Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στην παρεα. Μετα απο αρκετο καιρο που εχω αγορασει την canon eos 800d αποφασισα να παρω ενα φακο και για ημερισια αλλα κυριως για αστροφωτογραφια. Ο μονος που εχω βρει σε λογικη τιμη και που καλυπτει μεγαλο ευρος εστιακων ειναι ο Canon Crop Φωτογραφικός Φακός EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM στα 340 ευρω. Επειδη εψαξα οτι ο ιδιος φακος πριν χρονια ειχε κατω απο 200 ευρω δεν θα τον αγορασω τωρα γιατι πιστευω οτι η τιμη του θα πεσει. Θα ηθελα να μου προτεινεται αλλες εναλλακτικες περιπου στην ιδια τιμη και με εστιακη 100 - 200μμ. Παντως γνωριζω οτι θα ασχοληθω με την φωτογραφια γενικα και με την αστροφωτογραφια στα επομενα χρονια οποτε δεν αγοραζω ενα φακο με φοβο μην τον χρησιμοποιησω. Θελω ενα φακο που να με βοηθησει κυριως στην αστροφωτογραφια. Η καμερα μου δεν ειναι modded. 

 

"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα. Ο samyang 135mm f2 μεταχειρισμένος είναι μια δοκιμασμένη και αξιόλογη λύση για τα χρήματα που διαθέτεις αρκεί να βρείς καλό δείγμα.  Για πιο μεγάλη εστιακή πιθανότατα ο canon 300mm f4 L non IS είναι τίμιος στο f4,5 αν και θα χρειαστούν κάποια χρήματα παραπάνω.

  • Μου αρέσει 1

static1.squarespace.com(1).png

             www.star-surfing.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστω φιλε. Βασικα εχω δει οτι εστιακες 50-150 ειναι για νεφελωματα ενω 200 και ανω για γαλαξιες. Προφανως θα ξεκινησω με νεφελωματα αλλα παιρνοντας εναν ζουμ θα μπορω να βγαλω και γαλαξιες χωρις να παρω αλλο φακο. Γνωριζω οτι και οι rokinon φακοι ειναι καλοι. Αξιζουν ομως τα λεφτα τους?

"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν πετύχεις καλό δείγμα αξίζουν τα λεφτά τους, καθώς είναι πολύ φωτεινοί (f/2) και δεν ξέρω να υπάρχει άλλος τηλεφακός με τόσο φωτεινό διάφραγμα στην τιμή τους (καινούργιοι κάνουν 500 και κάτι ευρώ). Οι φωτεινοί ζουμ φακοί (f/2.8) είναι ακριβοί (1500€+), ενώ οι φθηνότεροι, όπως ο 55-250 και ο 75-300 δεν είναι τόσο φωτεινοί.

Mε την εξαίρεση του γαλαξία της Ανδρομέδας και του γαλαξία του Τριγώνου, οι περισσότεροι γαλαξίες θα είναι πολύ μικροί στα 200 και θα χρειαστείς κανονικό τηλεσκόπιο. Επίσης, υπάρχουν πολλά νεφελώματα που μπορείς να βγάλεις με ένα τηλεσκόπιο, όπως το νεφέλωμα του Ωρίωνα ή το νεφέλωμα της Έλικας. Δεν ξέρω αν έχεις κατεβάσει το stellarium, αλλά σου παρέχει τη δυνατότητα να δεις το πεδίο που αντιστοιχεί σε διάφορους φακούς και τηλεσκόπια. Αν δεν σε καλύπτουν αυτοί που έχει ήδη, μπορείς να προσθέσεις φακούς με την εστιακή απόσταση και τη στήριξη που θέλεις.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ φίλε. Σύμφωνα με αυτά που μου λες αφού χρειάζομαι τηλεσκόπιο για τους περισσότερους γαλαξίες θα πρέπει να κινηθώ γύρω στα 100-200 μμ εστιακή. Άρα θα ψάξω κάποιον rokinon η samyang σε καλή τιμή μεταχειρισμένο η καινούργιο για αρχή.

 

"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης