dyonik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2024 Καλημέρα. Έχω εδώ και λίγες μέρες το ηλιακό τηλεσκόπιο H-Alpha Lunt 50 mm. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά προσοφθάλμια είναι καλύτερα. για την παρακολούθηση του ήλιου. Έχω όλη την σειρά των ορθοσκοπικών University H.D. Abbe Orth (που έχουν φαινόμενο πεδίο 45°). Σκέφτομαι να πάρω ακόμη ένα (ορθοσκοπικό ή Plössl) 4mm. Ευχαριστώ.
Venetokleio ad astra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Παρά τις προσπάθειές μου ουδέποτε μπόρεσα να παρατηρήσω καλά με το lunt 50. Χρησιμοποίησα plossl από 10 ως 26 και hyperion zoom. Το είδωλο ήταν ασταθές , όχι λεπτομερές, τρομερά κουραστική κι εκνευριστική η παρατήρηση. Τελικά " παρατηρώ" μέσω οθόνης laptop. Συνδέω τη zwo asi 178mm με το laptop κι απολαμβάνω την εικόνα. Αυτό κάνουμε και με τους μαθητές του ομίλου. Δεν ακουμπάμε πλέον το μάτι στο προσοφθάλμιο. Ίσως κάποιος θα μπορούσε να δώσει κάποιες πρακτικές συμβουλές επί του θέματος αν ο ίδιος τα έχει καταφέρει να παρατηρήσει αποτελεσματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα