Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στην Ομάδα!

Ως αρχάριοι, εντελώς ερασιτέχνες αστρονόμοι ξεκινάμε με το γιο μου, μαθητή Λυκείου, έρευνα για αγορά τηλεσκοπίου. 

Ο στόχος μας είναι να πετύχουμε τη θεαματικότερη δυνατή θέαση με budget έως €350.

Βασικό κριτήριο επιλογής είναι και η φορητότητα του τηλεσκοπίου, για εύκολη μεταφορά και στήσιμο σε διαφορετικά σημεία παρατήρησης.

Μαζί με τις προτάσεις των μελών της Ομάδας για συγκεκριμένα τηλεσκόπια, θα θέλαμε να έχουμε την εμπειρία ή γνώση σας σχετικά με το τι στόχους θέασης μπορούμε να πετύχουμε ανά πρόταση τηλεσκοπίου. Π.χ. αν θα μπορούμε να δούμε την Ερυθρά Κηλίδα του Δία ή τι άλλο ουράνιο σώμα θα μπορούμε να δούμε παραπάνω, σε σχέση με το υπάρχον τηλεσκόπιό μας, το οποίο είναι το CELESTRON #21035 D70 / F400.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τις συμβουλές σας!

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Το 130p η το 150p haritage θα ήταν μια σημαντική αναβάθμιση. Σταθερή στήριξη, φορητότητα με ένα μικρό συμβιβασμό στον εστιαστή. Θα χρειαστεί και ενα τραπεζάκι. Το 150p εχει καινούργιο 365 ευρώ. Δείτε και τις αγγελίες εδώ. Θα βρείτε ειδικά το 130p σε πολύ καλές τιμές και θα περισσέψουν χρήματα και για ένα  προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης που χρειάζεται για τα νευτώνεια +προσοφθάλμια. Το 130 το είχα και το χάρισα σε έναν ανιψιό μου όπου παρατηρήσαμε τον Δια και τον Κρόνο μέσα από Θεσσαλονίκη. Διακρίναμε εύκολα τους δακτυλίους και των 2 πλανητών. Τους δορυφόρους του Δία. Για την ερυθρά κηλίδα δεν θυμάμαι να τη παρατήρησα.

Πάντα ισχύει ότι όσο μεγαλύτερη διάμετρος περισσότερο φως κτλπ . Το μεγάλο κλικ σε εμένα ήταν το Dob 8. Σταθερή αξία. Η φορητότητα και η αποθήκευση του είναι ένα θέμα αν το σπίτι είναι μικρό. Μεταφέρετε στο πίσω κάθισμα ενός μικρού αυτοκινήτου. Πλανήτες και βαθύ ουρανό. Τηλεσκόπιο για μια ζωή. Προσωπικά θα έκανα υπομονή και θα ανέβαζα το μπάτζετ 50/100 ευρό για να το πάρω.

N 254/1200 Skyliner FlexTube, 200 PDS, StarTravel 120, EvoStar 72 ED DS,  EvoStar 120 ED DS, Skymax 90, Nexstar 128 SLT, Heritage 150 virtuoso

Δημοσιεύτηκε

ΚΑΛΗΜΕΡΑ .ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ HERITAGE 130P ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ -ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ -ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ.  ΣΥΜΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ Η ΛΕΙΖΕΡ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ,ΣΕΛΗΝΗ,  ΣΜΗΝΗ ,ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης