Jump to content

AG-GTi eqmod καλώδιο με backlash reducer


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,

Καταρχάς ελπίζω να έχω ποστάρει σε σωστή κατηγορία 😂

Θα ήθελα να σας πω κάτι που δοκιμάζω με την βάση AZ GTi και έχει λειτουργήσει για εμένα μήπως βοηθηθεί και κάποιος άλλος.

 

Χρησιμοποιώ την βάση αυτή κυρίως για λόγους φορητότητας και μικρού βάρους.

Εδώ και κάνα 3μηνο έχω αντικαταστήσει το eqmod καλώδιο που συνδέσει την βάση με το ASIAir  με το https://stellartech.science/en/qeq/ και έχω δει διαφορά στο γράφημα (κυρίως στο DEC) που δεν έχει τόσα peaks όσο παλιότερα, γενικά πηγαίνει πιο ομαλά.

Αντιλαμβάνομαι ότι το κύκλωμα που έχει το καλώδιο με κάποιο τρόπο μπορεί να λειτουργεί πιο άμεσα/σωστά (;) σε σχέση με το backlash compensation που έχει το software της SW.

Το RMS error είναι αρκετά μικρότερο στο γράφημα που βλέπω στο ASIAir είτε στο PHD2 (στην ουσία και το ASIAir PHD2 χρησιμοποιεί).

Σε εμένα λειτουργεί καλύτερα όταν βάζω στο ASIAir guiding speed στο x0,75 ή x0,90 και στο DEC αρκετό aggresion αλλά καταλαβαίνω ότι εξαρτάται και από το διαφορετικό backlash που μπορεί να έχει η κάθε βάση.

Καλή συνέχεια σε όλους & καθαρούς ουρανούς! 😀

post-399812-0-08154400-1645446863_thumb.jpg

  • Μου αρέσει 2
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστούμε πολύ. Την έχω την βάση και ενώ γενικά συμπεριφέρεται πολύ αξιοπρεπώς για τα χρήματα της ο DEC κάνει ότι θέλει. Άλλες φορές οδηγεί άλλες όχι. Επειδή κάνω πολύ καλή πολική δεν έχω πρόβλημα και μπορώ να τραβήξω τις εκθέσεις μου συνήθως μία χαρά. Αλλά με ενδιαφέρει μία τέτοια βελτίωση. Αν θες πες μας και το κόστος + τελωνείο ,γιατί αν δεν κάνω λάθος έρχεται από Ιαπωνία.

 

Το επεξεργάστηκε ο qforce
Γιώργος Καράντζαλος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Από αυτά που έχω διαβάσει κατέληξα ότι υπάρχει μεγάλο θέμα στο quality control της AZ GTi, αμφιβάλω και εάν αυτή η νέα που βγήκε πρόσφατα (Adventurer GTi) θα μπορεί να δώσει κάτι καλύτερο.

Συνεπώς οποιαδήποτε βελτίωση καλοδεχούμενη, χρειάζονται όμως δοκιμές γιατί κάθε βάση έχει πολύ διαφορετικό backlash.

Την παραγγελία την έκανα μέσω του παραπάνω link https://stellartech.science/en/qeq/  που σε στέλνει στο Ebay του πωλητή από Ιαπωνία, στο Ebay πληρώνεις κανονικά ΦΠΑ και η αποστολή έγινε με DHL άρα ανέβηκε το κόστος, ήρθε όμως σε 1-2 εργάσιμες!

Το καλό είναι πώς ενώ γενικά θα πλήρωνα κάνα 35 άρι επιπλέον τέλη εκτελωνισμού, έτσι όπως ήρθε το πακέτο που ήταν μικρό και σε συσκευασία για documents δεν πλήρωσα κάτι επιπλέον :)

  • Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης