Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: είναι κάποιες φορές που στήνω την az-eq6 και το SW 200/1000 για φωτογραφία, κάνω την πολική με sharpcap και πάω μετά να κάνω την ευθυγράμμιση με τρία αστέρια.

Κάποιες φορές και ευτυχώς όχι πάντα, συμβαίνουν τα εξής:

1) ή θα έχω κάνει την ευθυγράμμιση επιτυχώς με τρία αστέρια, αλλά όταν μετά στρέφω το τηλεσκόπιο στον στόχο και ξεκινάω να πάρω δοκιμαστικές λήψεις, ο στόχος απλά δεν είναι εκεί.

2) ή θα έχω κάνει ευθυγράμμιση με τα δύο πρώτα αστέρια αλλά όταν πάω στο τρίτο, αυτό δεν βρίσκεται μέσα στο πεδίο και αγανακτώ να το πετύχω με τα πάνω κάτω αριστερά δεξια από το χειριστήριο και βρίζω τα πάντα.

3) ή καμιά φορά πάλι, αν μου συμβαίνουν τα παραπάνω, αλλάζω συνδυασμό αστέρων για την ευθυγράμμιση, από αυτά που προτείνει δηλαδη το λογισμικό της βάσης και πετυχαίνω συνήθως την ευθυγράμμιση και με τα τρία στερια, χωρίς κόπο.

Να υποψιαστώ ότι έχει να κάνει με την πολική ευθυγράμμιση ;;; Αναρωτιέμαι αν με ένα polemaster θα λύσω όλα αυτα τα προβλήματα....Ποια είναι η γνώμη σας ;

Ad astra per aspera !
Δημοσιεύτηκε
Για να βρείς το στόχο σου και να είναι κέντρο το επόμενο βήμα μετά την πολική είναι το plate solving. Αλλά θες εξειδικευμένα προγράμματα για να το πετύχεις αυτό. Φαντάζομαι με ccd κάμερα φωτογραφίζεις;

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε
Κάτι άλλο φταίει πιθανόν. Το platesolving απλά μπορεί να αντικαταστήσει την διαδικασία του star aligment το αποτέλεσμα λογικά θα είναι το ίδιο.
Δημοσιεύτηκε

Κοίτα όπως βλέπω εδώ και πολύ καιρό αυτοί που δεν αγόρασαν polemaster αλλά έκατσαν και έμαθαν Shaprcap κάνουν αξιόλογη πολική και μερικές φορές άριστη αν κρίνεις από το error.

Το polemaster ειναι μια γκατζετιά. Το έχω από τότε που βγήκε και δεν είχα ποτέ θέμα με πολική.

Απλά να προσέχεις τις συντεταγμένες στο χειρηστήριο καθώς επίσης και την ώρα. Αν πάρει κάτι λάθος

κάνει αυτά που λες. Τώρα αν θες να ξεφύγεις από αυτό τον βραχνά laptop ascom eqmod κτλ

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Άργησα λίγο να στήσω το apt με το plate solve και αφού το έκανα, αναρωτιόμουν γιατί άργησα τόσο πολύ.

Κάνε plate solve, είναι το πιο εύκολο και γρήγορο πράγμα στην αστροφωτογραφια και το δεύτερο καλύτερο εργαλείο μετά την οδήγηση.

Δημοσιεύτηκε
Εγώ πάντως είτε κάνοντας χονδρική πολική ευθυγράμμιση με το μάτι είτε με sharpcap...μετά κάνοντας plate solving οποιοσδήποτε στόχος, ύστερα από 4-5 επαναλαμβανόμενα plate solving, έρχεται ακριβώς στο κέντρο του ccd chip...

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ που με ξεστραβώνετε :)

Έχω κάποιες ερωτήσεις όμως. To plate solving το κάνετε στο APT σωστά ; Είδα 2-3 tutorials και είναι λίγο περίπλοκο στην εγκατάσταση του το plate solving. Όμως πραγματικά βλέπω ότι αξίζει.

Η άλλη ερώτηση μου είναι, τι πρέπει να κάνω για να ελέγχω το Mount μεσω του APT έτσι ώστε να μου δουλέψει το GoTo++ και ποια είναι η συνδεσμολογία που πρέπει να κάνω ; Υποθέτω με ascom. Η βάση μου έχει θύρα usb αλλά έχει και το χειριστήριο. Το χειριστήριο έχει επίσης και την υποδοχή για το τηλεφωνικό καλώδιο.

Ad astra per aspera !
Δημοσιεύτηκε

Μέσα από το ίδιο το APT εχει τα λινκ να τα κατεβάσεις . Ρίξε μια ματιά εδώ για βήμα βήμα. Δεν είναι τίποτα . https://stargazerslounge.com/topic/334568-setting-up-platesolving-in-astrophotography-tool-apt/

Με οποιο τρόπο και να συνδέσεις την βάση στον υπολογιστή δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε

Κατεβάζεις:

-Ascom platform

-Apt

Και από το site της SW

-Την εφαρμογή synscan app pro για windows

-Τον synscan app ascom driver

-Τον driver για το prolific τσιπακι της USB θύρας της στήριξης

Συνδέεις απευθείας την στήριξη με το laptop χωρίς το χειριστηριο

Δημοσιεύτηκε
Κατεβάζεις:

-Ascom platform

-Apt

Και από το site της SW

Super !!! Ευχαριστώ πολύ :)

Ad astra per aspera !
Δημοσιεύτηκε
Κατεβάζεις:

-Ascom platform

-Apt

Και από το site της SW

Και κάτι ακόμη ....σορρυ :) το Eqmod το χρειάζομαι ;;;;

Ad astra per aspera !
Δημοσιεύτηκε
Κατεβάζεις:

-Ascom platform

-Apt

Και από το site της SW

Και κάτι ακόμη ....σορρυ :) το Eqmod το χρειάζομαι ;;;;

Το eqmod ή το synscan app είναι η εφαρμογή που βλέπει ο υπολογιστής ως την στήριξη. Βάζεις ή το ένα ή το άλλο ανάλογα με ποιο U.I. προτιμάς. Εγώ έχω το synscan app

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης