Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Εδώ και ένα τρίμηνο είχα τροποποιήσει μία ToUcam Pro II SC1 Modώστε να μπορεί να λαμβάνει long exposures. Τελικά πέτυχε !!! Μερικές γωτογραφίες και σχετικά σχόλιαμπορείτε να δείτε στην (υπό κατασκευή σελίδα), http://old.noc.uoa.gr/dimitris/astro/?id=toucam Πάντως είναι μια κουραστική δουλειά ... Κάποια first light images θα ακολουθήσουν σύντομα. --Celestron C6N
johndouk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημήτρη, καλά !Βλέποντάς την ανοιχτή, με τα "έντερα" έξω, προς στιγμή ανατριχιάζεις ! Μπρρρ Η κατάληξη πάντως σε δικαίωσε ! Astrophoto Album
ender Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 αγαπητέ Δημήτρη, ξέρω ότι εσείς οι παλαιότεροι στο άθλημα έχετε προχωρήσει πολύ οπότε συγχώρεσέ μου την αφέλεια του ερωτήματος: τι είναι οι ΓΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ??????????? πέρα απ την πλάκα, μπράβοφαινόταν πολύ δύσκολη η εγχείρησημε μένα ο ασθενής θα απεβίωνε 100%
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημήτρη συγχαρητήρια και μάλιστα έκανες πολύ καλή δουλεία στο site σου και με καλές εικόνες!!! που ήταν ένα πρόβλημα στα ξένα site που περίγραφαν την μετατροπή. Τελικά ξεπέρασες στην παρουσίαση και τον Steave Chambers. Έχω και εγώ αυτήν και τελικά μάλλον θα βάλω εμπρός και εγώ σύντομα!!! Με έβαλες δουλειά για τις διακοπές του Πάσχα, αχ τι μας κάνεις!!! Ξέρεις απλά όμως επειδή εγώ τις έχω αλλάξει το λογισμικό της σε Toucam Pro III αν θα έχω πρόβλημα? Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Θεόφιλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 τι είναι οι ΓΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ??????????? Για να δούμε τι λέει το λεξικό:γωτογραφία (η): 1) η καταγραφή που αφορά ένα τηλεσκόπιο με goto2) (συνεκδοχικά) φωτογραφία που ελήφθη από ένα τηλεσκόπιο με goto Ετυμολογία: ελληνοποιημένη προφορά του goto + κατάληξη γραφία.
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Ξέρεις απλά όμως επειδή εγώ τις έχω αλλάξει το λογισμικό της σε Toucam Pro III αν θα έχω πρόβλημα?Γιώργο ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα Το έχω παίξει το σενάριο ToUcam <==> spc900nc αρκετές φορές μετάτην τροποποίηση και δεν είχα κανένα πρόβλημα Γιατί πήγαινα πέρα δώθε: Δοκίμαζα αν στα τρία mode λειτουργίαςκανονικό, nonraw και raw με ποιο firmware παίζει καλύτερα,με το κανονικό της ή σαν spc900nc ... Έχω κάνει λοιπόν daylight λήψειςαντικειμένων με πολλές λεπτομέρειες και καταλήγω μάλλον ότιστο raw mode που με ενδιαφέρει, σαν ToUcam συμπεριφέρεταικαλύτερα απ' ότι σαν spc900nc !! Θα ανεβάσω αργότερα 1-2 ενδεικτικέςλήψεις. Δεν μιλάμε για καμμιά μεγάλη διαφορά βέβαια ... Με έβαλες δουλειά για τις διακοπές του ΠάσχαΓιώργο μόλις λοιπόν την ανοίξεις και νιώσεις την ανάγκηψυχολογικής υποστήριξης αναλογιζόμενος "τι πα να κάνω τώρα", ( )ρίξε ένα PM !!! Είναι μικροσκοπικά όλα εκεί μέσα ...Στο τέλος όμως θα λες "φέρτε μου και άλλη" ender: ΔΕΝ υπάρχει αφελές ερώτημα Θεόφιλε: Ευχαριστώ πολύ για την εύστοχη ετυμολογία (ή ετοιμολογία ?) --Celestron C6N
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 χε χε ... δεν σχολίασε κανείς ακόμα το μεγάλο IC chipτης πλακέτας δοκιμών από τις φωτογραφίες της μετατροπής ... Σε όποιον λέει κάτι, ας το πει --Celestron C6N
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Δημήτρη σε ευχαριστώ για την ηθική συμπαράσταση, ίσως σε χριαστώ. Μια ερώτηση εγώ μετά από το παίξιμο σε spc900nc δεν μπορώ να βάλω πλέον να δουλέψει σε Raw mode!!! Την πάτησα σε αυτό το θέμα , ούτε ξανά να βάλω το αρχικό λογισμικό μπορώ. Είχα κάνει format και δεν κράτησα το back-up. Ξέρεις τον τρόπο επαναφοράς σε εργοστασιακά δεδομένα? για να πηγαίνω και πάλι όταν θέλω σε Raw mode. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Μπορώ να σου στείλω το δικό μου original binary imageτης ToUcam και να το ξαναπεράσεις. Υπήρξε επίσης ένα πρόσφατο thread στο QCUIAG σχετικάμε το πρόβλημα που είχε κάποιος και δεν μπορούσε ναγυρίσει "πίσω" σε ToUcam, όπου του πρότεινανδιάφορες λύσεις ... --Celestron C6N
Starguider Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Δημήτρη Συγχαρητήρια. Τα κατάφερες πολύ καλά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πληθαίνουν οι τροποποιημένες webcam στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό είναι σύνηθες φαινόμενο εδώ και 4 τουλάχιστο χρόνια ...Είναι πράγματι αξιοπρόσεκτο πόσο διαφορετικά αποδίδει η κάμερα αν την "πειράξεις". Θυμάμαι τι μου είχε πει ο φίλος Aristarchus όταν πρωτοκατέθεσα μια long exposure του Μ13: " Είναι απίστευτο τι μπορεί να καταγράψει κανείς με μερικές εκθέσεις των 10 δευτερολέπτων..." !!! ... κόκαλο ο Starguider. Άντε τώρα και εις ανώτερα. Να κάνεις και το SC2 mod. Και πιό μετά ψύξη του ccd.Αν θές μπορείς να δεις και τη δική μου τροποποίηση εδώ: http://uk.geocities.com/starguider1/webcams.htmΌπως και εγώ πήρα ιδέες από site συναδέρφων του εξωτερικού ίσως εδώ μπορεί να δεις κάτι που να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και να σε βοηθήσει.Στη διάθεσή σου αν χρειασθείς οτιδήποτε. Φιλικότατα, Μαρίνος - Starguiderhttp://uk.geocities.com/starguider1/astro.htm Φιλικά, Μαρίνος - Starguiderhttp://uk.geocities.com/starguider1/astro.htm
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Μαρίνο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !! Τη σελίδα της δικής σου μετατροπής ( ) την είχαυπόψη μου και την είχα μελετήσει μιας και συνιστάμια πολύ σημαντική κατάθεση της σχετικής εμπειρίας.Θέλω να προσθέσω και εγώ μερικά σχόλια σε μερικέςαπό τις φωτογραφίες. Περιμένω ένα peltier να έρθει και μετά αρχίζουνοι μηχανολογικές σχεδιάσεις ...Θα σε ρωτήσω κάτι σίγουρα τότε. Πολύ Φιλικά, Δημήτρης --Celestron C6N
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Αγαπητέ johndouk (στο forum ... κομμένο το "Γιάννη" ...) σε ευχαριστώ και δημοσίως για το ενθαρρυντικό σου σχόλιο ... για να μην έχεις παράπονο ... --Celestron C6N
MARINOS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 χε χε ... δεν σχολίασε κανείς ακόμα το μεγάλο IC chipτης πλακέτας δοκιμών από τις φωτογραφίες της μετατροπής ... Σε όποιον λέει κάτι, ας το πει Εκτός από μερικά βραχυκυκλωμένα ποδαράκια, είναι ένα τυπικό ASIC(από κάρτα δικτύου Χρήστος Μαρινός
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Φίλε MARINOS Έπεσες μέσα στο γενικό πλαίσιο ... Από κάρτα δικτύου ΑΤΜ της FORE για παλιόHP Unix workstation. Όταν είχε πρωτοέρθει στοπανεπιστήμιο γύρω στο 1996 (ήταν και πανάκριβη),την κοιτάγαμε με δέος. Όταν προ μηνών ήθελακάτι ... άχρηστο για δοκιμές ήταν ότι έπρεπε ... --Celestron C6N
maxplanck Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2006 Μου πεταχτηκαν τα ματια εξωωωωωω!!!!!!!!!!!
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Είναι απίστευτο τι μπορεί να καταγράψει κανείς με μερικές εκθέσεις των 10 δευτερολέπτων..." !!! Για να κάνεις τέτοιες λήψεις με μία webcam, χρειάζεται οπωσδήποτε ισημερινή στήριξη για παρακολούθηση στόχου ή γίνεται και με dobson; Δεν θα υπάρχει trailing; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα