Jump to content

μειωτης + coma corector + συρταρι φιλτρων με πια σειρα?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα στην ομαδα!
εχω την καμερα 183mc και δυο τηλεσκοπια που χρησιμοποιω, ενα  1000/203 και ενα 1500/305 με βαση eq6r pro.

τωρα, εχω στην κατοχη μου ηδη αυτον εδω τον μειωτηρα 0,5
και αυτο το συρταρι φιλτρων 2" με παχος 18mm

εχω παραγγηλει τον  baader Mark III 2"  coma corectror

οι 2 ερωτησεις ειναι οι εξης:

1) με πια σειρα πρεπει να μπουν?
2) και με ποιες αποστασεις?  (μονο ο μειωτηρας γραφει για max 65mm αποσταση)

Δεν εχω προβλημα εστιασης, ηδη στα τηλεσκοπια εχουν κοπει οι σωληνες  για να εστιαζουν πολυ ψηλα.

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις!!

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομίζω ότι με αυτόν τον μειωτήρα θα καταφέρεις να πάρεις εικόνα της προκοπής. Ακόμα και για βιντεοαστρονομια είναι οριακά αποδεκτό το αποτέλεσμα που δίνει σε αισθητήρες ακόμα μικρότερους από αυτόν της 183.

Αν θέλεις σώνει και καλά μειωτή, δοκίμασε τον sw 0.9 cc, δεν είναι perfect, αλλά τουλάχιστον θα σου δώσει εικόνα που να αξίζει να επεξεργαστείς.

Δημοσιεύτηκε
7 hours ago, diorip said:

Δεν νομίζω ότι με αυτόν τον μειωτήρα θα καταφέρεις να πάρεις εικόνα της προκοπής. Ακόμα και για βιντεοαστρονομια είναι οριακά αποδεκτό το αποτέλεσμα που δίνει σε αισθητήρες ακόμα μικρότερους από αυτόν της 183.

Αν θέλεις σώνει και καλά μειωτή, δοκίμασε τον sw 0.9 cc, δεν είναι perfect, αλλά τουλάχιστον θα σου δώσει εικόνα που να αξίζει να επεξεργαστείς.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Τον έχω ήδη στην κατοχή μου, τον είχα αγοράσει πριν ξεκινήσω αστροφωτογραφηση... Όποτε μιας που τον έχω, θα δοκιμάσω την αξία του! 

Ως τώρα δεν τον έχω δουλέψει γιατί κάνουν πολύ κομα τα τηλεσκόπια. Τώρα με τον κορεκτορα θα τον βάλω. Και κάποια στιγμή αγοράζω άλλον! 

• Μου αρέσει 1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης