Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Είμαι καινούργιος στον χώρο την ερασιτεχνικής αστρονομίας!Αρκετό καιρό διάβαζα διάφορα πράγματα διάσπαρτα σε ΥΤ και αλλά sites αλλά δεν είχα ακόμα αποφασίσει αν θα αγοράσω κάποιο τηλεσκόπιο .

Τελικά έκανα την επιλογή ίσως λίγο βιαστικά  σαν πρώτο τηλεσκόπιο να αγοράσω το STARSENSE EXPLORER™ LT 70 AZ.

Θα ήθελα λοιπόν να μάθω αν η αγορά που έκανα είναι κατάλληλη για έναν αρχάριο και από που θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσω την παρατήρηση!

Ευχαριστω!

Δημοσιεύτηκε

Και εγώ ξεκίνησα με ένα 70/700.

Edit ( επίγεια βόλτα στην διάρκεια της μέρας είναι ότι πρέπει για να συνηθίσεις την κίνηση του τηλεσκόπιου και τις θέσεις του εστιαστη , της υποδοχής των προσοφθάλμιων)

Ο καλύτερος στόχος για αρχή είναι το φεγγάρι. Είναι ο πιο εύκολος στόχος τόσο στον εντοπισμό αλλά είναι και ένας καλός στόχος για να μάθεις το τηλεσκόπιο σου, τι κάνει το κάθε προσοφθάλμιο , η θέση του ερευνητή , και η εστίαση.

Οι πλανήτες  δεν είναι σε βολική θέση αυτή την στιγμή αλλά σίγουρα θα φαίνονται όμορφα.

Μόλις νιώσεις λίγο πιο άνετα με τον εξοπλισμό δοκίμασε τα ανοιχτά σμήνη μετά τα σφαιρικά, και τέλος τα πλανητικά νεφελώματα.

Από  εκεί και πέρα θα μπορούσες να παρατηρήσεις και άλλους στόχους αλλά μόνο αν είσαι σε πολύ σκοτεινό ουρανό.

Αν είναι καλή αγορά θα εξαρτηθεί από το πόσο συχνά βγαίνει  (λένε οι παλιοί στο φόρουμ) το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το ξέρω για να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο

“Matters of great concern should be treated lightly.” Master Ittei commented, “Matters of small concern should be treated seriously.”

― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης