Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Γειά σε όλους τους αστροπαρατηρητές! Σας έχω μία ερώτηση: Πόσοι από εσάς θα ευχόσασταν να είχατε ένα τηλεσκόπιο που θα μπορούσε να μελετάει εξωπλανήτες, να αναλύει ουράνια σώματα,να φωτογραφίζει νεκρά άστρα, να μελετάει αστρονομικά φαινόμενα και να  τραβάει απίθανες εικόνες του νυχτερινού ουρανού; Να τραβάει και να μελετάει απίστευτα μακρινούς γαλαξίες και παγωμένα ουράνια σώματα στο ηλιακό σύστημα; Και όλα αυτά σε κάποιους από τους πιο σκοτεινούς ουρανούς στον κόσμο! Τρελό ακούγεται ε; Ναι είναι πολύ εκτός βέβαια κι αν πληρώσεις ένα τεράστιο ποσό(μιλάμε για χιλιάδες ευρώ!). Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε τέτοια τηλεσκόπια αλλά μα πάρα πολλοί όχι. Μα και αυτοί που έχουν υπάρχουν μερικά προβλήματα όπως:

1. Κόστος

2.Φωτορύπανση

3.Είναι πολύ μεγάλα

4.Κόστος

5.Μαντέψτε,ΚΟΣΤΟΣ!

Γι'αυτό κι εγώ θα προσπαθήσω να κατασκευάσω ένα πλήρως αυτόνομο setup και ίσως, λέω τώρα ίσως να το στείλω σε σκοτεινούς ουρανούς(remote) ουρανούς(δεν ξέρω εαν αυτό θα γίνει ,αλλά θα το προσπαθήσω!). Αυτό όπως θα δείτε και στην συνέχεια θα είναι ένα πολύ δύσκολο και ελπιδοφόρο project αλλά θα κάνω την προσπάθειά μου! Δεν ξέρω πότε θα το τελειώσω, δεν ξέρω εαν θα γίνει κάτι και δεν το τελειώσω, πάντως θα σας κρατάω εδώ ενημερωμένους εδώ για αυτήν εδώ την προσπάθειά μου! 

Οκ, πάμε στο πρώτο μέρος. Ο ΟΤΑ(ο οπτικός σωλήνας);

Η αρχική ιδέα για το τηλεσκόπιο(πριν 3 χρόνια) ήταν να κατασκευάσω ένα manual dobsonian 24'' για παρατηρισιακή αστρονομία από ξύλο. Μετά βέβαια μου κέντρισε το ενδιαφέρον η αστροφωοτογραφία και είπα να το κάνω ένα motorized dob. Ακόμη πιο μετά είπα να το κάνω κι ένα τηλεσκόπιο για αστρομετρία. Ύστερα οι 24'' μειώθηκαν στις 20'' μετά στις 16''  μετά στις 14'' και μετά στην σημερινή μορφή της στις 12''. Εκεί είναι κάπου που άρχισα να παίρνω το project στα σοβαρά. Αρχικά η ιδέα ήταν να κατασκευάσω έναν καθρέφτη 12''.Μετά από πολύ έρευνα όμως είδα πόσο δύσκολο είναι και πιο έμπειροι από άλλα forums με συμβούλευσαν να πάρω έναν έτοιμο. Και βρήκα έναν παραβολικό καθρέφτη με έναν δευτερεύον στα 800ευρώ περίπου(1500mm f/5). Έχω αρκετές ιδέες για το πως μπορώ να κατασκευάσω τον καθρέφτη. Ιδέες που θα μοιραστώ εδώ. 

Αυτά από εμένα, καθαρούς ουρανούς!

Το επεξεργάστηκε ο Startoucher101

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης