Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Στράτο δεν είναι μόνο το ότι θα χάσουμε την έκλειψη,εμείς εδώ τουλάχιστο στην Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα,..χάνουμε και το πιο κάτω θέαμα.... #-o :roll: ](*,) ](*,)

Κατάλαβες.....

latest.jpg.6cf919def38432cf856f68cf510bb646.jpg

SOHO

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

• Απαντήσεις 3.9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Κατάλαβα Πέτρο,..... Κρίμα..... τόσες ευχές που κάναμε δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν τον καιρό.... #-o #-o ](*,) ](*,)

Ελπίζω το θέαμα να κρατήσει αρκετά και να προλάβουμε.... :-k

Με εκτίμηση tsan
Δημοσιεύτηκε

Ωραίες οι φωτογραφίες Πέτρο!!!!

Τα σύννεφα δεν σε επηρέασαν???? :-k :-k

Εγώ πάντως απογοητεύτικα. :evil: :evil:

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Ωραίες οι φωτογραφίες Πέτρο!!!!

Τα σύννεφα δεν σε επηρέασαν???? :-k :-k

Εγώ πάντως απογοητεύτικα. :evil: :evil:

Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από το ISRAEL ...

Ευτυχώς εδώ ο καιρός μας έκανε το χατίρι ... http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=150693#150693

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα! θελω να ρωτησω αν καποιος πηρε καποια φωτογραφια απο την εκλειψη μεσα απο Coronado PST :?:

και αν μπορει να την ανεβασει να την δουμε, θα ειναι σιγουρα υπερθεαμα!!!! ακομα και αν δεν ειναι και τοσο σωστη δεν πειραζει απλα να παρουμε μια ιδεα!!

SK DOB 12'''' :arrow: Όταν πετύχει το CERN και δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ελπήζω να αλλάξουμε τροχιά για να δούμε πράγματα που δεν ειχαμε φανταστεί... :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Από μένα μη περιμένεις τίποτα μιας και η Αθήνα είχε το χειρότερο καιρό... ](*,)

Η Θεσσαλονίκη το ίδιο.....

Τώρα αν κάποιος άλλος έκανε κάτι με ηλιακό τηλεσκόπιο,από κάπου αλλού.... δε το ξέρω.... :-k

Δυστυχώς μόλις τώρα η Αθήνα ..ΒΛΕΠΕΙ..ήλιο....χαχαχαχαχχα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Κριμα Πετρο αλλα εσυ πρεπει να εχεις δει και την ολικη .. γιατι εγω δεν την ειχα δει :cry:

παντος να ξερεις αμα ειχα ηλιακο τηλεσκοπιο σημερα θα γυρναγα ολο το πρωι με το αμαξι μεχρι να βρω τρυπα στα συννεφα :cheesy: :cheesy: :cheesy:

εδω καλαματα ηταν μια χαρα!

SK DOB 12'''' :arrow: Όταν πετύχει το CERN και δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ελπήζω να αλλάξουμε τροχιά για να δούμε πράγματα που δεν ειχαμε φανταστεί... :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Γιώργο όσο και αν σου φανεί περίεργο, δεν έχω δει ποτέ μου ΟΛΙΚΗ έκλειψη ηλίου.

Ο καθένας όπως το βλέπει... :wink: Μετά από τόσες ώρες ζωντανής παρατήρησης στο Η-α...δε με τρελαίνει θα έλεγα και τόσο... :-k (..γνώμη μου)

Τώρα το πως θα ήταν από ένα coronado PST....με μια καλή προσέγγιση, θα έβλεπες κάτι από αυτό, της παρακάτω εικόνας, συν τα όποια άλλα υπήρχαν επάνω στο δίσκο...δηλ. Προεξοχές,Ενεργές περιοχές,Κηλίδες,Νήματα...κ.λ.π

Ας ελπίσουμε ο καιρός αύριο να είναι καλός ...για τα δικά μας ενδιαφέροντα ... :mrgreen: :wink: \:D/

OURSTAR_Ha.thumb.jpg.c9c2bf75541e97a1158a398827d27973.jpg

Α/Τ

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε
Πέτρο νομιζα οτι θα ειναι καπως ετσι..δανιστηκα τη φωτο σου απο ποιο πανω για να καταλαβεις τι ενοουσα. δεν εχω δει και ποτε απο pst να σου πω την αληθεια.

2045168945_latest2.jpg.495530155d5a98e0162867e233079c46.jpg

Δημοσιεύτηκε
Ή ετσι απο το φεγγαρι :D μακαρι να το βλεπαμε ετσι!!!

4254232760_3c8184c332_o.jpg.02b0c254d6adf78d3d19665a69d0506c.jpg

Δημοσιεύτηκε

Καλή χρονιά σε όλο το αγαπητό Δελτίο και τα μέλη του!

Πέτρο, Στράτο, στο Ευγενίδειο που είμασταν...μας κατατροπώσανε τα παχιά και βαριά σύννεφα και πάθαμε πανωλεθρία! Κάποια στιγμή άνοιξε λίγο, έγινε ένας χαμός και μια αναμπουμπούλα και τρέχανε όλοι αλλά κράτησε πολύ λίγο!! ](*,) ](*,)

Ίσα που πρόλαβα και είδα κάμποσο ηλιακό δίσκο καλυμμένο από τη Σελήνη, με το Baader Astrosolar του καλού μου φίλου Κώστα. Τι να κάνουμε, με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς.. :cry:

Η προσέλευση πάντως από κανάλια (ALTER, ΝΕΤ, Αθηναϊκό Πρακτορείο) ήταν μεγάλη.

Αυτά παιδιά, καλή συνέχεια και καλύτερη τύχη την άλλη φορά... [-o< :mrgreen:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Γιώργο, για να σου φύγει η περιέργεια το πως θα φαινόταν η έκλειψη μέσα από το PST παραθέτω δύο εικόνες από τους Pawel Warchal και Paolo Berardi.

Πέτρο, συγνώμη για αυτή την παρέμβαση... 8-[

Γειά σου Τάσο! Καλή χρονιά και σε σένα! :wink:

Είσαι από τους τυχερούς που είδαν την έκλειψη. Εγώ από τότε που πήρα το PST είναι η δεύτερη έκλειψη που χάνω.... #-o #-o

670845098_Pawel-Warchal-sun-eclipse-ha-11-01-04-08-49_12941419081.jpg.87919f1210b8ad64e8cf5f5709d9527c.jpg

Pawel Warchal

1260318199_Paolo-Berardi-Eclisse_sole_4gen2011_12941415991.thumb.jpg.f37c544dd9d48c952db1555310846bd3.jpg

Paolo Berardi

Με εκτίμηση tsan
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω tsan να εισαι καλα!! οι φωτο που βλεπω με τις φωτιες πανω στον ηλιακο δισκο αλλα και τι λαβα μου προκαλουν την περιεργεια, ειναι πολυ ωραιες!
Δημοσιεύτηκε

Στράτο καλά έκανες και ανέβασες τις φωτό ... \:D/ :wink: :roll: :shock:

Αυτή η τελευταία του Pawel Warchal σε Β/W στο Η-α, θα ήταν αυτή που θα βλέπαμε και εμείς ...αλλά που δεν είδαμε...

Βλέπω ότι ο"Καλαματιανός" ...έχει σαλτάρει για τα καλά... :mrgreen: \:D/ :-({|= :lol: 8)

Έτσι όπως την ανέβασες εσύ θα τη βλέπαμε ..εγώ την έκανα πιο light..εξ΄άλλου λέω συν όλα τα άλλα

Τι να πούμε και εμείς :cry: :-k 8-[ \:D/

Εγώ έχω μια μεγάλη απορία... :-k

Κατά καιρούς είδαμε πολλά PST..να πηγαινοέρχονται στο δημοπρατήριο του Astroxox...

Αλήθεια ρε παιδιά ήθελα να μου έλεγε κάποιος, γιατί είχαν αυτή τη τύχη αυτά τα όργανα..???

Τι έφταιγε, το όργανο...ή ο ιδιοκτήτης του.. :?: :!: :-k :roll: Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο εκστασιασμός σε μια ενδεχόμενη έκλειψη ολική ή μερική....και κατά τα άλλα, δε θέλουμε αυτά τα όργανα ..,γιατί είναι λέει ακριβά....

Και είναι πιο φθηνά ...τα ταξίδια για να δούμε μια έκλειψη..(και αν τη δούμε..?)

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε
Παιδια συγνωμη που εχω αποριες και ρωταω. εγω ειμαι χαρουμενος να απανταω ερωτησεις σε ατομα που δεν εχουν ιδεα για αστρονομια ή εχουν αλλα μπορει να μην γνωριζουν κατι.
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!!!!!!!!

Σήμερα παρ'όλο πυ τα σύννεφα δεν επιτρέπουν την παρατήρηση του ηλίου

εγώ ανέβηκα στην ταράτσα μήπως φανεί τίποτα.

Ο εξοπλισμός μου είναι το(δανεικό από την ΕΑΕ)PST.

Παρ'όλα αυτά ο Ήλιος ήταν εντυπωσιακός μέσα από αυτό.

Κάποιες φορές τα σύννεφα έκαναν κάποια "σκασίματα" και

έτσι μπόρεσα να δω τον ήλιο.

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Γειά σου Πέτρο!!!

Η αλήθεια είναι ότι με το PST δεν έχω ξανασχοληθεί ποτέ

και λίγο δυσκολεύομαι στην χρήση του.

Σήμερα που βγήκα για παρατήρηση είδα την υπέροχη

χρωμόσφαιρα του όπου εντυπωσιάστηκα.

(Παρ'όλο που είχε συννεφιά ο ήλιος έκανε κάποια "σκασίματα")

Εκτός από την χρωμόσφαιρα προσπάθησα να δω και καμιά

έκλαμψη ή καμιά κηλίδα αλλά τίποτα.

Αν αύριο έχει καθαρό καιρό ίσως κάνω παρατήρηση.

Κατα την διάρκεια της παρατήρησης μου ήρθε η εξής απορία:

την φωτόσφαιρα μπορούμε να την δούμε????

Υ.Γ:Τα προσοφθάλμια του PST είναι ένα 20mm και ένα 10mm

εμπλουτισμένα μα Ha.

Την εταιρεία τους δεν την ξέρω.

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Γειά σου Πέτρο!!!

Κατα την διάρκεια της παρατήρησης μου ήρθε η εξής απορία:

την φωτόσφαιρα μπορούμε να την δούμε????

Υ.Γ:Τα προσοφθάλμια του PST είναι ένα 20mm και ένα 10mm

εμπλουτισμένα μα Ha.

Την εταιρεία τους δεν την ξέρω.

Μάκη δεν υπάρχουν προσοφθάλμια "εμπλουτισμένα με Ηα"...

Τη προσεχή φορά που θα με συναντήσεις .....φρόντισε να έχεις χαρτί και μολύβι μαζί σου...για να τα πούμε... :mrgreen: :-k

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!!!!!!

Σήμερα η μέρα είναι ηλιόλουστη και προσφέρεται για να

δούμε τον φίλο μας!!!!

Όταν στόχευσα το PST στον ήλιο είδα μια όμορφη κηλίδα στα νότια.

Στη συνέχεια είδα μια 2η κηλίδα στον βορρά αυτή την φορά

αλλά ήταν αμυδρότερη σε σχέση με την 1η κηλίδα στα νότια.

Αργότερα είδα ένα εντυπωσιακό ΝΗΜΑ ελάχιστα δυτικά από τον 2η κηλίδα(εννοώ την κηλίδα στον βορρά).

Στα ΝΑ και ώρα 13:30 είδα δυο απίστευτες εκρήξεις

Η μια από αυτές είχε σχήμα δακτυλιδιού.

Πάντως εντυπωσιάστηκα με αυτά που είδα!!!!!

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Xαιρετώ τους φίλους του Δελτίου! :D

Σιγά σιγά ο καιρός ανοίγει εδώ στη Θεσσαλονίκη και επιτρέπει την παρατήρηση του ηλίου.

Δεν έχουμε ενδιαφέρουσες προεξοχές, ό,τι υπάρχει στη περιφέρεια περιορίζεται στο βόρειοανατολικό και βορειοδυτικό τμήμα του ήλιου με μικρές και χαμηλές προεξοχές. :-k

Το πιό αξιόλογο που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι τα φαινόμενα που υπάρχουν πάνω στον δίσκο!

Έχουμε αρκετές ενεργές περιοχές, με τις AR 11140 και AR 11142 μαζί με τις κηλίδες τους, να ξεχωρίζουν!

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο νήματα. Ένα μικρό στα βορειοανατολικά (με ιδιαίτερο σχήμα)

και το μεγάλο νήμα στα νοτιοδυτικά το οποίο εκτείνεται αρκετά στην επιφάνεια του δίσκου. Η θέα του είναι πραγματικά υπερθέαμα!! \:D/

Αν και το seeing δεν ήταν καλό ωστόσο έκανα ένα μικρό σκίτσο για να έχουμε οπτική εικόνα.

Η Αθήνα και οι άλλες περιοχές πως τα πάνε?? :wink:

472108035_07-01-2011sun.thumb.jpg.d1d907837dc099fcc9966aec58c68db6.jpg

07-01-2011 ήλιος

Με εκτίμηση tsan
Δημοσιεύτηκε
Η Αθήνα και οι άλλες περιοχές πως τα πάνε??

Γειά σου Στράτο!!!!!! :D :D

Συγχαρητήρια για το σκίτσο σου!!!!! =D> =D>

Σήμερα ο καιρός μας επέτρεψε να δούμε τον φίλο μας τον Ήλιο.

Λίγο πιο κάτω από το κέντρο του Ήλιου παρατήρησα μια

όμορφη κηλίδα η οποία ήταν και εχθές.

Στη συνέχεια είδα άλλη μια προς τον βορρά(ας μην επαναλαμβάνω

ήταν και εχθές αυτή)

Όμως στα νοτιοανατολικά είδα κάτι πανέμορφες προεξοχές οι οποίες

μου τράβηξαν το ενδιαφέρον.Ήαν πολύ διαφορετικές

από αυτές που είδα χτες επίσης στο ίδιο σημείο.

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα Στράτο...και Μάκη

Λοιπόν μετά από πόσο καιρό ...ούτε εγώ θυμάμαι...έκανα παρατήρηση με το Coronado PST/Solarmax40.

Καλά το νήμα, αν και δεν είναι συνεχόμενο... νομίζω ότι είναι πιο μεγάλο σε έκταση από το προηγούμενο.Εντυπωσιακός ο δίσκος μιας και ο καιρός δείχνει να συνέρχεται λίγο...

Το σκίτσο άψογο και κατατοπιστικότατο....

Καλή συνέχεια... :mrgreen:

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε ...

Μετά από αρκετά χρόνια Ηλιακής Παρατήρησης, αποφάσισα να μοιραστώ και εγώ μαζί σας την τρέλα μου για τον Ήλιο.

Για αρχή με λένε Ιάκωβο και είμαι 25 χρονών, μένω χρόνια στο Χαϊδάρι στην Αθήνα και κάνω συστηματική Ηλιακή Παρατήρηση από το 1999. Στην αρχή ξεκίνησα από απλή προβολή της φωτόσφαιρας σε ένα κομμάτι χαρτί, ενώ τους επόμενους μήνες άρχισα να τηρώ καθημερινές καταγραφές με τον αριθμό Wolf. Παράλληλα και σχεδόν σε καθημερινή βάση έκανα σχέδια της Φωτόσφαιρας όπως αυτά των φίλων Πέτρου και Στράτου. Σήμερα το αρχείο με τα σχέδια που έχω κάνει από Ηλιακές Κηλίδες είναι περίπου 950, ενώ ο αριθμός των φωτογραφικών παρατηρήσεων Φωτόσφαιρας και Χρωμόσφαιρας ανέρχεται στις 780 παρατηρήσεις. Αυτό που μου κέντριζε το ενδιαφέρων στην Αστρονομία, ήταν πάντα η επιστήμη πίσω από μια καταγραφή ή μία φωτογραφία, δηλαδή το τι μπορεί κανείς να καταλάβει μέσα από την διαδικασία της παρατήρησης για το αντικείμενο το οποίο παρατηρεί ή μελετάει. Έτσι από το 2000 ξεκίνησα να διαβάζω ότι μπορούσα για τον Ήλιο κάνοντας παράλληλα και παρατηρήσεις, έτσι "ξέφυγα" από τότε σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο παρατήρησης από τα συνηθισμένα. Μέρα με την μέρα, και με βάση τις παρατηρήσεις μου άρχισα να μαθαίνω όλο και περισσότερα, αλλά και να κατανοώ περισσότερα για τον Ήλιο. Βέβαια η μεγάλη μου αγάπη είναι οι Ηλιακές Εκλείψεις, και αυτό γιατί μπορούν να μας δώσουν απίστευτα πολλά επιστημονικά δεδομένα τα οποία με την σειρά τους μπορούν να μας αποκαλύψουν μία πληθώρα μυστικών που ο Ήλιος κρατάει καλά κριμένα.

Συγνώμη εάν σας κούρασα με όλα τα παραπάνω.

Εύχομαι σε όλους Καθαρούς Ουρανούς, και πολλές Ηλιακές Συγκινήσεις.

Ι.Δ.Στρίκης

ΥΓ: Σας επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες που έβγαλα σήμερα το μεσημέρι.

Για περισσότερες φωτό μπορείτε πάντοτε να επισκέπτεστε το site μου : www.daily-solar.weebly.com

ΥΓ 2 : Ευχαριστώ τον φίλο μου Πέτρο που με έπεισε να αρχίσω να γράφω και εγώ.

Cak_11_01_07_13_35_JDStrikis.thumb.jpg.e5489519ee2a01f143b8faee35ae7f7e.jpg

Cak_11_01_07_14_00_JDStrikis.thumb.jpg.9ada4bef2c4090a421fe54fb3279c80b.jpg

Ha_11_01_07_13_45_Doppler_JDStrikis.jpg.2e0d31aec2f8002a2db7f40259c79016.jpg

wl_11_01_07_13_15_JDStrikis.jpg.2d2fe71461ec187af085384027d613b1.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης