Jump to content

Κάνει το τηλεσκόπιο ''Evoguide 50ed'' για αστροφωτογραφία;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τις τελευταίες ημέρες σκεφτόμουν τι φακό/τηλεσκόπιο μπορώ να αγοράσω... Είδα από φακούς μέχρι και κανονικά τηλεσκόπια αλλά δεν έβγαλα άκρη...

Όσοι ασχολούνται με αστροφωτογραφία με διοπτρικά τηλεσκόπια ξέρετε πως ένα τέτοιο τηλεσκόπιο πρέπει να είναι αποχρωματικό και γρήγορο...

Ε λοιπόν βρήκα ένα οδηγητικό τηλεσκόπιο που μπορεί με ένα flattener να γίνει ένα καλό τηλεσκόπιο για αστροφτογραφία. Αυτό είναι το evoguide 50ed scope,που είναι αρκετά γνωστό και όπως λέει και το όνομά του έχει ed γυαλί που σχεδόν ποτέ δεν παρουσιάζουν χρωματικά ή οπτικά σφάλματα. Έχει μία εστιακή απόσταση 242mm και ένα f ratio 4.8 που είναι αρκετά καλό. 

Το θέμα είναι πως συζήτησα το θέμα στο cloudy nights και κλασικά έχεις τις απόψεις ότι είναι το καλύτερο μικρό τηλεσκόπιο και από την άλλη ότι είναι το χειρότερο. Αλλά και αν ψάξετε στο internet θα δείτε ακριβώς αυτό... Έχω να αναφέρω πως αυτό θα είναι το πρώτο μου  κανονικό αστρφωτογραφικό setup(εννοώ με τηλεσκόπιο) και δεν θέλω ούτε κάτι για πλάκα άλλα ούτε περιμένω το κάτι απίστευτο. Κάπου στην μέση το περιμένω. Αλλά εαν ψάξετε μπορείτε να δείτε κάποιες απίθανες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με αυτό το τηλεσκόπιο αλλά δεν βρίσκω γιατί κάποιοι το μισούν. Πολλοί μου είπαν πως ο λόγος ήταν ο εσταστής αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο από θέμα οπτικής(που πιστεύω πως είναι και το πιο σημαντικό...)

Όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει θα είχαν την καλοσύνη να μου γράψουν τα προβλήματά του για να δω εαν θα το αγοράσω...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όσοι αποφασίσουν να το πάρουν για αστροφωτογραφία πρέπει να πάρουν και το ειδικό flattener(όσοι φωτογραφίζουν με οποιαδήποτε αστροκάμερα μπορούν να πάρουν την εκδοχή της SW ή όσοι με DSLR την εκδοχή της starizona...)

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα, κατ αρχην ειναι οδηγητικο, τωρα το οτι βάλανε ενα φλατενερ δεν λεει κατι, ενα απλο ed αμφιβόλου ποιότητας  ειναι. Να ξερεις πως αν πας σε διοπτρικο μην συμβιβαστείς με κατι λιγοτερο απο fpl53 γυαλί. Επισης γτ δεν κοιτας τις αγγελίες υπαρχει redcat που ειναι και δοκιμασμένα και με διορθωμένο πεδίο τα θεωρω τίμια για αρχάριο και οχι μονο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης