Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, ειμαι ενας μαθητης 14 χρονων που ψαχνομαι για τα μελλοντικα επαγγελματικα μου! Θα το εκτιμουσα πολυ αν μπορουσατε να απαντησετε την παρακατω ερωτηση: ειναι δυνατο να κανω μεταπτυχιακο μετα απο το μετσοβιο(οποιοδειποτε κλαδο η πιο συγκεκριμενα μετα τον κλαδο μαθηματικων,φυσικης και μηχανολογιας) στην αστροφυσικη ή θα πρεπει να σπουδασω φυσικες επιστημες; Ευχαριστω πολυ για τον χρονο που αφιερωσατε. Ειναι ενα μειζων ζητημα που με καιει τωρα τελευταια. Συγχωρεστεμε για τα ορθογραφικα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Από τους κλάδους φυσικής και μαθηματικών σίγουρα ναι, από μηχανολογία θα έλεγα ότι υπό προϋποθέσεις επίσης ναι. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν γνωρίζω τις πρακτικές των ελληνικών πανεπιστημίων, αλλά στο εξωτερικό το να μεταπηδήσεις από τον ένα κλάδο στον άλλο είναι πολύ πιο εύκολο και συνηθισμένο. Νομίζω όμως πως το μεταπτυχιακό δεν χρειάζεται να σε απασχολεί τόσο πολύ αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ πιο σημαντικό να επιλέξεις μια σχολή που ταιριάζει με το ποιος είσαι, τα ενδιαφέροντά σου και τις κλίσεις σου. Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το περιβάλλον της κάθε σχολής, το βάρος που δίνει στο διδακτικό κομμάτι και την επαφή με τους φοιτητές και φυσικά το πόσο ενεργή είναι σε επιστημονικό επίπεδο. Αν όλα πάνε καλά και βρεθείς σε μια τέτοια σχολή, τότε η απόφαση με την πραγματικά μεγάλη βαρύτητα είναι αν μετά τις σπουδές σου θα θελήσεις να κάνεις διδακτορικό σε κάποιον τομέα (πρωτότυπη έρευνα δηλαδή). Αλλά αυτό είναι κάτι που ως απόφαση τοποθετείται προς το τέλος των βασικών σπουδών, οπότε επίσης δεν χρειάζεται να σε απασχολεί από τώρα.

Τέλος να προσθέσω και το εξής: ασχέτως γνωστικού αντικειμένου, η φοιτητική ζωή είναι μια μεγάλη χρονική περίοδος με πολύ ελεύθερο χρόνο, άπλετη όρεξη και θετική ενέργεια που θα σου δώσει πολλά για να θυμάσαι και να πορευτείς στο μέλλον.

Το επεξεργάστηκε ο terrain_inconnu
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης