηλιακό τηλεσκόπιο αξιώσεων. Αν και αντιμετώπισα από την αρχή με επιφύλαξη την όλη κατασκευή το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φιλικά Μιχάλης Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2011 Γειά σου Μιχάλη.Συμφωνώ μαζί σου από τη σκοπιά που βλέπεις το θέμα.Εάν δε δεν σε απασχολεί και η φωτογράφηση,.. τότε είναι όλα Ο.Κ. Όμως δε συμφωνώ με τα όσα και όπως μας τα λέει ο φίλος μας Ιάκωβος...Δες εδώ ποίες είναι οι προδιαγραφές για μια σωστή μετατροπή ...και εδώ o Cai-Uso...εμφανίζει τα απολύτως αναγκαία και όχι εκείνα που κάνουν τις διαφορές στην τελική εικόνα...:Cai-Uso Wohler Βλέπεις πως είναι η μετατροπή και τα απαραίτητα στοιχεία της:Το ότι είναι στα Γερμανικά ...δε μας εμποδίζει να καταλάβουμε τι γίνεται.. Aufgenommen mit C-ERF 135, Achromat 120/1000 @ 1800mm, PST-Etalon, BF10, Barlow, DMK 31AF03, gestackt mit AviStack, gefinished mit Photoshop. Βλέπεις ότι πέρα του ERF που είναι 135mm το BF είναι 10 και όχι 5 που είναι στο απλό PST.Αυτό λέει ότι ο φίλος μας Γερμανός πήρε και έβαλε άλλο BF(μεγαλύτερο)...ακριβώς για να αποφύγει τα προβλήματα που είδατε εσείς...Το ΒF=5 είναι για το PST που έχει FL=400 και δε πάει με το δικό σου FL...Tα BF, πάνε ανάλογα με το εστιακό μήκος (FL) του τηλεσκοπίου.. Το κακό εδώ είναι ότι δεν έχουμε μηχανουργία που να ασχολούνται με τέτοιου είδους κατασκευές πέρα των υπολοίπων εξαρτημάτων που δεν είναι και τόσο εύκολο να βρίσκεις από την Ελληνική αγορά.Χώρια το τρέξιμο ...και το αβέβαιο της υπόθεσης. Εγώ έχοντας όλα τα πιο πάνω συστατικά, απέφυγα τη περιπέτεια...μιας και ο καμένος με το χυλό φυσά και το γιαούρτι... Αυτά και καλή συνέχεια... Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
tsan Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2011 Kαλημέρα σε όλους τους φίλους! Σήμερα στην ανατολική πλευρά του ήλιου μας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον! Μπορεί να έχουμε μικρές ενεργές περιοχές αλλά υπάρχουν όμορφα νήματα στα SE αλλά και στα ΝΕ τα οποία μέχρι χθες εμφανίζονταν ως προεξοχές. Βέβαια έχουμε την εξέλιξη της χθεσινής προεξοχής στα NE, η οποία επιμένει να κρατά το ενδιαφέρον μας στην άκρη του δίσκου.Η μοναδική κηλίδα στον δίσκο είναι η AR 11216.Τέλος, αρκετά νήματα μικρά σε έκταση έχουμε διάσπαρτα σε όλη τη δυτική περιοχή. Το σκίτσο μου έγινε στις 8:20. ΥΓ:Πέτρο, συγχαρητήρια για την δημοσίευση των φωτογραφιών σου στο spaceweather! Ούτε συνεννοημένοι να ήσασταν!Μπορείτε να κάνετε μία σύγκριση της χθεσινής προεξοχής όπως καταγράφηκε από ένα σωστά τροποιημένο pst 120/1000 του Cai-Uso Wohler http://www.spaceweather.com/submissions/large_image_popup.php?image_name=Cai-Uso-Wohler-Ha2011-05-23--15h05UT-3_1306175215.jpg και ενός lunt με διάμετρο 50mm (χωρίς καμία τροποποίηση) του Πέτρου. http://www.spaceweather.com/submissions/large_image_popup.php?image_name=Peter-Desypris-NE-110524-PDS-CEO_1306243362.jpg 25-05-2011 ήλιος Με εκτίμηση tsan
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2011 Γειά σου Μιχάλη....... Βλέπεις πως είναι η μετατροπή και τα απαραίτητα στοιχεία της:Το ότι είναι στα Γερμανικά ...δε μας εμποδίζει να καταλάβουμε τι γίνεται.. Aufgenommen mit C-ERF 135, Achromat 120/1000 @ 1800mm, PST-Etalon, BF10, Barlow, DMK 31AF03, gestackt mit AviStack, gefinished mit Photoshop. Βλέπεις ότι πέρα του ERF που είναι 135mm το BF είναι 10 και όχι 5 που είναι στο απλό PST.Αυτό λέει ότι ο φίλος μας Γερμανός πήρε και έβαλε άλλο BF(μεγαλύτερο)...ακριβώς για να αποφύγει τα προβλήματα που είδατε εσείς...Το κακό εδώ είναι ότι δεν έχουμε μηχανουργία που να ασχολούνται με τέτοιου είδους κατασκευές πέρα των υπολοίπων εξαρτημάτων που δεν είναι και τόσο εύκολο να βρίσκεις από την Ελληνική αγορά.Χώρια το τρέξιμο ...και το αβέβαιο της υπόθεσης......... Αυτά και καλή συνέχεια... Πέτρο ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Το θέμα του BF και του μεγαλύτερου D ERF ήταν γνωστό (εκεί πήγαιναν τα σχόλια μου περί τροικας) μαζί με την αβεβαιότητα του αποτελεσματος. Η αλλαγή του BF είναι για το στάδιο Β της όλης κατασκευής. Τα μηχανουργικα δεν με απασχολούν. Μετά από πολλά χρόνια μοντελισμο έμαθα να αυτοσχεδιαζω και να μην βασιζομαι σε ασχετουσ μηχανουργους. ΦιλικάΜιχάλης Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2011 Επειδή ο καιρός ήταν αυτός που ήταν τις τελευταίες ημέρες ....έπεξα λίγο με τις δύο μικρές σχετικά προεξοχές της 24-05-2011, που ευρίσκονται στη προηγούμενη σελίδα. Είναι resize περισσότερο από 300%...και άντεξαν το τέντωμα ή άλλως την "επιμήκυνση"... Προεξοχές B24-05-2011CEO/Athens Προεξοχές A24-05-2011CEO/Athens Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
takis63 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2011 Καλημέρα στην παρέα. Επιτέλους μια καθαρή ημέρα κι ένας Ήλιος να τον πιείς ατο ποτήρι. Σήμερα υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες προεξοχές στην περιφέρεια, υπάρχει όμως και μια τεράστια κι ιδιαίτερα εντυπωσιακή στα Δ που είναι όλα τα λεφτά.Μεγάλη, όμορφη και με μια τεράστια οριζόντια γραμμή να εκτείνεται σε μεγάλο μήκος, σε κανει να μη θέλεις να πάρεις τα μάτια σου απο το προσοφθάλμιο. Επιτέλους όμως εκτός απο προεξοχές υπάρχει δραστηριότητα και στο δίσκο. Αρκετά νήματα με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στα Ν το οποίο είναι πολύ όμορφο και δίνει μια 3D αίσθηση σαν να αποτελείται απο 3 καμάρες ή αψίδες να το πώ. Πραγματικά πανέμορφο. Περιμένω τις φωτό απο τους ειδικούς Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
tsan Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2011 Αν και ο καιρός δεν επιτρέπει να απολαύσουμε τον ήλιο όσο θα θέλαμε εδώ στη Θεσσαλονίκη.... έστω και τα λιγοστά λεπτά της θέας των φαινομένων, δεν μας αφήνουν σε ησυχία και άρχισα πολύ γρήγορα να σκιτσάρω ό,τι προλάβω από την πολύ όμορφη θέα του άστρου μας. Η προεξοχή στα δυτικά, όπως αναφέρει ο κ. Τάκης, είναι πραγματικά υπέροχη και αρκετά ιδιαίτερη. Σχηματίζεται ένα παραλληλόγραμμο με ένα λοφίο από επάνω του... ... και αρχίζει μετά αυτή η "γραμμή" αλλού πυκνότερη και αλλού αραιότερη να συνεχίζει σε έκταση τουλάχιστον 2 φορές το παραλληλόγραμμο της προεξοχής. Η προεξοχή "τερματίζει" με μία υπέροχη άκρη που χωρίζει σε δύο μύτες. Το όλο θέαμα δείχνει σαν να την φυσάει βόρειος άνεμος!! Στο νότιο τμήμα έχουμε και αρκετά παχιά νήματα που "οδηγούν" το μάτι του παρατηρητή στην νέα AR 11226. Tη στιγμή που παρατηρούσα (15:10 τοπική) πρέπει να ήταν σε διέγερση.Οι AR 11223 και 11224 έχουν κι αυτές αρκετό ενιαφέρον. Αυτά από την άστατη καιρικά Θεσσαλονίκη. Πέτρο το resize που έκανες στις παραπάνω φωτο ούτε καν τις άγγιξε...!!!! Καλή συνέχεια! 28-05-2011 ήλιος Με εκτίμηση tsan
Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2011 Χαιρετώ τη παρέα...Τάκη και Στράτο.. Δυστυχώς για μένα ο καιρός στην Αθήνα δεν επέτρεψε να κάνω κάτι...Βαρύς μετά τη χθεσινή καταιγίδα, συνεχίζει να είναι ακατάστατος μέχρι και τώρα.Ας ελπίσουμε εάν αύριο αλλάξει, όπως βλέπω στην Ε.Μ.Υ και έχει ενδιαφέρον ο ήλιος, να κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια....από Αθήνα.Από το σκίτσο σου Στράτο φαίνεται ότι έχασα μια " ιπτάμενη πολυποδαρούσα"... Καλό απόγευμα. Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
JDStrikis Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Alert υψηλής Ηλιακής Δραστηριότητας ... Καλημέρα σε όλους. Αυτήν την στιγμή είναι σε εξέλιξη μία Έκλαμψη τύπου M και είναι πραγματικά τεράστια, εγώ παλεύω με τα σύννεφα για να κάνω κάποια καταγραφή, για όσους διαθέτουν λοιπών τηλεσκόπια καλό θα είναι να παρατηρούν ακόμα και στο ορατό φως για πιθανές εκλάμψεις ορατές ακόμα και στην φωτόσφαιρα, η ενεργή περιοχή 1226 είναι ακόμα στο μέγιστο της δραστηριότητάς της και θα μας δώσει ακόμα πολλές εκλάμψεις τις επόμενες ώρες. Καθαρούς ΟυρανούςΙ.Δ.Στρίκηςwww.dailysolar.weebly.com
Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Χαιρετώ....Εγώ ξεκινώ με αυτή τη εικόνα σύνθεση ,πρώτη μου φορά,δύο επί μέρους εικόνων μιας και δεν ήταν δυνατό να καταγραφεί όλο αυτό το μήκος της περιφέρειας με μόνο μια εικόνα... Η ώρα είναι πρωί...Στράτο η "πολυποδαρούσα"...καλά κρατά...έτσι προλάβαμε να την "αρπάξουμε" και αυτή.. Χρησιμοποίησα μόνο του το LS60THa/B1200.. Τα υπόλοιπα ...αργότερα... Prominences29-05-2011CEO/Athens Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
JDStrikis Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Καλησπέρα σε όλους, Πέτρο πολύ ωραία η σύνθεση, μακάρι να είχα και εγώ περισσότερο χρόνο χωρίς σύννεφα και θα την είχα τραβήξει και εγώ. Σήμερα όντως είχε αρκετό πράμα εκεί πάνω, αλλά παιδιά εκείνη η Έκλαμψη ήταν απλά τέλεια, κάτι πρέπει να γίνει με τον καιρό γιατί κοντεύω να σαλτάρω. Τέλος πάντων, μεταξύ των σύννεφων κατάφερα να κάνω τρεις εικόνες της έκλαμψης τις οποίες σας στέλνω ποιο κάτω. Να πούμε πάντως για αυτούς που διαβάζουν εδώ το δελτίο και κατά καιρούς μας ρωτάνε για το εάν μπορούν να παρατηρήσουν αυτά τα φαινόμενα με τα δικά τους τηλεσκόπια το εξής. Προεξοχές μόνο δεν μπορούνε να δούνε με την χρήση του φίλτρου Mylar, αλλά μπορούνε να δούνε άλλα φαινόμενα, όπως είναι τα φωτοσφαιρικά νήματα και τις φωτοσφαιρικές εκλάμψεις, και τα δύο φαινόμενα τώρα που η δραστηριότητα ανεβαίνει, θα είναι όλο και ποιο συχνά ορατά στην φωτόσφαιρα. Πρόσφατα (απλά και μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους βάζω την παρακάτω εικόνα) ένας φίλος από την Αγγλία κατέγραψε με το τηλεσκόπιο του μία τέτοια έκλαμψη στην φωτόσφαιρα. Έτσι λοιπών να ξέρετε ότι μπορείτε να δείτε πράγματα και στην φωτόσφαιρα και μάλιστα να ξέρετε ότι τέτοιου είδους καταγραφές είναι πάρα πολύ σημαντικές λόγο ακριβώς της σπανιότητας των φαινομένων. Εύχομαι Καθαρούς ΟυρανούςΙ.Δ.Στρίκηςwww.photogreece.weebly.comwww.dailysolar.weebly.com
Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Τι να πω και εγώ για σήμερα...Όταν ξεκίνησα ..έπαθα τι πλάκα μου.Δεν έβλεπα τίποτα από την εικόνα που είχα τις περασμένες ημέρες.Προς στιγμή θεώρησα ότι κάτι έπαθαν τα Etalon του τηλεσκοπίου... Το έκανα φύλλο και φτερό για να δω τι συνέβαινε και δεν έβλεπα τη χρωμόσφαιρα.... Κύριε ελέησον..είπα...πάει αυτό ήταν τα έπαιξε.Μαύρα φίδια με έζωναν, σκεφτόμενος τη πιθανότητα να πάει το τηλεσκόπιο στο TUCSON .. τέτοια εποχή....Αλλά ο καλός "Ήλιος"...με φώτισε προς στιγμή και είπα να βάλω το χεράκι μου στις ρυθμίσεις των Etalon (εσωτερικού+εξωτερικού... )...Καλά, πόσο είχε αλλάξει το seeing και η ατμόσφαιρα σήμερα το πρωί ...ούτε ακόμη μπορώ να το πιστέψω.Μετά από αρκετή ώρα τα πράγματα ήλθαν στη θέσηηηηη τους .....καθώς και η καρδιά μου. Στράτο...η ψυχή μου πήγε ...και ήλθε... (17 AVI....θα έχω δουλειά και για ...τη Σύρο) Έτσι βλέπουμε μερικές εικόνες από τη σημερινή ηλιακή δραστηριότητα.... Solar activity 629-05-2011CEO/Athens Solar activity 529-05-2011CEO/Athens Solar activity 429-05-2011CEO/Athens Solar activity 329-05-2011CEO/Athens Solar activity 229-05-2011CEO/Athens Solar activity 129-05-2011CEO/Athens Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
tsan Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2011 Στράτο...η ψυχή μου πήγε ...και ήλθε... (17 AVI....θα έχω δουλειά και για ...τη Σύρο) Φαντάζομαι τον κρύο ιδρώτα που σε έλουσε Πέτρο...!!!Ευτυχώς όλα καλά!!!..... και τα αποτελέσματα "μιλάνε" από μόνα τους!Δείχνουν από κάθε γωνιά του ηλιακού δίσκου τα φαινόμενα που ήταν ορατά σήμερα και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά!Τα νήματα, οι ενεργές περιοχές, οι κηλίδες, οι εκπληκτικές προεξοχές.... όλα αυτά "πλέουν μέσα στη απέραντη "θαλάσσια" χρωμόσφαιρα του ήλιου μας...! Ιάκωβε εξαιρετική η καταγραφή της έκλαμψης! Πάντως, παιδιά, βλέποντας σήμερα όλα αυτά τα ωραία που είχε πάνω του ο ήλιος, απορώ τι άλλο θα δούμε-απολαύσουμε μέχρι να φτάσει στο μέγιστο... Υ.Γ.: Πέτρο βλέπω ότι η LUNT σε τίμησε δεόντως… http://luntsolarsystems.com/blog/ Με εκτίμηση tsan
Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2011 Χαιρετώ τη παρέα...Ανεβάζω και αυτές τις τελευταίες από την Αθήνα...και αφορούν την 29-05-2011. Τα νέα περί τον ήλιο και τη τρελή δράση του...6 ενεργές περιοχές και με κηλίδες έχει σήμερα...θα τα λέμε πλέον από το Real ..Corvus Eye Observatory...of Syros.. Καλό καλοκαίρι σε όλους... και....προσοχή στη UV ...ακτινοβολία.... Solar activity29-05-2011CEO/Athens Solar activity29-05-2011CEO/Athens Solar activity29-05-2011CEO/Athens Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
tsan Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2011 Τα νέα περί τον ήλιο και τη τρελή δράση του...6 ενεργές περιοχές και με κηλίδες έχει σήμερα...θα τα λέμε πλέον από το Real ..Corvus Eye Observatory...of Syros.. Καλό καλοκαίρι σε όλους... Γειά σου Πέτρο!!! Εκπληκτικές φωτογραφίες!! Ελπίζουμε να δούμε ακόμη καλύτερες από το Real... Corvus Eye Observatory! Τελευταία μέρα σήμερα του Μαΐου και δεν άντεξα.... βλέποντας την δραστηριότητα του ήλιου... αν και ζαλισμένος, κάθησα και έκανα ακόμη ένα σκιτσάκι... Ο ήλιος μας, γεμάτος ενεργές περιοχές! Υπέροχα νήματα και εξαιρετικές προεξοχές! Μία εκ των οποίων, σχήματος βολίδας... να εκσφενδονίζεται από τα Ν-ΝΕ προς το διάστημα....!!!! Με εντυπωσίασε ότι ήταν ορατή, αν και βρισκόταν τόσο μακρυά από την επιφάνεια του δίσκου!!Η ανατολική πλευρά του ήλιου είναι μαγευτική!! Γεμάτη νήματα, ενεργές περιοχές και κηλίδες!Στη δυτική πλευρά έχουμε ωραία εικόνα στα SW, με παχιά νήματα να κατακλύζουν την περιοχή.Το σκίτσο που ακολουθεί είναι πρόχειρο. Παρακαλώ την επιείκειά σας! Όποιοι έχουν ηλιακά τηλεσκόπια καλό είναι να ρίξουν μιά ματιά μέχρι τη Δύση του ήλιου. Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι!! 31-05-2011 ήλιος Με εκτίμηση tsan
takis63 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2011 Χαιρετώ τους φίλους. Πέτρο όντως πολύ ωραίες οι φωτό. Περιμένουμε κι άλλες απο το Real...Corvus Eye Observatory! Από Σπάρτη και μετά την καθιερωμένη πλέον απογευματινή καταιγίδα μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που περιγράφει κι έχει σκιτσάρει ο Στράτος εκτός αυτής της μακρινής προεξοχής. Το seeing βέβαια είναι απαίσιο, έχει ακόμη νέφη και λίγο αέρα, οπότε ας μην περιμένω και πολλά. Η εικόνα όμως του δίσκου με τις πολλές ενεργές περιοχές και τα νήματα αποζημιώνει. Καλύτερη εικόνα σήμερα με τον CEMAX 25mm. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
JDStrikis Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2011 Καλησπέρα σε όλους, Μόλις τελείωσα την επεξεργασία των σημερινών μου εικόνων, ο Ήλιος σήμερα ήταν πολύ ωραίος και πολύ ενδιαφέρων. Στράτο συγχαρητήρια για την καταγραφή της προεξοχής που αιωρούνταν στο διάστημα, είναι πολύ σπάνιο και είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιες καταγραφές ακόμα και σε σχέδια (που οι ξένοι τα θεωρούν πολύ σημαντικό τρόπο καταγραφής) ... Εδώ σας στέλνω και δύο δικές μου εικόνες (στην σύνθεση έκανα την βλακεία και το ένα από τα τρία βίντεο το έβγαλα με διαφορετικά settings και τώρα δεν κάθονται σωστά οι φωτεινότητες τους αλλά δεν πειράζει) Καθαρούς ΟυρανούςΙ.Δ.Στρίκηςwww.photogreece.weebly.comwww.dailysolar.weebly.com
JDStrikis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2011 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Σήμερα ίσα που κατάφερα να κάνω μία ενδιαφέρουσα καταγραφή, όταν έστησα το τηλεσκόπιο ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος, όταν όμως τελείωσα την παρατήρηση ίσα που πρόλαβα να τα μαζέψω γιατί 5 λεπτά μετά έπιασε καταιγίδα. Πλάκα είχε πάντως, καθώς ο χρόνος παρατήρησης μου σήμερα είχε μία πολύ ωραία έκλαμψη Β-9 την οποία είχα την χαρά να δω. Παρακάτω σας στέλνω δύο εικόνες από σήμερα. Επίσης μπορείτε να δείτε και εδώ, και ένα βίντεο που έκανα από την έκλαμψη. http://www.youtube.com/watch?v=JBftibyBsEQ&feature=mfu_in_order&list=UL Καθαρούς ΟυρανούςΙ.Δ.Στρίκηςwww.photogreece.weebly.comwww.dailysolar.weebly.com
tsan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Καλημέρα στο Δ.Η.Δ.! Ο ήλιος μας σήμερα δίνει ρέστα!! Δεν χρειάστηκε παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο για να πέσει το μάτι μου πάνω στη μεγάαααλη προεξοχή που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του δίσκου!! Μία προεξοχή υπέροχη σε δομή και έκταση, μάλλον τύπου σπασμένης αψίδας, αφού η λαμπρή κορυφή της διαχωρίζεται.Στο βόρειο τμήμα έχουμε πολλά νήματα που στροβιλίζονται γύρω από τις ενεργές περιοχές, που πραγματικά είναι πολλές (από ανατολικά προς δυτικά: 1232, 1231, 1230, 1228, 1229 και 1225)!Στο νότιο τμήμα έχουμε μόλις δύο AR τις 1226 και 1227, ιδιαίτερα λαμπρές.Μάλλον το Corvus στη Σύρο δεν θα είναι έτοιμο ακόμη... οπότε παραθέτω ένα πρόχειρο πρωινό σκίτσο. Οι ηλιακοί παρατηρητές πρέπει οπωσδήποτε σήμερα να παρατηρήσουν το άστρο μας. Καλή συνέχεια! 03-06-2011 ήλιος Με εκτίμηση tsan
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Εξαιρετική η εικόνα του ήλιου μας σήμερα, όντως. Μόλις παρατήρησα και εγώ! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Despet Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Γειά σου Στράτο και ..Ανδρέα ...Στράτο όντως χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμη..Σήμερα το έφερα μια βόλτα για να δω ...εάν είναι στη "θέση" του..μετά από τόσους μήνες μακρυά...Εδώ μη ξεχνάς ο άνεμος το χειμώνα φθάνει τα τελευταία χρόνια τα 9 και 10 μποφόρ...και δε ξέρεις τι θα βρεις μετά... Ευτυχώς φαίνεται να είμαστε Ο.Κ... Ελπίζω και ο καιρός να βοηθήσει για όσο θα είμαι εδώ...κάτω. Χαιρετισμούς σε όλους. Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Έχω φορτώσει και φεύγω σε λίγο για Πάρνωνα. Ελπίζω να προλάβω τα φαινόμενα απο εκεί. Το σκίτσο του Στράτου πάντως δείχνει εντυπωσιακά πράγματα. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
tsan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2011 Kαλημέρα ΔΗΔ!!!! ALERT!!!!!Έχουμε δύο μεγάλες προεξοχές σήμερα στα άκρα του δίσκου!Η μία βρίσκεται νοτιοδυτικά (είναι η εξέλιξη της προχθεσινής προεξοχής που είχα σκιτσάρει παραπάνω.Και η δεύτερη βρίσκεται νοτιοδυτικά!Και οι δύο πανέμορφες Πρέπει όλοι οι φίλοι του ηλίου να δούνε τον "φίλο" μας σήμερα!! Και ελπίζω να τύχουν της ίδιας εικόνας που απόλαυσα κι εγώ!! Πρόχειρο (ταχύτατο) σκίτσο στις 7:50 λόγω έλλειψης χρόνου. Καλές παρατηρήσεις!! Εύχομαι να έχουμε και φωτογραφίες!!! 05-06-2011 σκίτσο ηλίου Με εκτίμηση tsan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα