Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 (επεξεργάστηκε) Χθες το βράδυ, φωτογράφιζα το νεφέλωμα του αλτήρα... Περίμενα πως θα βγει κάτι αρκετά καλό... αλλά έκανα λάθος! Έχω βάλει όλα μου τα callibration frames και η εικόνα ήταν μία 32x240sec. Βέβαια ήταν σχεδόν πανσέληνος και ήταν κοντά στον στόχο που φωτογράφιζα... Μόλις επεξεργάστηκα κάπως την εικόνα μου ήταν γεμάτη με το λεγόμενο walking noise και ένα περίεργο φως στις γωνίες... Τα άστρα μου δεν ήταν στρογγυλά αλλά αυτό φτιάχνεται... Δεν ξέρω ενώ ξεκίνησα με κάποιες πολύ καλές εικόνες τώρα αυτό είναι πολύ αποθαρρυντικό... Μπορεί κάποιος να μου πει τα περιθώρια βελτίωσης της εικόνας. Αυτή είναι η τέταρτη εικόνα βαθέως ουρανού που βγάζω Έχω δρόμο μπροστά μου... Ξενερώνω όταν βγάζω κάποιες τέτοιες εικόνες; Ευχαριστώ πολύ, καθαρούς ουρανούς! Το επεξεργάστηκε Ιούνιος 24, 2024 ο Startoucher101
dkate Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Σχετικά με το walking noise πρέπει να κινείται λίγο το κάδρο κάθε λίγα frame κατά τη διάρκεια της λήψης. Απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι δεν χρησιμοποιείς κάποιο flattener οπότε και αυτό μπορεί να βοηθήσει ώστε τα αστέρια στις γωνίες να είναι και αυτά στρογγυλά. Τέλος, το GraXpert είναι πολύ καλό στην αφαίρεση των gradient (αν και το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις να κόψεις το κίτρινο φως στα όρια στις γωνίες).
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Ευχαριστώ πολύ! Άρα η εικόνα έχει περιθώρια βελτίωσης έτσι;
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 (επεξεργάστηκε) Επίσης μπορεί κάποιος να μου επισημάνει τα προβλήματα που έχει αυτή η εικόνα; Ευχαριστώ! Το επεξεργάστηκε Ιούνιος 24, 2024 ο Startoucher101
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Κατ αρχην μην απογοητεύεσαι εισαι ακομα στην αρχη και να ξερεις θα υπαρχουν στο μελλον πολλες εικονες που για καποιο λογο θα υπαρχουν προβλήματα. για μενα θα ερπεπε να περιοριστεις το πολυ στα 2 λεπτα χωρις οδήγηση γτ εχεις trail, με περισσότερα καρέ θα ηταν κ καλυτερο το snr σου. Απο κει κ περα λογω έλλειψης cc και λογω πανσέληνου θες πολυ κροπαρισμα στην εικονα και να την δουλεψεις μετα οσο μπορεις. Θα φτιάξεις σιγα σιγα το σεταπ σου με οδήγηση κλπ και ολα θα στρώσουν😉
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Ευχαριστώ πολύ Στέλιο για τα ενθαρρυντικά σου λόγια. Σε 2-3 εβδομάδες θα αγοράσω ένα guider για να αντιμετωπίσω το walking noise και μόλις αγόρασα ένα CLS φίλτρο για την φωτορύπανση από το φεγγάρι και την πόλη... Επίσης, οι μεγαλύτερες εκθέσεις βοηθούν στο να έχω ένα καλύτερο SNR ?
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2024 11 hours ago, Startoucher101 said: Επίσης, οι μεγαλύτερες εκθέσεις βοηθούν στο να έχω ένα καλύτερο SNR ? Μεχρι να παρεις άστρο καμερα με ψύξη θα ελεγα οχι, καλυτερα μικρότερες σε χρονο αλλα περισσότερες σε αριθμό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα