Jump to content

Πρώτο Τηλεσκόπιο για παιδί


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Με λένε Πέτρο και έχω 2 αγοράκια τρελαμένα με την αστρονομία και την παρατήρηση του ουρανού.

Ακολουθώντας τις δικές σας προτάσεις, ξεκινήσαμε απο παιδικά βιβλία, επεισόδια στο youtube, stellarium, παρακολούθηση κύκλων από αστεροσκοπείο, παρατήρηση ουρανού μέσω software από κινητό και τώρα θεωρώ έφτασε η στιγμή. Ο μεγάλος μου γιος  (9 χρονών), μου ζητάει να του αγοράσω το πρώτο του τηλεσκόπιο ώστε να μπορούμε να δούμε επιτέλους, το Φεγγάρι, τους Πλανήτες και αν μπορούμε φυσικά κάτι του βαθέως ουρανού αν το γράφω σωστά. Μένουμε Νίκαια οπότε θέλουμε να βλέπουμε από την ταράτσα, ότι μπορούμε φυσικά και το καλοκαίρι να το μεταφέρουμε μαζί μας ώστε να παρατηρούμε από το χωριό μας που βρίσκεται σε υψόμετρο στη Φθιώτιδα. Επίσης θα το έχουμε μαζί μας σε εξορμήσεις κοντά στην Αθήνα για να δούμε καλύτερα τα ουράνια σώματα. Το τηλεσκόπιο θα είναι για παρατήρηση στον ουρανό όχι επίγεια.

Με μια γρήγορη αναζήτηση από μένα και φυσικά ρωτώντας μου πρότειναν το  University of Oxford Telescope καθώς έχει αρκετά παρελκόμενα και είναι ιδανικό για αρχάριους.

Είμαστε αρχάριοι όπως καταλαβαίνετε, οπότε θέλω πρόταση μέχρι 250€ και φυσικά κάτι έτοιμο ώστε να μην ειναι πολύπλοκο για μένα και τα παιδιά μου.

Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και φυσικά αν χρειάζεται να ανέβω χρηματικά.

Τέλος θα ήθελα και τη γνώμη σας για το παραπάνω τηλεσκόπιο γιατί στα δικά μου μάτια φαίνεται ιδανικό.

Ευχαριστώ,

Πέτρος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χαίρετε και καλωσήρθατε στο Astrovox!

Σίγουρα ένα τηλεσκόπιο σαν αυτό είναι πολύ εύχρηστο και απλό για ξεκίνημα, ωστόσο μη βασίζεστε και πολύ στα παρελκόμενα για την επιλογή. Οι προσοφθάλμιοι φακοί είναι πολύ μέτριας ποιότητας και μάλλον θα χρειαστεί σύντομανα τους αντικαταστήσετε (αξίζει όμως το κόστος). Επιπλέον, με αυτή τη σχεδίαση θα χρειάζεται πάντα ένα σταθερό τραπέζι ή άλλο στήριγμα, οπότε σκεφτείτε και την επιλογή τηλεσκοπίου με δικό του τρίποδο. Δείτε και άλλες παρόμοιες συζητήσεις, υπήρξαν αρκετές πρόσφατα.

Λάβετε υπόψη επίσης ότι τα κατοπτρικά τηλεσκόπια όπως το παραπάνω, μπορούν να απορρυθμιστούν με συχνή μεταφορά/μικροχτυπήματα και η διαδικασία για την ευθυγράμμιση των κατόπτρων θα απαιτήσει να αφιερώσετε χρόνο για λίγο διάβασμα. Εν τέλει, ίσως ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο σε τρίποδο να αποδειχτεί καταλληλότερη επιλογή μακροπρόθεσμα, παρότι δεν έχει την ίδια ευκολία μεταφοράς και στησίματος με το παραπάνω.

  • Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα, για τη σωστη επιλογη ενος τηλεσκοπιου πρεπει να σκεφθουμε διαφορους παράγοντες, οι οποιοι αναφερονται και περιγράφονται πολυ καλα εδω :  https://astronomia.org.gr/τι-τηλεσκόπιο-να-αγοράσω-α-κεφάλαιο/

  • Ευχαριστώ 1
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

το εχει και το πλανηταριο στα ιδια χρηματα

https://www.planitario.gr/gr/university-of-oxford-compact-telescope.html

όντως εχει ωραια παρελκομενα για αρχη

 

 

  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

19 hours ago, Στέφανος Σοφολόγης said:

Εν τέλει, ίσως ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο σε τρίποδο να αποδειχτεί καταλληλότερη επιλογή μακροπρόθεσμα

Συμφωνώ απόλυτα για το παραπάνω.....

Εγώ θα σας έλεγα να  αποφύγετε το  University of Oxford Telescope και παρόμοια , το πιό πιθανό είναι να μην έχετε καθαρές εικόνες σε πλανήτες και σελήνη. Επίσης το γεγονός ότι χρειάζεται τραπεζάκι στην πράξη καθιστά δύσκολη την παρατήρηση.

Το δευτερεύον κάτοπτρο επίσης στηρίζεται σε ένα μόνο κομμάτι σίδερου αντί για αράχνη  και θα κανει την ευθυγράμμιση εφιάλτη.   

Δείτε εδώ μια δοκιμή φθηνών 

 

Το επεξεργάστηκε ο rem54397
  • Μου αρέσει 1

We can judge our progress by the courage of our questions and the depth of our answers, our willingness to embrace what is true rather than what feels good.

— Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης