Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2024 (επεξεργάστηκε) Έχω ένα 4ιντσο τηλεσκόπιο με FL=1000mm f/9 και μετά από δύο χρόνια χρήσης δεν το έχω ευθυγραμμίσει ακόμη, με αποτέλεσμα τα άστρα μου να έχουν έντονο σφάλμα κόμμης, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Έχω επενδύσει χρήματα πιο πολύ σε deep sky και όχι σε πλανητική φωτογραφία οπότε χρησιμοποιώ για την ώρα αυτό το τηλεσκόπιο... Τέλος πάντων σκεφτόμουν εαν θα ήταν ποτέ δυνατόν με πολύ μεγάλη μεγέθυνση και καλό seeing να τραβούσα πολλές φωτογραφίες μεγάλων εκθέσεων και να τις στάκαρα ώστε να φανούν και τα πιο αχνά φεγγάρια των αέριων πλανητών. Ξέρω βέβαια πως δεν θα φαινόντουσαν οι ίδιοι οι πλανήτες και κάτι τέτοιο θα ήθελε εξαιρετικό tracking και λογικά εδώ μάλλον απαιτείται το guiding... Το έχει δοκιμάσει όμως ποτέ κανείς και αν ναι λειτούργησε;; Καθαρές, Σκοτεινές και Δροσερές νύχτες σε όλους! Το επεξεργάστηκε Ιούνιος 26, 2024 ο Startoucher101
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2024 Καταρχήν αν δεν έχεις ρομποτική βάση,δεν θα μπορείς να ακολουθήσεις την κίνηση των πλανητών ούτε να πάρεις φωτό από μακρες εκθέσεις. Επισης όσο αυξάνεται η μεγενθυση τόσο μικραίνει το οπτικό πεδίο,όποτε ο πλανήτης θα περνάει σφαίρα μπροστά από το προσοφθαλμιο. Η εστίακη αποσταση του τηλεσκοπίου δεν νομίζω να επιτρέπει τόσο τεράστιες μεγενθυσεις για να έχεις εικόνα από τα φεγγάρια πλανητών,άντε να μπορέσεις να πιάσεις τα φεγγάρια του Δια… Δεν είμαι ειδικός,ούτε έχω εμπειρία από άστρο φωτογράφηση ,αλλά χωρίς ρομποτική βάση,μόνο βίντεο μπορείς να βγάλεις τους πλανήτες όσο το επιτρέπει η μεγενθυση που θα έχεις και στη συνέχεια να κανείς στακ τα frames μπορείς. Θα έχω σχετικά σύντομα και εγώ ένα τετραιντσο dob στη διάθεση μου και σκέφτομαι να προσπαθήσω για πλανητική φωτογράφιση…χωρίς όμως να περιμένω κάτι ιδιαίτερο μια και ξέρω ότι παίζουν ρόλο τα οπτικά κτλ σε τέτοιες μεγενθυσεις stargazeshots.com
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2024 (επεξεργάστηκε) Όχι έχω ρομποτική βάση και μάλιστα ισημερινή στήριξη... Τώρα σε ότι αφορά την μεγέθυνση δεν είναι κακή από δοκιμές σε φεγγάρια που έχω κάνει... Το επεξεργάστηκε Ιούνιος 26, 2024 ο Startoucher101
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2024 Επίσης είσαι πολύ τυχερός που θα έχεις ένα τεράστιο dob
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα