Despet Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Φίλε TELHS,και εγώ συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα του <Κάστωρα-Ιανού>.Θα πρέπει να ξέρεις, ότι μπορεί να απαντηθεί από εμάς που δεν είμαστε ειδικοί γνώστες του Ήλιου,αλλά ερασιτεχνικά τον ....παρακολουθούμε, όπως άλλωστε και εσύ, απαντάτε κατόπιν μελέτης κάποιου βιβλίου ή μετά από ερώτηση σε κάποιον περισσότερο ειδικό....του αντικειμένου.Είναι αλήθεια ότι πολύ λίγοι εδώ στο Forum ασχολούνται με τον Ήλιο,με αποτέλεσμα η ανταλλαγή πληροφοριών να μην είναι τόσο επαρκής. Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Γεια και πάλι φίλε TELHS.Καταρχήν να τονίσω ότι δεν κάνουμε καμία αντιπαράθεση, ούτε επίδειξη γνώσεων, ok:Απλώς συζητούμε και μαθαίνουμε. (εξάλου εγώ προσωπικά πολιτικός μηχανικός είμαι κι όχι αστροφυσικός).Θα μου πεις γιατί στο λέω:Γιατί δυστυχώς θα διαφωνήσω και πάλι. Το παρακάτω κείμενο το πήρα από το astronomia.gr, είναι όμως αυτούσιο απόσπασμα (το συνέκρινα) από το βιβλίο με τίτλο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ" (σελίδα 105) των Σειραδάκη - Αυγολούπη, καθηγητών του ΑΠΘ. (το αναφέρω γιατί σε ένα site καμιά φορά μπορεί να γραφτεί και κάτι που μπορεί να είναι λανθασμένο, αλλά σε βιβλίο καθηγητών πανεπιστημίου που αποτελει και βιβλίο του αντοιστοιχου μαθήμματος, δε νομίζω) Οι προεξοχές (prominences) και τα νήματα (filaments) αποτελούν δυο διαφορετικές μορφές του ίδιου φαινομένου. Οι μεν προεξοχές παρουσιάζονται κοντά στο χείλος του ήλιου και εμφανίζονται σαν επιμήκεις σχηματισμοί που προεκτείνονται πάνω από τη βάση της χρωμόσφαιρας τα δεν νήματα είναι η προβολή τους πάνω στο δίσκο του ήλιου και παρατηρούνται σαν σκοτεινοί σχηματισμοί. Όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ελάχιστο του 11 ετούς κύκλου τις δραστηριότητας του τότε μπορούμε συνήθως να δούμε 4-5 νήματα πάνω στην επιφάνειά του αντίθετα όταν βρίσκεται στο μέγιστο μπορούμε να δούμε γύρω στα 20. Οι προεξοχές διακρίνονται σε ήρεμες με διάρκεια ζωής γύρω στους δυο μήνες και σε εκρηκτικές με μικρή διάρκεια ζωής από μερικά λεπτά έως και μισή ώρα. Οι τελευταίες συνδέονται άμεσα με τις ηλιακές εκλάμψεις και παρουσιάζουν βίαιες και ταχύτατες μεταβολές της λαμπρότητας και του μεγέθους τους. Το μέσο ύψος των ήρεμων προεξοχών είναι 30.000χλμ ενώ έχουν παρατηρηθεί και εκρηκτικές προεξοχές ύψους πάνω από 1.000.000χλμ. Συνεπώς τα νήματα με μικρή διάρκεια που παρατηρείς μάλλον είναι εκρηκτικές προεξοχές (βλέπε κόκκινα γράμματα). Θα σου δώσω ένα παραδειγμα για να το καταλάβεις: Αν κοιτάς τις φλόγες μιας φωτιάς από το πλάΙ, όπως σένα τζάκι τις βλέπεις να ξεχωρίζουν (όπως οι προεξοχές), αν όμως τις κοιτάς κατακόρυφα πιθανώς να αντιληφθείς μόνο καποιες πολύ έντονες. Τα βίντεο του SOHO δεν αναιρούν αυτό που λέω, δείχνουν πιθανώς εκρηκτικές προεξοχές, σύντομες σε διάρκεια. Καταρχην να γνωριζετε πως δεν ηρθα να το παιξω πιο γνωστης απο σας. Απλα εχω αποριες σημαντικες. Το βιβλιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ το εχω και αυτα που γραφεις οντως ειναι σωστα. Βλεπω ομως τεραστιες διαφορες στα βιντεο και κρινω σκοπιμο να τις αναφερω. Η μαγνητικη αποκοψη αναφερετε μονο στα νηματα. Εγω δεν εχω δει παντως προεξοχη που να μην κινειται ουτε ποντο και αυτο γινεται με τα νηματα
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος για την αλλαγή πολικότητας: "Οι μαγνητικοί πόλοι του ήλιου, που άλλαξαν το 2001, θα παραμείνουν έτσι μέχρι το έτος 2012, όταν θα αντιστραφούν και πάλι. Αυτή η μετάβαση συμβαίνει, όσο ξέρουμε, στην αιχμή κάθε 11-ετούς ηλιακού κύκλου." Ο κύκλος μπορεί να ξεκίνησε αλλά στην αιχμή (αφού η προηγούμενη ήταν το 2001) θα είμαστε το 2012. ΣΗΜ: Όσο για τον όρο "σημεια μαγνητικης απόκοψης", δεν τον έχω ξανασυναντησει, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι σχετικό. Συγνωμη ρε παιδια γιατι με μπερδευετε πολυ. Η Αντιστροφη πολικοτητας γινεται σε καθε εναρξη νεου 11ετη κυκλου. Αυτο ειναι αδιαμφισβητητο και δεν καταριπτετε απο κανενα. Εγω δεν διαβαζω τι λενε οι δικοι μας επιστημονες. Αυτα που γραφω τα λεει η ΝΑΣΑ και το ΣΟΧΟ. Και ρωτω. Ο νεος ηλιακος κυκλος (24) αρχισε τον γεναρη και επιβεβαιωθηκε με την αλλαγη της πολικοτητας το συγκεκριμενο μηνα του 2008 απο την ΝΑΣΑ. Δηλαδη περιμενουμε νεο ηλιακο κυκλο αυτη την στιγμη που μιλαμε. Μετα δυο μηνες εμφανιστηκαν κηλιδες του παλαιου κυκλου που ειχαν αλλη πολικοτητα. Επιβεβαιωθηκε λοιπον αντιστροφη πολικοτητας τον γεναρη φετος. Αυτα ειναι στοιχεια του SOHO και δεν επιδεχοντε αμφισβητησης. Δεν τα λεω εγω. Ειμαστε σε ηλιακο ελαχιστο λοιπον του 23 ηλιακου κυκλου και μπηκαμε στην αρχη του 24 ηλιακου κυκλου. Σας λεω τον γεναρη αλλαξε η πολικοτητα την οποια το SOHO περιμενε. Τελικα θα μου πειτε ποιος εχει δικιο η νασα η αυτα που λενε οι ελληνες επιστημονες. SOHO - keeping an eye on the Sun for 12 years 4 December 2007The Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) celebrated its twelfth launch anniversary on 2 December 2007. The satellite has witnessed the Sun change through almost a complete solar cycle - from quiet to stormy, and back again. The solar cycle normally lasts about 11 years. In late 1996, shortly after its launch, SOHO was able to observe the last minimum of the 11-year activity cycle. The minimum was followed by a rapid rise in solar activity, peaking 2001 and 2002.
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος για την αλλαγή πολικότητας: "Οι μαγνητικοί πόλοι του ήλιου, που άλλαξαν το 2001, θα παραμείνουν έτσι μέχρι το έτος 2012, όταν θα αντιστραφούν και πάλι. Αυτή η μετάβαση συμβαίνει, όσο ξέρουμε, στην αιχμή κάθε 11-ετούς ηλιακού κύκλου." Ο κύκλος μπορεί να ξεκίνησε αλλά στην αιχμή (αφού η προηγούμενη ήταν το 2001) θα είμαστε το 2012. ΣΗΜ: Όσο για τον όρο "σημεια μαγνητικης απόκοψης", δεν τον έχω ξανασυναντησει, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι σχετικό. Συγνωμη ρε παιδια γιατι με μπερδευετε πολυ. Η Αντιστροφη πολικοτητας γινεται σε καθε εναρξη νεου 11ετη κυκλου. Αυτο ειναι αδιαμφισβητητο και δεν καταριπτετε απο κανενα. Εγω δεν διαβαζω τι λενε οι δικοι μας επιστημονες. Αυτα που γραφω τα λεει η ΝΑΣΑ και το ΣΟΧΟ. Και ρωτω. Ο νεος ηλιακος κυκλος (24) αρχισε τον γεναρη και επιβεβαιωθηκε με την αλλαγη της πολικοτητας το συγκεκριμενο μηνα του 2008 απο την ΝΑΣΑ. Δηλαδη περιμενουμε νεο ηλιακο κυκλο αυτη την στιγμη που μιλαμε. Μετα δυο μηνες εμφανιστηκαν κηλιδες του παλαιου κυκλου που ειχαν αλλη πολικοτητα. Επιβεβαιωθηκε λοιπον αντιστροφη πολικοτητας τον γεναρη φετος. Αυτα ειναι στοιχεια του SOHO και δεν επιδεχοντε αμφισβητησης. Δεν τα λεω εγω. Ειμαστε σε ηλιακο ελαχιστο λοιπον του 23 ηλιακου κυκλου και μπηκαμε στην αρχη του 24 ηλιακου κυκλου. Ενος ηλιακου κυκλου που πλεον μετριετε σε 22 χρονια λογω της αντιστροφης πολικοτητας. Σας λεω τον γεναρη αλλαξε η πολικοτητα την οποια το SOHO περιμενε. Τελικα θα μου πειτε ποιος εχει δικιο η νασα η αυτα που λενε οι ελληνες επιστημονες. SOHO - keeping an eye on the Sun for 12 years 4 December 2007The Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) celebrated its twelfth launch anniversary on 2 December 2007. The satellite has witnessed the Sun change through almost a complete solar cycle - from quiet to stormy, and back again. The solar cycle normally lasts about 11 years. In late 1996, shortly after its launch, SOHO was able to observe the last minimum of the 11-year activity cycle. The minimum was followed by a rapid rise in solar activity, peaking 2001 and 2002. Το 2001 ειχαμε ηλιακο μεγιστο. Εγω απλα θελω να πω οτι πηγη ενημερωσης μου ειναι το ΣΟΧΟ.
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος για την αλλαγή πολικότητας: "Οι μαγνητικοί πόλοι του ήλιου, που άλλαξαν το 2001, θα παραμείνουν έτσι μέχρι το έτος 2012, όταν θα αντιστραφούν και πάλι. Αυτή η μετάβαση συμβαίνει, όσο ξέρουμε, στην αιχμή κάθε 11-ετούς ηλιακού κύκλου." Ο κύκλος μπορεί να ξεκίνησε αλλά στην αιχμή (αφού η προηγούμενη ήταν το 2001) θα είμαστε το 2012.ΣΗΜ: Όσο για τον όρο "σημεια μαγνητικης απόκοψης", δεν τον έχω ξανασυναντησει, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι σχετικό. Κανεις ενα λαθος μεγαλο αδερφε. Η αιχμη του δηλαδη το ηλιακο μεγιστο ηταν το 2001 οπως γραφεις. Ο ηλιακος κυκλος δεν αρχιζει να μετραει απο την αιχμη του αλλα απο το κλεισιμο του ηλιακου ελαχιστου.
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2008 Φίλε TELHS,και εγώ συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα του <Κάστωρα-Ιανού>.Θα πρέπει να ξέρεις, ότι μπορεί να απαντηθεί από εμάς που δεν είμαστε ειδικοί γνώστες του Ήλιου,αλλά ερασιτεχνικά τον ....παρακολουθούμε, όπως άλλωστε και εσύ, απαντάτε κατόπιν μελέτης κάποιου βιβλίου ή μετά από ερώτηση σε κάποιον περισσότερο ειδικό....του αντικειμένου.Είναι αλήθεια ότι πολύ λίγοι εδώ στο Forum ασχολούνται με τον Ήλιο,με αποτέλεσμα η ανταλλαγή πληροφοριών να μην είναι τόσο επαρκής. Εδω μιλαμε για το SOHO φιλε DESPET. Δεν ξερω εγω προσωπικα αλλο γνωστη καλυτερο απο αυτο του αντικειμενου ηλιος. Οι πληροφοριες που σας δινω ειναι απο αυτο και ειναι αληθινες.
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Κανεις ενα λαθος μεγαλο αδερφε. Η αιχμη του δηλαδη το ηλιακο μεγιστο ηταν το 2001 οπως γραφεις. Ο ηλιακος κυκλος δεν αρχιζει να μετραει απο την αιχμη του αλλα απο το κλεισιμο του ηλιακου ελαχιστου. Σε ποιό σημείο από τις προηγούμενες σελίδες γράφει ο Κάστωρ Ιανός ότι αρχίζει να μετράει από την αιχμή του; Σου λέει καθαρά: Ο κύκλος μπορεί να ξεκίνησε Δηλαδή πριν ένα χρόνο...Ακριβώς ό,τι μας μεταφέρεις εσύ από το SOHO: SOHO - keeping an eye on the Sun for 12 years 4 December 2007 The Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) celebrated its twelfth launch anniversary on 2 December 2007. The satellite has witnessed the Sun change through almost a complete solar cycle - from quiet to stormy, and back again. The solar cycle normally lasts about 11 years. In late 1996, shortly after its launch, SOHO was able to observe the last minimum of the 11-year activity cycle. The minimum was followed by a rapid rise in solar activity, peaking 2001 and 2002. Τα οποία εσύ αμφισβητείς εδώ: Επισεις δεν μπορω να καταλαβω πως η αντιστροφη πολικοτητας θα γινει το 2012 την στιγμη που ο ηλιος αρχισε νεο ηλιακο κυκλο φετος τον ΓΕΝΑΡΗ. Αντιστροφη πολικοτητας εχουμε καθε 11 χρονια μετα την εναρξη του νεου ηλιακου κυκλου.Πού το διάβασες αυτό; (Μιλάω για το "μετά την έναρξη" ) Ενώ πριν μας λές Συγνωμη ρε παιδια γιατι με μπερδευετε πολυ. Η Αντιστροφη πολικοτητας γινεται σε καθε εναρξη νεου 11ετη κυκλου. Αυτο ειναι αδιαμφισβητητο και δεν καταριπτετε απο κανενα. Εγω δεν διαβαζω τι λενε οι δικοι μας επιστημονες. Αυτα που γραφω τα λεει η ΝΑΣΑ και το ΣΟΧΟ.Δεν μας ρίχνεις τη σελίδα του SOHO να καταλάβουμε και μείς; Αρα αντιστροφη πολικοτητας θα γινει το 2019.Λάθος! Συνεπως το 2012 εχουμε ηλιακο μεγιστο το οποιο εμφανιζετε καθε 3.5 με 4 χρονια περιπου μετα τον νεο ηλιακο κυκλο αρα το 2012. Εχω την εντυπωση οτι κανετε καποιο λαθος εδω. Άρα και αντιστροφή πολικότητας στην αιχμή του ηλιακού κύκλου! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Despet Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δε μπορώ να το πιστέψω ...πώς το <Ηρεμο ...Δελτίο Ηλιακής Δραστηριότητας>....θα μπορούσε να μετατραπεί σε τόσο εκρηκτικό...!!!! Καλές οι αντιπαραθέσεις, αρκεί να μη γίνονται έντονες επειδή δεν έχουμε διαβάσει προσεκτικά και πάνω από όλα,κατανοήσει ..τι μας γράφει ο άλλος... Καλώς όρισες ...Γιαννάκη. Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
Despet Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 ΚαλημέραΤο σημερινό σκίτσο, μας δείχνει πως είναι σήμερα το πρωί...οι χθεσινές εμφανισθείσες προεξοχές (μεταβολή των..) και κάνοντας χρήση του ΤiltingSun...που μας έδωσε ο <ΚΑΣΤΩΡ ΙΑΝΟΣ> δείχνω και το αληθή προσανατολισμό του δίσκου,στο οπτικό πεδίο του PST, στις 09:45 τοπική ώρα. Καλή συνέχεια .... PST/SolarMax 40, double stacked E.P 6.7mm UWA Meade (4000) Sketch SYROS 09:45 =UTC+3 h Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Καλώς σας βρήκα Πέτρο! Ε όχι λοιπόν δεν θα πίνω καφέ το πρωί διαβάζοντας "Δελτίο Ηλιακής Δραστηριότητας" και θα νομίζω ότι έχω ξυπνήσει με εγκεφαλικό σ'αυτή την επικίνδυνη ηλικία Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Despet Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δείτε τη μεταβολή της μεγάλης αψιδωτής προεξοχής πως είναι σήμερα το απόγευμα 18:15 τοπική ώρα και τη θέση της στο δίσκο.Συγκρίνετέ την με τα δύο προηγούμενα σκίτσα για καταλάβετε τη μεταβολή στη δομή της-σχήμα.Καλό απόγευμα 18:15=UTC+3 hAληθής θέση του δίσκου, στο Οπτικό Πεδίο του PST PST/SolarMax 40, double stacked E.P 6.7mm UWA Meade (4000) Sketch SYROS Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 http://science.nasa.gov/headlines/y2008/10jan_solarcycle24.htm?list53494 http://www.esa.int/esaSC/SEMJSD5QGEF_index_0.html εξηγηστε μου παρακαλω εδω την αντιστροφη πολικοτητας λοιπον επειδη εγω δεν το καταλαβαινω αυτο που λετε. Τα δυο σκιτσα ειναι του γεναρη 2008 και του μαρτη 2008. Το γεναρη εχουμε νεο ηλιακο κυκλο. Δειτε την αλλαγη πολικοτητας λοιπον. Εσεις μιλατε για αντιστροφη το 2012. Δηλαδη ειναι σαν να μου λετε οτι η πολικοτητα αλλαζει καθε 4 χρονια. Διαβαστε λοιπον οτι το ηλιακο μεγιστο ειναι το 2012 και δεν θα ειναι αντιστροφη πολων. Και διαβαστε επισεις οτι το 2001 που λετε εσεις οτι ειχαμε αντιστροφη πολικοτητας, τοτε ειχαμε ηλιακο μεγιστο. Τα εχετε μπερδεψει παρα πολυ τα πραγματα. Στα ηλιακα μεγιστα δεν εχουμε ποτε αντιστροφη πολικοτητας. Αντιστροφη πολικοτητας εχουμε στο τελος των ηλιακων ελαχιιστων και την αρχη του νεου κυκλου.
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Να ξανατονισω οτι ουτε ξυπνιος ηρθα να το παιξω ουτε τιποτα. Γνωριζω καποια σημαντικα πραγματα γυρω απο τον ηλιο και εχω αποψη. Μου λετε οτι φασκο και αντιφασκο ενω προσπαθω να σας δειξω οτι ειστε λαθος. Αυτο μου ειπατε πιο πανω και απλα μου βαζετε καποιες ημερομηνιες να με πεισετε. Σε εβαλα λοιπον τα στοιχεια που υπαρχουν στο site του SOHO και παρακαλω πολυ εξηγηστε μου την αντιστροφη πολικοτητας. Για να μιλαμε με στοιχεια και οχι με απλες ημερομηνιες. Τα παραπανω στοιχεια καταριπτουν αυτα που λετε ρε παιδια.
Κάστωρ Ιανός Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Γειά και πάλι TELHS.Ακόμα μπερδεμένο σε βλέπω.Τα δύο site που παραθέτεις αναφέρονται στην αλλαγή της πολικότητας των κηλίδων (πράγμα που άρχισε ήδη, με την αρχή του νέου κύκλου).Σωστά.Εμείς σου λέμε ότι το 2012 (στο μέγιστο του νέου κύκλου) θα αντιστραφει η πολικότητα ολόκληρου του ήλιου.Και η αντιστροφή πολικότητας στο σχήμα που παραθέτεις, και είναι στα όρια των κύκλων κάι αυτή αφορά την πολικότητα των κηλίδων, όχι του ήλιου ολόκληρου.Μην μπερδέβεσαι λοιπόν, άλλο η πολικότητα των κηλίδων και άλλο η πολικότητα του "Άρχοντα των δακτυλιδιών". Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα, Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δηλαδη αλλο εχουμε αντιστροφη πολων κηλιδων και αλλο αντιστροφη πολων ηλιου. Δηλαδη η αντιστροφη πολων των κηλιδων πως δημιουργειται. Δεν δημιουργειται με την αντιστροφη πολων του ηλιου.......? Μπορω να το δω γραπτως αυτο απο καπου.
Κάστωρ Ιανός Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Και όταν λέμε αλλαγή πολικότητας ολόκληρου του ήλιου εννοούμε του μαγνητικού του πεδίου (κάτι που νομίζω συμβαίνει και στη γη αλλά κάθε, δεν θυμαμαι πόσα, χιλιάδες χρόνια). Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα, Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Τωρα μαλλον λυθηκαν οι αποριες μου. Αρα αλλαγη πολων ηλιου εχουμε στο ηλιακο μεγιστο. Αλλαγη πολων κηλιδων στο ελαχιστο. Η κανω παλι λαθος. Με τα τοσα τοπικ μπερδευτηκα.
Κάστωρ Ιανός Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Θα σε παραπέμψω στον THEO-007, ο οποίος ειναι και μέλος του astrovox, αλλά έχει πολύ καιρό να γράψει εδώ μέσα από ότι βλέπω.Μπορείς να μπεις στο site του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (ΣΦΑΚ), το οποίο είναι sfak.gr και να δείς τα δελτία ηλιακής δραστηριότητας που παρουσιάζει εκεί (και εκεί έχει το ίδιο όνομα μέλους δηλαδή THEO-007), κάτι αντοίστοιχο με το εδώ δελτίο που μας δίνει ο φίλος DESPET εδώ στο astrovox.Διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις του εκεί θα σου λυθούν αρκετες απορίες, και φαντάζομαι αν θες μπορεις να γραφτείς ώς μέλος και εκεί και να του υποβάλεις ερωτήσεις. Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα, Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.
Κάστωρ Ιανός Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Σωστά. Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα, Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.
Despet Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Θα παρακαλέσω τους φίλους που παρακολουθούν την ενότητα αυτή, να τη κρατήσουμε στο ήρεμο και καθαρά παρατηρησιακό- ενημερωτικό χαρακτήρα που έχει.Δυστυχώς δεν έχουμε εκείνες τις επιστημονικές γνώσεις που να μας επιτρέπουν τέτοιου είδους συζυτήσεις ...τη στιγμή που και κορυφαίοι επιστήμονες του είδους συχνά διαφωνούν μεταξύ των.Ευχαριστώ Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
TELHS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2008 Τρεις ερωτησεις σχετικα με το coronado. Μπορει να συσωρευτει υγρασια στο εσωτερικο του. Και δευτερον το σημειο που το βαζω εχει πολυ ζεστη καθως δεν αεριζετε Μπορει να επηρεαση την αποδοση του φιλτρου μακροχρονια. Την ιδια ερωτηση θα εκανα και για το σολαρμαξ. Αυτα τα δυο τα φοβαμαι καθως το εχω σε δωμα στην ταρατσα. Εαν ειχατε το πστ και το σολαρμαξ 40 θα αξιζε να παρετε και το coronado στην γραμμη ασβεστιου. Ευχαριστω.
Despet Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2008 1)...<Μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία στο εσωτερικό του.> Από τη κατασκευή του θα έχεις προσέξει, ότι μόνο του το PST, χωρίς το SolarMax/TMax Filter βιδωμένο μπροστά,είναι λίγο δύσκολο σε συνθήκες Σ.Υ αρκετά υψηλές να έχει κάποιο πρόβλημα,....εκτός και εάν ανοίξεις το πίσω κύριο σώμα του (6 βίδες) και περάσει υγρασία τόση, που να συμπυκνωθεί αργότερα στο μικρό κάτοπτρο που εστιάζει μέσω της γραμμωτής βίδας εστίασης πίσω.Περίπτωση να έχεις πιο εύκολα σχηματισμό υγρασίας ,λόγω περιβάλλοντος, είναι στο SolarMax/TMax Filter επειδή υπάρχει το κενό που είναι προσαρμοσμένη η <Βίδα> που κάνει τη ρύθμιση του <Κοντράστ>.Στη περίπτωση αυτή δεν έχεις παρά να αφαιρέσεις (ξεβιδώσεις)το φίλτρο και να το στεγνώσεις με τα γνωστά <πιστολάκια αέρα>ή καλύτερα να το αφήσεις σε ένα μέρος(χώρο) έτσι που από μόνη της η υγρασία να απομακρυνθεί.Φροντίζουμε με ένα καθαρό πανάκι ,αυτό που σκουπίζουμε τα γυαλιά οράσεως,αφού προηγουμένως το φυσήξεις καλά το φίλτρο,από τη μεριά του <ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ>...να απομακρύνεις τη σκόνη που πιθανό να υπάρχει. 2...< το σημείο που το βάζω έχει πολύ ζεστή >.... Υποθέτω δεν έχει τη θερμοκρασία ενός <Φούρνου>...!!!Τα φίλτρα αυτά είναι έτσι κατασκευασμένα που να μη έχουν κανένα πρόβλημα σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος ...αφού είναι υποχρεωμένα να αντικρίζουν κατάματα τον....ΗΛΙΟ!!!!!Το μόνο πρόβλημα θα είναι σε κάποια μεταβολή του Seeing...λόγω υψηλής θερμοκρασίας.Μέχρι και 40 β.C...δεν έχεις πρόβλημα. 3)...<Εάν είχατε το πστ και το σολαρμαξ 40 θα άξιζε να πάρετε και το coronado στην γραμμή ασβεστίου.> Δε νομίζω ότι το PST/K-Ca προσφέρει αυτά,... που προσφέρει...το PST/H-a.To λέω διότι, με το PST/K-Ca,βλέπεις μόνο το δίσκο και τις <ενεργές περιοχές του>σε χρώμα <ΜΠΛΕ>αντι του< ΕΡΥΘΡΟΥ>, κάπως εντονότερα...και τίποτα άλλο.Ξέχνα τις <ΠΡΟΕΞΟΧΕΣ και ΝΗΜΑΤΑ>.Θα έλεγα ότι θα ήταν ένας πλεονασμός ....η απόκτησή του. Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
Despet Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2008 Καλημέρα,Δε λέει να κοπάσει....το μέγεθος και η ένταση, στην όποία ευρίσκεται η μεγάλη προεξοχή που υπάρχει στο ΒΔ τμήμα του δίσκου και παραμένει με μικρή μεταβολή...και μεγαλή σε έκταση μορφή,μέχρι και σήμερα, ώρα 11.00 π.μ (Σκίτσο 27-08-2008 09.45 LT).Κρίμα που ο αέρας που επικρατεί και σήμερα δεν επιτρέπει Φωτογράφιση... Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα