Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Καλησπέρα, Είχα μια ερώτηση και θα ήθελα να καταλάβω λίγο τι παίζει. Σήμερα ήρθε ένα focal reducer 0.5× που είχα παραγγείλει και έχω την απορία εάν στο f/5 τηλεσκόπιο μου θα μπορεί να πάει f/2.5. Εάν μπορεί, είναι καλό αυτό το f ratio για αστροφωτογραφια ή είναι υπερβολικό? Βασίλης "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Nashga Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Το 0.5x θα αυξήσει μεν το οπτικό σου πεδίο, αλλά ταυτόχρονα θα παραμορφώσει αρκετά τα περισσότερα αστέρια συν την χρωματική εκτροπή η οποία θα γίνει ακόμα πιο έντονη.
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Τώρα που το χρησιμοποίησα διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να κάνω focus. Μπορώ να το διορθώσω? "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Nashga Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Διορθώνεται με extensions αλλά εάν βγεις πολύ υπάρχει η περίπτωση να έχεις βινιετ στις άκρες του πεδίου σου.
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Βρήκα κάποια extension tubes εδώ αλλά δεν ξέρω ποιο να αγοράσω από αυτά ώστε να μην έχω και vignetting. Βλέπω ένα Omegon 1.25" 30mm extension tube εδώ και σκέφτομαι ότι αυτό μπορεί να κάνει. Μήπως έχεις κάποιο να μου προτείνεις? Χρησιμοποιώ DSLR σε 150/750 νευτωνειο για έξτρα πληροφορίες "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Nashga Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Την περίπτωση αυτή δεν την σκεφτόμαστε ποτέ χωρίς άλγεβρα. Πληκτρολόγησε στο google "A Primer on Back Focus in Astronomy - Agena astro " και μελέτησε τα όσα αναφέρονται.
Nashga Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Υπενθυμίζω ξανά πως πρέπει να προσέξεις με μαθηματική ακρίβεια τι κάνεις διότι τόσο οι οπτικοί διορθωτές όσο και οι μειωτήρες εστίασης έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν καλύτερα όταν το εστιακό επίπεδο βρίσκεται σε καθορισμένη απόσταση. Επίσης εάν δεν τοποθετήσεις το εστιακό σου επίπεδο ( για παράδειγμα τον αισθητήρα της κάμερας σου ) στη συνιστώμενη απόσταση μακριά από τον διορθωτή, τότε ο διορθωτής δεν θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από τον κατασκευαστή του. Όπως ανέφερα και στην αρχή του διαλόγου η λάθος εκτίμηση της απόστασης θα έχει ως αποτέλεσμα επιμήκεις ή παραμορφωμένα αστέρια, τα οποία γίνονται πιο αισθητά προς τις γωνίες της εικόνα μας. 1
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2024 (επεξεργάστηκε) Το διάβασα αυτό το που μου είπες και με βοήθησε αρκετά. Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια σου όχι μόνο σε αυτό αλλά και για άλλα θέματα! Το επεξεργάστηκε Αύγουστος 13, 2024 ο Rend 1 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2024 Έχω μια ακόμα ερώτηση. Σύντομα θα αγοράσω μια ZWO ASI 224MC και θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ extension tube λόγω του ότι δεν θα μπορώ να κάνω focus? Την κάμερα θα την χρησιμοποιώ καθαρά για πλανητική φωτογράφιση και φωτογράφιση μικρών αντικειμένων βαθέως ουρανού (οπότε θα χρησιμοποιώ και Barlow) "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Nashga Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2024 Γεια σου φίλε Βασίλη. Το Barlow στην πλανητική ναι στα αντικείμενα dso όχι καθώς εκεί θα κάνεις με prime εστίαση. Για το 150/750 κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστείς extensions. Καλορίζικη!!
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2024 Ευχαριστώ! "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα