Jump to content

Αγορά προσοφθάλμιου φακού ή barlow;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος στο χώρο και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω ένα τηλεσκόπιο celestron travel scope 70 με τα δύο προσοφθάλμια 10mm και 20mm που έρχονταν μαζί με την αγορά (πριν 5 χρόνια). Θα ήθελα να ασχοληθώ λίγο, για να δω αν μου αρέσει το χόμπι και αργότερα να επενδύσω παραπάνω σε αυτό. Από τα πολύ λίγα που έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι ένα "παιχνίδι" παρά ένα τηλεσκόπιο, ωστόσο δεν υπάρχει budget για αγορά ενός καλύτερου αυτή τη στιγμή. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Σκεφτόμουν να αγοράσω αυτό το προσοφθάλμιο  https://www.amazon.com/Celestron-Omni-1-1-4MM-Eyepiece/dp/B00008Y0S5, για να δω λίγο καλύτερα τους πλανήτες και την σελήνη,ίσως και τον γαλαξία της Ανδρομέδας, αξίζει καθόλου η αγορά, ή έχετε κάτι άλλο να μου προτείνεται; Το budget φτάνει τα 50-60 ευρώ. Επίσης θα βοηθούσε καλύτερα η αγορά barlow με έναν μεγαλύτερο φακό π.χ. 12mm.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα φίλε.

Έχεις το ίδιο τηλεσκόπιο με αυτό που είχα και εγώ ως πρώτο τηλεσκόπιο. Πολύ τίμιο για τα χρήματα που κοστίζει και ιδανικό για να ξεκινήσεις.

Από την εμπειρία μου λοιπόν θα σου πρότεινα να μην πάρεις προσοφθάλμιο μικρότερο των 10mm γιατί δεν είναι καθόλου πρακτικό στο μάτι λόγω μικρής διαμέτρου. Αναφέρομαι πάντα σε προσοφθάλμια οικονομικά. Συστήνω ανεπιφύλακτα να πάρεις ένα καλό Barlow 2x ή 3x έχει και η Celestron τέτοια της σειράς Omni σε συνδυασμό με προσοφθάλμιο 15αρι ή 12-13 της σειράς Omni της Celestron θα σε αναβαθμίσει ποιοτικά και σε συνδυασμό με τον Barlow θα έχεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και φυσικά στη μεγέθυνση. Αυτά που σου προτείνω τα έκανα και εγώ και έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Καλή αρχή, και καλές θεάσεις.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης