Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2024 (επεξεργάστηκε) Καλησπέρα, Έχω ένα πρόβλημα με τις φωτογραφίες που επεξεργάζομαι κατά την διάρκεια του post-proccessing. Χρησιμοποιώ το DSS για stacking και SiriL για τα υπόλοιπα (post-proccessing). Όταν αλλάζω από Linear σε AutoStretch ή Histogram η φωτογραφία εμφανίζει κάποιες μαύρες έντονες γραμμές οι οποίες σε συνδυασμό με το noise κάνουν την φωτογραφία μια αποτυχία που δύσκολα φτιάχνεται. Θα επισυναψω μια φωτογραφία από κάτω. Μπορεί και γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτό και κυρίως πως το εξαφάνιζω διότι χαλάει την ποιότητα των φωτογραφιών μου? Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 10, 2024 ο Rend "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
dkate Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2024 Πιθανότατα να είναι walking noise. Για να μην φαίνεται θα πρέπει να κάνεις dither, δηλαδή η βάση να κουνιέται ελαφρά (και τυχαία) μεταξύ των λήψεων ώστε να αλλάζουν τα pixel στα οποία οποία πέφτουν τα φωτόνια. Μπορεί να γίνει αυτόματα ή να το κάνεις εσύ χειροκίνητα. Αρκεί να αλλάξεις ελαφρά την στόχευση 3 φορές κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης για να εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό.
dkate Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2024 Επίσης οι Canon είναι γνωστό ότι μπορεί να δημιουργούν λωρίδες (banding) κατά την αστροφωτογραφία. Στο SIRIL υπάρχει η δυνατότητα της αφαίρεσης λωρίδων (Banding removal), η οποία λειτουργεί αρκετά καλά.
diorip Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2024 Θέλει dither μεταξύ των λήψεων όπως είπε και ο dkate.
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Είδα την φωτογραφία σου και έχω κι παρατήρησα κι εγώ αυτό το πρόβλημα. Εαν ψάξεις δημιούργησα πρόσφατα ένα post(https://www.bing.com/ck/a?!&&p=60316e6603d43d1eJmltdHM9MTcyMDY1NjAwMCZpZ3VpZD0wMTgxNmU4Yy1jMDk1LTZhNTktM2NhMi03YzA0YzE4OTZiZjUmaW5zaWQ9NTI1OQ&ptn=3&ver=2&hsh=3&fclid=01816e8c-c095-6a59-3ca2-7c04c1896bf5&psq=πρόβλημα+με+walking+noise&u=a1aHR0cHM6Ly93d3cuYXN0cm92b3guZ3IvZm9ydW1zL3RvcGljLzI4MTgzLXByb2JsaG1hLW1lLXdhbGtpbmctbm9pc2Uv&ntb=1) και με βοήθησε πολύ και ο diorip που εξηγώ πως να το αντιμετωπίσεις(θα σου είναι εύκολο εαν έχεις guiding). Τώρα για τις λωρίδες πρέπει να τραβάς τα λεγόμενα darks και bias frames. Καθαρούς ουρανούς να έχεις! 1
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Είναι κάτι δηλαδή που πρέπει να κάνω μετά από κάθε light frame που βγάζω? "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Επειδή εγώ έχω βάλει την κάμερα μου να φωτογραφίσει 10 frames των 30s αυτόματα κάθε φορά που πατάω το κουμπί πως θα κάνω αυτήν την διαδικασία? Θα περιμένω να βγάλω τα 10 frames και μετά θα κάνω dithering? Συγνώμη κιόλας που σε ζαλίζω απλά δεν έχω καταλάβει πολλά. "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δεν πειράζει, δεν με ζαλίζεις καθόλου! Καταρχήν τι software χρησιμοποιείς;
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Μόλις τώρα, Startoucher101 said: Δεν πειράζει, δεν με ζαλίζεις καθόλου! Καταρχήν τι software χρησιμοποιείς; Χρησιμοποιώ DSS για stacking και SiriL για post processing "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Ναι, αυτή είναι μια διαδικασία που δεν γίνεται κατά την επεξεργασία αλλά κυρίως κατά την λήψη(νομίζω πως διορθώνεται με το pixinsight). Εννοούσα τι λογισμικό καταγραφής
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Μόλις τώρα, Startoucher101 said: Ναι, αυτή είναι μια διαδικασία που δεν γίνεται κατά την επεξεργασία αλλά κυρίως κατά την λήψη(νομίζω πως διορθώνεται με το pixinsight). Εννοούσα τι λογισμικό καταγραφής Χρησιμοποιώ το Camera Connect της Canon στο κινητο "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Χμμμ πολύ δύσκολο να γίνει δουλειά, αλλά θα το ψάξω!Laptop δεν έχεις;
dkate Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 6 minutes ago, Startoucher101 said: Τι εννοείς σε f10; Κάθε 10 f(rames)
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Μόλις τώρα, Startoucher101 said: Χμμμ πολύ δύσκολο να γίνει δουλειά, αλλά θα το ψάξω!Laptop δεν έχεις; Έχω laptop και έχω πρόσβαση στο λογισμικό της canon "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Α ναι, νομίζω πως έχει προγραμματίσει να του βγάζει 10 frames κάθε φορά
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 1 minute ago, Startoucher101 said: Α ναι, νομίζω πως έχει προγραμματίσει να του βγάζει 10 frames κάθε φορά Έχει και άλλες λειτουργίες πάντως όπως μεμονωμένες λήψεις και από εκεί και πέρα είναι τα τρία frames "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Τέλεια, εαν έχεις laptop μην χρησιμοποιείς το λογισμικό της canon αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά προγράμματα αστροφωοτογραφίας όπως το Astrophotography tool ή το NINA. Για dithering σου προτείνω το NINA που είναι πολύ εύχρηστο και μπορείς να βρεις και tutorials στα ελληνικά.
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Το ΝΙΝΑ θα σου κάνει την ζωή πολύ πιο εύκολη! Εαν έχεις κάποιο θέμα πες μου. 1
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Θα κοιτάξω τώρα το πρόγραμμα και θα σε ενημερώσω εάν έχω απορίες σε ευχαριστώ!!! "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Ναι είναι δωρεάν και πολύ εύχρηστο. όπως είπα και πριν δες την κουβέντα που κάναμε γιατί είχα κι εγώ αυτό το πρόβλημα.
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Οκ σε ευχαριστώ και πάλι!!! "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα