_And_ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Καλησπέρα και από εμένα Για να κάνεις dither αυτόματα (μέσα από πρόγραμμα) πρέπει να μπορείς να συνδέσεις τη βάση σου με τον υπολογιστή Η βάση που χρησιμοποιείς είναι go to (μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή) ή έχει απλά ένα μοτεράκι στον ra;
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 3 minutes ago, _And_ said: Καλησπέρα και από εμένα Για να κάνεις dither αυτόματα (μέσα από πρόγραμμα) πρέπει να μπορείς να συνδέσεις τη βάση σου με τον υπολογιστή Η βάση που χρησιμοποιείς είναι go to (μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή) ή έχει απλά ένα μοτεράκι στον ra; Με μοτέρ δουλεύει "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 11 minutes ago, Startoucher101 said: Να'σαι καλά Κατέβασα το πρόγραμμα αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω πως να συνδέσω κλπ 🤦🏻♂️ "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
_And_ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Αφού έχει μόνο ένα μοτέρ στον ra η μόνη λύση που βλέπω εγώ είναι dither χειροκίνητα. Για παράδειγμα κάνεις 5 λήψεις και αλλάζεις ελάχιστα το κάδρο.
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 7 minutes ago, _And_ said: Αφού έχει μόνο ένα μοτέρ στον ra η μόνη λύση που βλέπω εγώ είναι dither χειροκίνητα. Για παράδειγμα κάνεις 5 λήψεις και αλλάζεις ελάχιστα το κάδρο. Με 10 λήψεις και μετά αλλαγμα κάδρου θα είναι περίπου το ίδιο? "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
_And_ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 (επεξεργάστηκε) Πόσα δευτερόλεπτα είναι η κάθε λήψη; Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 11, 2024 ο _And_
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 1 minute ago, _And_ said: Πόσα δευτερόλεπτα είναι η κάθε λήψη; 30s "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
_And_ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 (επεξεργάστηκε) Δεν νομίζω να έχεις θέμα ανα 10 λήψεις Σε κάθε περίπτωση κοιτάς τα αποτελέσματα και κάνεις δοκιμές. Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 11, 2024 ο _And_
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Μόλις τώρα, _And_ said: Δεν νομίζω να έχεις θέμα ανα 10 Σε κάθε περίπτωση κοιτάς τα αποτελέσματα και κάνεις δοκιμές. Οκ σε ευχαριστώ και καλό καλοκαίρι!!!! 1 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Οκ έχεις πρόβλημα με την σύνδεση... Καταρχήν πρέπει με καλώδιο να συνδέσεις την κάμερα και τον υπολογιστή στο laptop σου. Πήγαινε εκεί που λέει equipment και σύνδεσε τον εξοπλισμό σου. Εαν δεν σου συνδέεται με την πρώτη κάνε refresh. Μετά πήγαινε στο sequenser και πάτα add new sequence. Εκεί θα δημιουργήσεις ένα νέο sequence που θα βάλεις πόσες φωτογραφίες θέλεις να βάλεις θέλεις να βγάλεις αλλά και τι χρόνο έκθεσης και ISO(εκεί στο έχει gain)θέλεις να βάλεις. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το βίντεο εδώ:΄όπου εξηγεί πολύ όμορφα το NINA. Επίσης εξηγεί και πως να το συνδέσεις με το stellarium(προαιρετικό αλλά σου προσφέρει μία πιο δια δραστική νύχτα) και το plate solving,εαν δυσκολεύεσαι να βρεις τους στόχους σου στον ουρανό. Επίσης εαν έχεις την καλοσύνη μου στέλνεις λίγο την κάμερά σου και την στήριξή σου για να σε βοηθήσω περισσότερο; Ευχαριστώ-Μάνος
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Η κάμερα μου είναι η Canon EOS 4000D και η στήριξη μου είναι η EQ3-2 που της έχω εγκαταστήσει μοτέρ R.A. "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Από ότι βλέπω η κάμερά σου συνδέεται στο ΝΙΝΑ με ένα καλωδιάκι
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 1 minute ago, Startoucher101 said: έχει goto? Δεν έχει goto "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Άρα τα βρίσκεις χειροκίνητα. Άρα Το ΝΙΝΑ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για την κάμερα.
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Κι όταν λες μοτέρ αστροστάτη φαντάζομαι έτσι;
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 2 minutes ago, Startoucher101 said: Κι όταν λες μοτέρ αστροστάτη φαντάζομαι έτσι; Φυσικά "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Επίσης μιας και δεν έχεις GoTo δες αυτό:
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Ok άρα έχεις αστροστάτη μόνο για tracking. Κάτι τελευταίο: τι τηλεσκόπιο έχεις;
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 5 minutes ago, Startoucher101 said: Ok άρα έχεις αστροστάτη μόνο για tracking. Κάτι τελευταίο: τι τηλεσκόπιο έχεις; Έχω το Skywatcher 150P "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Ναι είναι πολύ καλό! Επειδή όμως έχει πολύ zoom θα σου πρότεινα να δεις το παραπάνω βίντεο,για να σου κάνει την ζωή πιο εύκολη όταν πας να βγάλεις πιο δύσκολους και αμυδρούς στόχους. Άρα μία ανακεφαλέωση δεν μπορείς να κάνεις dithering γιατί η στήριξή σου δεν συνδέεται στον υπολογιστή. To μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μεταξύ των λήψεων να μετακινείς λίγο το τηλεσκόπιο κάτι που φυσικά θέλει εξαιρετική ακρίβεια και με τόση μεγάλη εστιακή απόσταση που έχεις είναι σχεδόν αδύνατο. Άρα πρέπει να τραβάς μικρότερες εκθέσεις το πολύ μέχρι 60sec,να τραβάς πάρα πολλές για να έχεις καλύτερο SNR(signal to noise ratio)και κάτι πάρα πολύ σημαντικό να τραβάς και τα callibration frames(darks,baias,flats) που βοηθούν απίστευτα. Ο αστροτάτης σου φαντάζομαι δεν έχει θύρα για guiding έτσι; Καθαρούς ουρανούς, Μάνος
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Σήμερα που θα δοκιμάσω το εργαλείο για να βγάλω το M4 θα δω λίγο το τι παίζει και θα προσπαθήσω λίγο με τον αστροστατη να το μετακινω ελάχιστα η έστω να το κάνω με το Dec slow motion rod σε κάθε 10 frames που θα βγάζω έτσι ώστε να κάνω λιγάκι καλύτερα τα πράγματα με το walking noise. Δεν έχει θύρα. Καθαρούς ουρανούς, Βασίλης "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 OK, καλή σου τύχη λοιπόν! Να θυμάσαι,να βγάζεις μικρές και λίγες! Καθαρούς ουραούς!
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2024 Επίσης Μάνο!!! 1 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα