Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γραφω τερας για λογους ευκολιας

Αν κατσω να γραφω DOBSON, θα πρεπει να μετατρεπω καθε φορα το πληκτρολογιο απο Ελληνικα σε Αγγλικα :D :D

ο χρονος ειναι χρημα χεχεχε

Χτες προσπαθησα βεβαια να βγαλω φοτωγραφιες,αλλα με ασχετο αποτελεσμα!

Χρειαζωμαι καποιο ειδικο προσοφθαλμιο μου ειπε καποιος!

Η σεληνη φαινωταν σαν μια φωτεινη μπαλα χωρις καμια λεπτομερια!

Ο Διας επισεις!

Ενταξη,συαθερο χερι δεν μπορω να πω οτι ειχα,αλλα το να κρατας την καμερα μπροστα απο το προσοφθαλμιο χωρις να κουνησεις το τηλεσκοπιο και να βρεις και το ειδωλο,ειναι λιγο πιο δυσκολα απο οτι φανταζωμουν!

Η ψηφιακη μου δεν εχει πασα,πως μπορω να λοιπον να την σταθεροποιησω στο προσοφθαλμιο;

Σκευτικα κολητικη ταινια................ισως γινει,αλλα σαν λυση δεν την βλεπω να εχει μελλον :D

Μετα εχουμε και το αλλο,μπορω να ρυθμησω την καμερα,ωστε να ανοιγει το διαγραγμα λιγο παραπανω ή λιγο παρακατω απο το κανονικο,τι ειναι καλο και τι οχι;

Χρειαζωμαι καποιο φιλτρο για φωτογραφιες;

Αν ναι,ποιο;

Ρε λες να μου κολησει και μενα η ψωρα με τις φωτογραφιες τωρα;

ωωωωωωωωωχχχχχχχχχχχχχ παλι εξοδα!

:-k

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Ηλία γειά σου

Δεν ξέρω τι φωτογραφική μηχανή έχεις, αλλα θα σου περιγράψω την μέχρι τώρα εμπειρία μου.

Στην αρχή προσπάθησα να φωτογραφίσω κι εγώ κρατώντας τη μηχανή με το χέρι μπροστά στον προσοφθάλμιο.

Στη συνέχεια, για σταθερότητα, χρησιμοποίησα τρίποδα για τη μηχανή.

Μετά αγόρασα το παρακάτω εξάρτημα ScopeTronix (Uni-T ring) το οποίο από τη μιά δένει πάνω στον προσοφθάλμιο, και από την άλλη στον προεξέχοντα φακό της φωτογραφικής μηχανής. Παίζει έτσι παράλληλα και το ρόλο του "παρασολέιγ". Οι βίδες του είναι πλαστικές και δεν "πληγώνει" τον εξοπλισμό.

Θά΄λεγα ότι θα το βρεις μάλλον φτηνά. Θα σου στείλω κάποια links με φωτο να δείς το αποτέλεσμα. Φυσικά υπάρχουν πολλές λύσεις για mounting, αυτή όμως κατά τη γνώμη μου είναι απλή, εύχρηστη.

Δεν ξέρω αν ταιριάζει στην περίπτωσή σου, ελπίζω να σε βολέψει.

Φιλικά

Γιάννης

ΥΓ : Εγώ βρίσκομαι ήδη πλέον στην σκέψη-απόφαση μετάβασης στο επόμενο βήμα.

1949047573_ScopeTronixUNI-Tring1.jpg.ec4212f16257f3c169af425e369f85a3.jpg

UNI T ring

1320792115_ScopeTronixUNI-Tring.jpg.0fc51c3d280206ddad37a93a14192798.jpg

UNI T ring

Δημοσιεύτηκε

εδω μπορεις να δεις την ψηφιακη που εχω

http://www.music-town.de/cgi-bin/mtshop/front/shop_main.cgi?func=dlink&artnr=03.106.00344&order=&wkid=90100815801

Οσο για το T-ring καλη ιδεα ειναι

μπορω να το κανω και μονος μου σε περιπτωση που δεν μπορω να το βρω!

Με φιλτρα τι γινεται;

Με τον χρονο εκθεσης;

ΥΓ. ποιο ειναι το επομενο βημα Γιαννη;

Δημοσιεύτηκε
εδω μπορεις να δεις την ψηφιακη που εχω
Είδα τη μηχανή σου. Αν ο φακός της βγαίνει έξω με μοτεράκι όταν την ανοίγεις, τότε θα υπάρξει σίγουρα το απαιτούμενο βάθος για να "πιάσει". Αλλιώς το βλέπω λίγο στενό.

μπορω να το κανω και μονος μου σε περιπτωση που δεν μπορω να το βρω!
Σαφώς μπορείς. Με έξι πλαστικές βιδούλες, ένα κομμάτι 5-6cm από σωλήνα (καλύτερα από αλουμίνιο) και άνοιγμα έξι σπειρωμάτων (τρυπανάκι & κολαουζάκι), είσαι έτοιμος. Αν μπορείς να τα βρείς εύκολα όλα αυτά. Αλλά δεν νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο. Υποθέτω ότι θα μπορέσεις να το βρείς γύρω στα 20-25 ευρώ.

Με φιλτρα τι γινεται;

Με τον χρονο εκθεσης;

Εδώ θα επιληφθούν, άλλοι αρμοδιότεροι εμού !

ΥΓ. ποιο ειναι το επομενο βημα Γιαννη;
Ισημερινή στήριξη σωλήνα, tracking, DSLR κλπ κλπ κλπ. Άστα ! Έμπλεξα ! #-o
Δημοσιεύτηκε

Δεν ειναι για τα χρηματα,25ευρω δεν ειναι σημαντικο ποσο,απλα οτι μπορω να το κανω μονος μου,το κανω,ετσι για να το καμαρωνω εγω \:D/

Απο παλια με φωναζαν Mc΄ Gyver!

καλα,αν κατσω εγω να κανω το τερας ισημερηνο...............μαλλον κονδυλια θα χρειαστω,δανειο δεν φτανει :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Δεν ειναι για τα χρηματα,25ευρω δεν ειναι σημαντικο ποσο,απλα οτι μπορω να το κανω μονος μου,το κανω,ετσι για να το καμαρωνω εγω \:D/

Απο παλια με φωναζαν Mc΄ Gyver!

Φίλε Μc'Gyver

Σαφώς, η χαρά της ιδιοκατασκευής είναι μεγάλη! Μαζί σου είμαι. \:D/

Απλά συνυπολογίζω και τον συνολικό απαιτούμενο χρόνο (σε σχέση με την αξία της εφαρμογής), αφού ο χρόνος έχει αναδειχθεί σε υπ'αριθ.1 παράμετρο στις μέρες μας... 8-[

Δημοσιεύτηκε

φίλε Mc' Gyver

καιρός νομίζω να βγάλεις εκείνο το τηλεσκοπιάκι από το avatar σου και

να βάλεις ΤΟ ΤΕΡΑΣ

ΥΓ εμένα από μικρό με φώναζαν Γιώργο! :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητε Ηλια..αλλη λυση ειναι αυτη.την αγορασα για 40-45 ευρω (θα σε γελασω.. :mrgreen: ) και μου εχει λυσει το προβλημα..τουλαχιστον μεχρι το επομενο βημα..

MicrostageWeb.jpg.746d9a39119ada142970d65e96cf2ff4.jpg

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Οπωσδηποτε!! Προσοφθαλμια τυπου Plossl κατω απο 10χιλ ειναι σχεδον αχρηστα για afocal φωτογραφηση...οποταν περιοριζονται και οι δυνατοτητες μεγεθυνσης..

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Ηλία, τί εγίνε; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (τώρα το πρόσεξα !!!)

Από πότε η "Γεμανία" έγινε "Γερμανιστάν";

:lol: :lol: :lol: =D>

astroilias

Αστρόφιλος

Ένταξη: 05 Μάρ 2006

Σύνολο δημοσιεύσεων: 83

Τόπος: Γερμανισταν

Φύλο: Ανδρας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης