Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Μ'αρέσει πολύ που λες συνέχεια το τέρας και το τέρας...Θα σε ακούσει κανένας... Καλορίζικο λοιπόν το ΤΕΡΑΣ!!!
astroilias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Γραφω τερας για λογους ευκολιαςΑν κατσω να γραφω DOBSON, θα πρεπει να μετατρεπω καθε φορα το πληκτρολογιο απο Ελληνικα σε Αγγλικα ο χρονος ειναι χρημα χεχεχε Χτες προσπαθησα βεβαια να βγαλω φοτωγραφιες,αλλα με ασχετο αποτελεσμα!Χρειαζωμαι καποιο ειδικο προσοφθαλμιο μου ειπε καποιος! Η σεληνη φαινωταν σαν μια φωτεινη μπαλα χωρις καμια λεπτομερια!Ο Διας επισεις!Ενταξη,συαθερο χερι δεν μπορω να πω οτι ειχα,αλλα το να κρατας την καμερα μπροστα απο το προσοφθαλμιο χωρις να κουνησεις το τηλεσκοπιο και να βρεις και το ειδωλο,ειναι λιγο πιο δυσκολα απο οτι φανταζωμουν! Η ψηφιακη μου δεν εχει πασα,πως μπορω να λοιπον να την σταθεροποιησω στο προσοφθαλμιο;Σκευτικα κολητικη ταινια................ισως γινει,αλλα σαν λυση δεν την βλεπω να εχει μελλον Μετα εχουμε και το αλλο,μπορω να ρυθμησω την καμερα,ωστε να ανοιγει το διαγραγμα λιγο παραπανω ή λιγο παρακατω απο το κανονικο,τι ειναι καλο και τι οχι; Χρειαζωμαι καποιο φιλτρο για φωτογραφιες;Αν ναι,ποιο; Ρε λες να μου κολησει και μενα η ψωρα με τις φωτογραφιες τωρα;ωωωωωωωωωχχχχχχχχχχχχχ παλι εξοδα! http://www.cig.canon-europe.com/a?i=nuncBHDpp7
johndouk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Φίλε Ηλία γειά σουΔεν ξέρω τι φωτογραφική μηχανή έχεις, αλλα θα σου περιγράψω την μέχρι τώρα εμπειρία μου. Στην αρχή προσπάθησα να φωτογραφίσω κι εγώ κρατώντας τη μηχανή με το χέρι μπροστά στον προσοφθάλμιο.Στη συνέχεια, για σταθερότητα, χρησιμοποίησα τρίποδα για τη μηχανή. Μετά αγόρασα το παρακάτω εξάρτημα ScopeTronix (Uni-T ring) το οποίο από τη μιά δένει πάνω στον προσοφθάλμιο, και από την άλλη στον προεξέχοντα φακό της φωτογραφικής μηχανής. Παίζει έτσι παράλληλα και το ρόλο του "παρασολέιγ". Οι βίδες του είναι πλαστικές και δεν "πληγώνει" τον εξοπλισμό. Θά΄λεγα ότι θα το βρεις μάλλον φτηνά. Θα σου στείλω κάποια links με φωτο να δείς το αποτέλεσμα. Φυσικά υπάρχουν πολλές λύσεις για mounting, αυτή όμως κατά τη γνώμη μου είναι απλή, εύχρηστη. Δεν ξέρω αν ταιριάζει στην περίπτωσή σου, ελπίζω να σε βολέψει. ΦιλικάΓιάννης ΥΓ : Εγώ βρίσκομαι ήδη πλέον στην σκέψη-απόφαση μετάβασης στο επόμενο βήμα. UNI T ring UNI T ring Astrophoto Album
astroilias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 εδω μπορεις να δεις την ψηφιακη που εχωhttp://www.music-town.de/cgi-bin/mtshop/front/shop_main.cgi?func=dlink&artnr=03.106.00344&order=&wkid=90100815801 Οσο για το T-ring καλη ιδεα ειναιμπορω να το κανω και μονος μου σε περιπτωση που δεν μπορω να το βρω!Με φιλτρα τι γινεται;Με τον χρονο εκθεσης; ΥΓ. ποιο ειναι το επομενο βημα Γιαννη; http://www.cig.canon-europe.com/a?i=nuncBHDpp7
johndouk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 εδω μπορεις να δεις την ψηφιακη που εχωΕίδα τη μηχανή σου. Αν ο φακός της βγαίνει έξω με μοτεράκι όταν την ανοίγεις, τότε θα υπάρξει σίγουρα το απαιτούμενο βάθος για να "πιάσει". Αλλιώς το βλέπω λίγο στενό. μπορω να το κανω και μονος μου σε περιπτωση που δεν μπορω να το βρω!Σαφώς μπορείς. Με έξι πλαστικές βιδούλες, ένα κομμάτι 5-6cm από σωλήνα (καλύτερα από αλουμίνιο) και άνοιγμα έξι σπειρωμάτων (τρυπανάκι & κολαουζάκι), είσαι έτοιμος. Αν μπορείς να τα βρείς εύκολα όλα αυτά. Αλλά δεν νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο. Υποθέτω ότι θα μπορέσεις να το βρείς γύρω στα 20-25 ευρώ. Με φιλτρα τι γινεται;Με τον χρονο εκθεσης;Εδώ θα επιληφθούν, άλλοι αρμοδιότεροι εμού ! ΥΓ. ποιο ειναι το επομενο βημα Γιαννη;Ισημερινή στήριξη σωλήνα, tracking, DSLR κλπ κλπ κλπ. Άστα ! Έμπλεξα ! Astrophoto Album
astroilias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Δεν ειναι για τα χρηματα,25ευρω δεν ειναι σημαντικο ποσο,απλα οτι μπορω να το κανω μονος μου,το κανω,ετσι για να το καμαρωνω εγω Απο παλια με φωναζαν Mc΄ Gyver! καλα,αν κατσω εγω να κανω το τερας ισημερηνο...............μαλλον κονδυλια θα χρειαστω,δανειο δεν φτανει http://www.cig.canon-europe.com/a?i=nuncBHDpp7
johndouk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Δεν ειναι για τα χρηματα,25ευρω δεν ειναι σημαντικο ποσο,απλα οτι μπορω να το κανω μονος μου,το κανω,ετσι για να το καμαρωνω εγω Απο παλια με φωναζαν Mc΄ Gyver! Φίλε Μc'GyverΣαφώς, η χαρά της ιδιοκατασκευής είναι μεγάλη! Μαζί σου είμαι. Απλά συνυπολογίζω και τον συνολικό απαιτούμενο χρόνο (σε σχέση με την αξία της εφαρμογής), αφού ο χρόνος έχει αναδειχθεί σε υπ'αριθ.1 παράμετρο στις μέρες μας... Astrophoto Album
ender Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 φίλε Mc' Gyver καιρός νομίζω να βγάλεις εκείνο το τηλεσκοπιάκι από το avatar σου καινα βάλεις ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΥΓ εμένα από μικρό με φώναζαν Γιώργο!
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 φίλε Mc' Gyver καιρός νομίζω να βγάλεις εκείνο το τηλεσκοπιάκι από το avatar σου καινα βάλεις ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΥΓ εμένα από μικρό με φώναζαν Γιώργο! Συμφωνώ και επαυξάνω!!!!
Foehammer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Αγαπητε Ηλια..αλλη λυση ειναι αυτη.την αγορασα για 40-45 ευρω (θα σε γελασω.. ) και μου εχει λυσει το προβλημα..τουλαχιστον μεχρι το επομενο βημα.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
astroilias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Απο οτι εχω καταλαυει,το προσοφθαλμιο παιζει μεγαλο ρολο επισεις!ή κανω λαθος; http://www.cig.canon-europe.com/a?i=nuncBHDpp7
Foehammer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Οπωσδηποτε!! Προσοφθαλμια τυπου Plossl κατω απο 10χιλ ειναι σχεδον αχρηστα για afocal φωτογραφηση...οποταν περιοριζονται και οι δυνατοτητες μεγεθυνσης.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
johndouk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2006 Φίλε Ηλία, τί εγίνε; (τώρα το πρόσεξα !!!) Από πότε η "Γεμανία" έγινε "Γερμανιστάν"; astroiliasΑστρόφιλοςΈνταξη: 05 Μάρ 2006Σύνολο δημοσιεύσεων: 83Τόπος: ΓερμανιστανΦύλο: Ανδρας Astrophoto Album
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα