Rend Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2024 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2024 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Astrovox. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, γίνεται να κάνεις πολική ευθυγράμμιση χωρίς τον πολικό αστέρα. Δυστυχώς αυτές τις μέρες έχει δυνατό βοριά στην περιοχή μου και ενώ έχει πεντακάθαρο καιρό, δεν βγαίνω να κάνω αστροφωτογραφια επειδή θα τρέμοπαιζει το τηλεσκόπιο και το αποτέλεσμα θα είναι άθλιο. Έχω πολλές μέρες μπροστά με καθαρό ουρανο αλλά με τον δυνατό άνεμο να στέκεται στη γωνία να μου χαλάει τα σχέδια. Έχει κάποιος έναν τρόπο για πολική ευθυγράμμιση χωρίς τον Πολικό Αστέρα? Χρησιμοποιώ την EQ3-2 για να δώσω περισσότερες πληροφορίες. "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
mad Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2024 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2024 (επεξεργάστηκε) Καλησπέρα. Αν θες απλά για παρατήρηση μπορείς εύκολα με μια πυξίδα να σημαδέψεις τον βορά και να ρυθμίσεις το γεωγραφικό πλάτος ανάλογα με το που βρίσκεσαι. Αν η στήριξη είναι goto κάνεις star alignment. Αν θες για φωτογράφιση πρέπει να κάνεις ευθυγράμμιση με την μέθοδο της διολίσθησης (drift aligment.) Κάνε μια αναζήτηση στο forum και θα βρεις πληροφορίες. Καθαρούς ουρανούς! Το επεξεργάστηκε Απρίλιος 12, 2024 ο mad
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2024 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2024 Καλημερα αν δουλευεις nina υπαρχει plugin για πολική χωρις τον Αστέρα. Αν δεν δουλευεις nina καλα θα κανεις να το αρχισεις. 😉
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα